Opstart programma’s in Windows 7 beheren

Het beheren van de opstart functie’s in windows 7 is niet moeilijk, je kan veel optie’s instellen en zelf dat programma’s automatisch opstarten wanneer u Windows 7 start. Om een programma, Snelkoppeling, of een ander programma te laten openen als de computer opstart kunt u gemakkelijk het programma/bestanden kopieeren naar de opstart folder dit kan op de volgende manier:

1. Start de Windows verkenner. Dit kunt u o.a. doen door op uw toetsenbord tegelijkertijd de Windows knop met de letter E in te drukken. Dus Win+E.

2. Ga vervolgens naar: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup. en laat dit scherm open staan.

3. Zoek in een tweede verkenner scherm het programma of bestand welke u automatisch wiltstarten wanneer u Windows 7 opstart.

4. Sleep het item naar de eerder geopende map Opstarten. Vanaf nu zal het bewuste item laden als u de Windows 7 computer activeert/opstart.

Automatisch opstartend programma uitzetten

Ook is het mogelijk om een automatisch opstartend programma uit te zetten, Bij veel computer maken sommigen programma’s je computer erg traag deze kan je dan bijvoorbeeld verwijderen. Goede voorbeelden zijn Spotify, MSN messenger die altijd automatisch opstarten.

Typ msconfig bij zoeken nu klik je hierop: dan verschijnt het volgende scherm.

Nu kan je gemakkelijk de programma’s uitvinken welke je niet gebruikt, Pas wel op niet alles is uit te schakelen dus laat de windows items zoals ze staan. Wel kan je programma’s zoals itunes, word, IE, Chrome etc uitschakelen.

Vorig artikel23-jarige jongen bekent hack op Sony
Volgend artikel1 Jarige superdeal voor HTC One X bij Hi

5 REACTIES

 1. Ik kan de programma’s facebook en candy crush niet vinden, terwijl ze wel automatisch opstarten. Wie helpt?
  (Win7)

 2. Ik kan de programma’s facebook en candy crush niet terugvinden (win7) terwijl ze wel elke keer automatisch opstarten – wat ik dus niet wil. Wie kan helpen?

  • Verborgen mappen en bestanden kun je activeren bij Vista/7 als volgt:

   Start -> Configuratie scherm -> Mapopties -> Weergave -> Verborgen bestanden, mappen en stations wel weergeven.

   Hierna zou het moeten werken,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in