Aldi tablet Medion Lifetab review

Medion ken je van zijn laptops en desktops. Aangeboden door Aldi, altijd goedkoop en altijd te weinig op voorraad. Nu is het de beurt aan een Androidtablet. Het is eens wat anders, een tablet tussen al dat computergeweld van Medion. Het bedrijf is wel laat gestart, want de meeste fabrikanten hebben een half jaar geleden al hun eerste lading tablets geleverd. Kan deze Medion Lifetab nog iets toevoegen aan het huidige tabletlandschap? Ja, maar alleen door zijn prijs.

Zuivere Android
Het mag voor multimedialiefhebbers bekend in de oren klinken: Android 3.2 Honeycomb, Tegra 2-dualcoreprocessor, 10 inch-touchscreen, bijna elke betere Androidtablet draagt tegenwoordig dezelfde specificaties. Ook de Lifetab is hierop geen uitzondering.

Sommige fabrikanten passen het Android-besturingssysteem aan naar hun smaak, maar Medion doet hier niet aan mee. Buiten enkele eigen pictogrammen hebben we hier te maken met een zuivere Androidervaring.

De Lifetab draait Android 3.2. Hij werkt vlot, met hier en daar wat schokkende animaties als je widgets begint te gebruiken. De Tegra 2-processor is snel genoeg om 720p-films te kijken. 1.080p-kwaliteit is een struikelblok, maar met een schermresolutie van 1.280 bij 800 pixels is dat niet echt een drama.

De beeldkwaliteit is niet op het niveau van de concurrentie, omdat er geen IPS-scherm wordt gebruikt. De kijkhoek is hierdoor iets beperkter, en het contrast laat te wensen over. Op dit punt merken we duidelijk dat er ergens moest worden bezuinigd.

32 GB én 3G
De prijs van 399 euro is tamelijk courant voor Android Honeycomb-tablets, maar Medion maakt het verschil door 32 GB-capaciteit en een 3G-module te bundelen binnen die prijs. Tamelijk scherp, want de goedkoopste tablet met die ondersteuning kost al snel 100 euro meer.

De Lifetab heeft twee camera’s: een vooraan van 2 megapixel en een achteraan van 5 megapixel. Om te videochatten is 2 megapixel ruim voldoende, maar de 5 megapixelcamera aan de achterkant is niet echt bruikbaar. Zelfs met een uiterst stille hand is de fotokwaliteit niet goed.

De batterij gaat ongeveer een dag mee bij intensief gebruik zoals films bekijken, maximale helderheid, 3G-signaal actief en browsen. Niet overdreven, het ligt perfect in de lijn van alle andere Android Honeycomb-tablets die nu al op de markt zijn.

De afwerking van de tablet is degelijk, ondanks het vele gebruik van plastic. Afgezien van de mindere schermkwaliteit kunnen we moeilijk kritisch zijn als je voor een betere beeldkwaliteit al snel 100 euro meer betaalt. Bovendien zit in de verpakking ook nog een lederen hoes om je tablet veilig te transporteren.

Wens je 3G op je tablet, dan is de Medion Lifetab een aanrader gezien zijn prijs. Wens je echter geen 3G en is wifi alleen al goed? Dan is er een beter alternatief in de vorm van de Asus Eee Pad Transformer. Laatstgenoemde kost zonder 3G ook 399 euro en heeft een superieur IPS-scherm.

Hieronder is nog een video te bekijken van de lifetab:

Volgende week is de tablet te koop bekijk snel meer informatie op deze pagina

 

Vorig artikelVeel handelaren brengen derde generatie iPad massaal terug
Volgend artikelMicrosoft blokkeert The Pirate Bay in MSN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in