Polkadot (DOT): Binnenkort langverwachte “parachains” lancering

Polkadot (DOT) is een blockchain project welke vooral qua technologie hoge verwachtingen zal geven. Na maanden van ontwikkelingen maakt Polkadot (DOT) zich klaar voor de langverwachte ‘parachains’ lancering. Ruim vijf jaar is er gewerkt aan totale Polkadot netwerk door de oprichters Robert Habermeier en Gavin Wood (medeoprichter van Ethereum). 

Wat is Polkadot?

Polkadot beschrijft zichzelf als een next-gen blockchain protocol dat verschillende gespecialiseerde blockchains aan elkaar zal gaan koppelen. Polkadot werd ontwikkeld door Gavin Wood – co-founder van Ethereum als poging om een betere versie van Ethereum te ontworpen, die interoperabel moet zijn met de bestaande blockchains als Ethereum en Bitcoin.

Polkadot Parachains

Op het netwerk van Polkadot zijn de Parachains belangrijk. Parachains zijn losstaande layer-1 blockchains welke parallel lopen aan het hoofdnetwerk van Polkadot. Via veilingen zal er bepaald worden welke projecten een eigen parachain zullen krijgen. Inmiddels heeft het team laten weten dat de eerste veilingen op 11 november zullen starten.

Door meer parachain-slots te veilen, kunnen meer blockchains worden geïmplementeerd op het Polkadot-netwerk en communiceren met andere blockchains die al zijn geïntegreerd.

Op het Kusama netwerk is de integratie van de parachains al een tijd geleden gelanceerd in test.  Kusama is een soort van testomgeving.

In de afgelopen dagen is de koers van Polkadot (Dot) stevig toegenomen. Op moment van schrijven is Polkadot goed voor een waarde van ruim 42 dollar.

 

Vorig artikelOnePlus 9RT: Smartphone voorzien van Snapdragon 888
Volgend artikelOfficieel: Apple-event oktober komt eraan op 18 oktober