17-jarige jongen opgepakt voor KPN-hack

Het Team High Tech Crime van de Nationale Recherche heeft een 17-jarige jongen aangehouden op verdenking van het hacken van KPN. dat laat het Openbaar Ministerie (OM) maandag weten.
De 17-jarige wordt verdacht van de hack bij KPN die plaatsvond op 16 januari. Hij werd vorige week dinsdag aangehouden. De politie heeft zijn versleutelde computer, twee laptops en gegevensdragers in beslag genomen.

Tijdens de hack werd toegang verkregen tot honderden servers van KPN. Mogelijk mede vanwege slechte beveiliging van het bedrijf zelf. Er ontstond ophef toen gegevens op internet werden gepubliceerd, maar deze bleken afkomstig van een andere hack, namelijk bij webwinkel Babydump.nl

Opscheppen

De jongen maakte gebruik van de aliassen xS, Yoshioka en Yui. Op een chatkanaal van Koreaanse studenten zou hij opgeschept hebben over de digitale inbraak.

Het cyberteam heeft zijn sporen op het internet wekenlang gevolgd. De jongen wordt daarom ook verdacht van het hacken van de Tokohu Universiteit in Japan, de universiteit van Trondheim in Noorwegen en de KAIST in Korea. Bovendien beheert de 17-jarige vermoedelijk een website waarop de gegevens van gestolen creditcards worden verhandeld. De jongen uit Barendrecht is door de rechter twee weken in de cel gezet. Zijn aanhouding werd stilgehouden vanwege het nog lopende onderzoek.

KPN laat weten kennis te hebben genomen van de arrestatie.

 

Vorig artikelSchade door internetfraude ruim verdriedubbeld
Volgend artikel17-jarige bekent hacken KPN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in