Blokker-medewerker ontslagen om Facebook-berichten

De rechtbank in Arnhem heeft besloten dat een medewerker van Blokker terecht is ontslagen vanwege negatieve Facebook-berichten over zijn werkgever. “Dit heeft niets met de vrijheid van meningsuiting te maken”, aldus de rechter.

Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat de medewerker zich op zijn Facebook-pagina verschillende malen negatief heeft uitgelaten over zowel zijn baas als het bedrijf Blokker. Een collega van de man kon deze berichten op Facebook lezen en stuurde ze door naar de baas van het betreffende Blokker-filiaal.

Nep wout

Volgens de ex-medewerker, die eerder al een waarschuwing kreeg voor zijn uitlatingen op Facebook, is ontslag een veel te zware straf. De man meent namelijk dat hij de negatieve uitlatingen in een afgesloten online omgeving deed. Volgens de rechter houdt dit verweer echter geen stand omdat ook vrienden van de werknemer de uitlatingen konden lezen.

In een van de berichten zei de man: “Blokker wat een (…)spijt dak er ben gaan werken. En die mensen ook die er werken, vooral me teamleider wat een gore achter de ellebogen Nijmegseple nep wout (…) Ooit komt mijn dag en geloof me, dan staan ze te janken***

Uitspraak

Volgens de rechter zijn dit uitlatingen die Blokker “niet kan en hoeft” te accepteren. “Als goed werknemer had [werknemer] dit bericht niet behoren te plaatsen. Terecht is dan ook door de gemachtigde van Blokker betoogd dat [werknemer] aldus gehandeld heeft in strijd met de uit artikel 7:611 BW voortvloeiende verplichting zich als een goed werknemer te gedragen.”

Het is onduidelijk of de voormalig magazijnmedewerker in hoger beroep gaat tegen de uitspraak.

Vorig artikelNederlandse bedrijven niet bewust van datalekrisico
Volgend artikelVeel handelaren brengen derde generatie iPad massaal terug

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in