Apple geeft Europa vanaf nu twee jaar garantie

Apple heeft vandaag de garantievoorwaarden voor zijn producten vernieuwd, Dit heeft als gevolg dat  Europeanen voortaan minimaal twee jaar garantie krijgen. De fabrikant gaf voorheen slechts een jaar garantie.

Dit nieuws is te lezen op de website van Apple. Bij alle producten die bij de fabrikant zelf worden gekocht, geldt nu een garantietermijn van minimaal twee jaar, zoals voorgeschreven door EU-richtlijnen. De fabrieksgarantie voor Apple-producten die elders zijn gekocht blijft wel één jaar.

Het bedrijf heeft de garantie voorwaarden aangepast omdat de Italiaanse rechtbank er tegen in ging. De rechtbank legde Apple een boete op van 900.000 euro wegens garantie misleiding.

Ook werden de consumenten niet op de hoogte werden gebracht van hun wettelijke recht op minimaal twee jaar garantie. Bovendien probeert het bedrijf klanten het AppleCare Protection Plan te verkopen, terwijl een deel van die ‘bescherming’ al wettelijk vastgelegd is.

Voor alle nederlandse Apple Fans is dit goed nieuws, Het is nu van 1 jaar standaard garantie naar 2 jaar garantie gegaan.

 

 

Vorig artikelHTC One X Benchmark Test
Volgend artikelGoogle Nexus Tablet te koop via Google tablet Store

2 REACTIES

  1. De garantiebepaling is niet veranderd maar in jip en janneke taal geschreven, hetzelfde stond namelijk al in de garantievoorwaarden.

    Namelijk 1 jaar fabrieksgarantie die je kan verlengen met nog eens 3 jaar (AppleCare), maar de wettelijke garantie geldt ten alle tijde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in