TomTom heeft oorzaak gps-problemen gevonden

TomTom heeft de oorzaak van de gps-problemen waar een deel van de navigatiesystemen mee te maken heeft gevonden. Meer informatie volgt dinsdagmiddag. Dat laat het bedrijf dinsdag weten.

Sinds 31 maart kampt een deel van de klanten met haperingen in het gps-signaal van hun TomTom-navigatiesysteem. Bij sommige modellen komt er helemaal geen gps-verbinding tot stand.

Het bedrijf heeft de hoofdoorzaak inmiddels gevonden. Het probleem wordt veroorzaakt door een ‘schrikkeljaarbug’ in de software. “Er wordt hard gewerkt aan een permanente oplossing die wij beschikbaar zullen maken op onze website”, aldus TomTom.

Meer informatie over de oplossing verschijnt dinsdagmiddag. Klanten kunnen zich aanmelden voor een automatische notificatie zodra er meer bekend is. Momenteel is er alleen een tijdelijke oplossing beschikbaar. Klanten dienen dan een ‘soft reset’ uit te voeren.

TomTom benadrukt dat de oplossing zelf dinsdagmiddag nog niet beschikbaar zal komen. Het gaat alleen om meer informatie. Wanneer de oplossing wel uitgerold zal worden, kan het bedrijf nog niet zeggen.

 

Vorig artikelNieuwe iPhone in juni
Volgend artikelResultaat van de HTC One S Camera

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in