Waarom kan je de iPad 3 beter niet kopen?

 

 

Vorige week lanceerde Apple tijdens het Apple event de nieuwe iPad(3) en verlaagde de huidige prijs van de iPad 2. Maar welke tablet is nou de beste keus?

Waarom een iPad3?

  • De grootste vooruitgang van de iPad3 is het nieuwe retina display met een resolutie van 2049 bij 1536 pixels is het scherm van de iPad beter dan de meeste full HD televisie’s de iPad heeft meer pixels dan een normale HD led tv, en een tv is met een resolutie van gemiddeld 32 inch vrij groot terwijl de iPad nog meer pixels in een scherm van 9,7 heeft zitten. De resultaten zijn haarscherpe beelden met betere kleuren en een bredere kijkhoek
  • Ook heeft Apple de iPad 3 voorzien van een betere camera. Met de nieuwe iPad is filmen in 1080p-resolutie mogelijk. De front-camera voor facetime is het hetzelfde gebleven.
  • De nieuwe A5X-processor in combinatie met de vermeende 1 GB aan RAM-geheugen zal de snelheid waarmee je navigeert en apps opent verhogen ook is de grafische kracht zeer sterk verbeterd met een quad core GPU

Waarom een iPad2?

  • De huidige iPad 2 is dunner en lichter dan de nieuwe iPad3 dus als je een zo licht mogelijke tablet wil kan je beter voor de iPad2 gaan.
  • Het huidige scherm van een iPad voldoet voor de gemiddelde gebruiker prima. Als je veel grafische toepassingen wil gaan gebruiken of slechtziend kan je beter gaan voor de iPad3. Het scherm van de nieuwe iPad blijft veel scherper bij een inzoom zo kan je dus veel inzoomen zonder kwaliteit te verliezen.
  • Om foto’s te nemen gebruik je een fototoestel of desnoods een smartphone. Hoewel de camera van de iPad 3, in tegenstelling tot die van de iPad 2, degelijke foto’s neemt lijkt fotograferen met een tablet je niet bepaald handig.
  • Een iPad is niet de goedkoopste tablet en elke euro telt. Voor het instapmodel van de iPad 2 (16 GB en geen 3G) betaal je 399 euro terwijl de goedkoopste iPad 3 479 euro zal kosten. Ook kan je op marktplaats kijken waar momenteel de iPads masaal worden gedumpt.

Hieronder een vergelijking tussen de 2 iPads:

 

iPad 2 iPad 3
scherm 9,7 inch + 1024 bij 768 pixels = 132 pixels per inch 9,7 inch + 2048 bij 1536 pixels = 264 pixels per inch
processor A5 dualcore A5X dualcore met quadcore GPU
werkgeheugen 512 MB 1 GB volgens geruchten
draadloze standaarden 3G optioneel, Bluetooth 2.1 3G optioneel, 4G niet ondersteund in Europa?, Bluetooth 4.0
camera voorzijde VGA VGA
camera achterzijde 1 megapixel 5 megapixel
foto’s 5x digitale zoom 5x digitale zoom, automatische en handmatige scherpstelling, HDR, gezichtsherkenning
video filmen in 720 p filmen in 1080p met beeldstabilisatie
spraakbesturing / dictafoon-functie maar geen ondersteuning voor Nederlands
batterij tot tien uur via wifi, 9 uur via 3G tot tien uur via wifi, 9 uur via 3G/4G

 

Vorig artikelEerste Unboxing Review iPad3/The New iPad
Volgend artikelWordfeud geschikt voor de iPad

1 REACTIE

  1. Jij stelt: Het scherm van de nieuwe iPad blijft veel scherper bij een inzoom, dat is denk ik een vergissing. Schermresolutie heeft niks te maken met inzoomen. Als je scherpte verliest door inzoomen, dan komt dat doordat de bron (als dat een plaatje is) een beperkte resolutie heeft. De schermresolutie heeft daar niks mee te maken. Slechtziende zijn dus niet beter af met een ipad 3. Voor een slechtziende maakt de scherm resolutie veel minder uit omdat ze minder scherp zien. Dus slechtziende, een hogere scherm resolutie is voor jou geen reden om een ipad 3 te kopen. Verder zeg je dat de ipad 3 zwaarder is dan de 2, maar je noemt het gewicht in je vergelijking niet. (Het is 601 en 652 gram en 613 en 662 gram voor de modellen met 3G)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in