Een op de vijf Nederlanders heeft tv of blu-ray speler met internet

Een op de vijf huishoudens in Nederland beschikt over een televisie of blu-ray speler met internetverbinding. Dit hebben de cijfers van marktvorder GfK Retail bekend gemaakt. In Nederland zijn in 2 jaar 1,4 miljoen met internet verbonden tv’s en blu-ray spelers verkocht.

De 3D apparaten kwamen ook snel in beeld. Het Nederlandse bedrijf GfK houd bij hoeveel er van elk product wordt verkocht in Nederlandse winkels. Binnen enkele jaren zijn er ongeveer 700.000 apparaten met 3D ondersteuning verkocht. Daar vallen onder meer tv’s, spelcomputers, camera’s en media spelers onder.

Er is ook een grotere markt voor accessoires gekomen. Er werden vorig jaar bijna 6X zoveel 3D accessoires verkocht als in 2010. De telecom heeft ook een groei in de accessoires. Niet alleen kochten meer Nederlanders hoesjes en skins, Maar door de opkomst van nieuwe touchscreens worden er ook veel styluspennen verkocht.

Eind vorig jaar was ongeveer 60% van alle verkochte telefoons een smartphone. Er is ook een stijging te zien van mensen de een losse telefoon kopen en daarbij een sim-only abonnement aanschaffen. Vorig jaar werden er voor het eerst meer smartphones dan niet smartphones verkocht in Nederland.

 

Vorig artikelDe nieuwe iPad nu al gejailbreakt door muscleNerd
Volgend artikelDe nieuwe Samsung Galaxy S3

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in