iPhone 13 mogelijk duurder vanwege procestechnologie en chiptekorten

De prijs van de iPhone 13 is mogelijk duurdere in vergelijking met zijn voorgangers. Een nieuw rapport van DigiTimes waarin niet-gespecificeerde bronnen worden geciteerd, beweert dat TSMC, een Taiwanees bedrijf welke de halfgeleiders produceert, mogelijk de prijzen zal verhogen voor de 7nm technologie. 

iPhone 13 mogelijk duurder

De prijsstijging is bedoeld om de hogere kosten voor componenten te kunnen opvangen. Apple-leverancier TSMC zou naar verluidt twintig procent meer vragen voor de onderdelen welke voor de iPhone worden geproduceerd.

Waarschijnlijk is de prijsstijging een reden vanwege de wereldwijde tekorten rondom de chips en elektrische componenten.

Fabrikanten hebben te maken met restricties door het coronavirus. Hierdoor zijn er personeelstekorten in de toeleveringsketen. Niet alleen de smartphones kampen met tekorten, in vrijwel de gehele industrie waaronder consoles, videokaarten en elektrische auto’s zijn er tekorten.

Momenteel heeft de iPhone 12 een adviesprijs van 912 euro. Als we de laatste geruchten mogen geloven komt de nieuwe iPhone 13 dit jaar op 14 september, waarna de pre-orders op 17 september zullen starten. Voor welke prijs is vooralsnog onbekend.

Vorig artikelGrand Prix Nederland via alle providers live te kijken
Volgend artikelCardano (ADA) brengt volgende week ERC-20 Ethereum converter naar testnet