Alweer problemen met 112-centrale

Er zijn zaterdagochtend weer problemen met de 112-centrale. Het kan daardoor voorkomen dat mensen geen contact krijgen met het landelijke alarmnummer.

In acht regio’s konden mensen die vanaf een vaste telefoonverbinding het alarmnummer belden tussen half 8 en half 10 geen contact krijgen.

Deze problemen waren rond 9.30 uur in zeven regio’s verholpen. Alleen in de regio Hollands-Midden ondervinden vaste bellers nog steeds problemen. De politie adviseert mensen in deze regio daarom het algemene politienummer 0900-8844 te bellen als zij in nood verkeren, of om hun mobiel te gebruiken.┬áVolgens een zegsman van KPN is de technische storing kort na 7 uur ontdekt. De problemen waren rond 9.30 uur nog niet opgelost. De oorzaak van de storing die 1600 internetklanten trof, waaronder 112, is onbekend.

Storing

De storing van zaterdag lijkt volgens KPN niets te maken te hebben met de problemen die er eerder deze week ook waren met het alarmnummer.
Het ministerie van Veiligheid en Justitie spreekt van een ”onwenselijke situatie”. Het probleem lijkt volgens een woordvoerder ”grotendeels opgelost”. Ministerie en KPN onderzoeken nu samen de omvang van het probleem en hoe het in de toekomst voorkomen kan worden.

In de nacht van dinsdag op woensdag waren 13 meldkamers van het alarmnummer een uur niet bereikbaar. Dit kwam door onderhoudswerkzaamheden aan het netwerk, aldus KPN. Volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid werden er toen door de storing geen calamiteiten gemist.

Vorig artikelWelkom bij HTC One
Volgend artikelHTC One X Benchmark Test

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in