Prototype eerste Mac te koop op ebay

Er is een zeldzaam prototype Macintosh 128k met een Twiggy floppydrive op eBay opgedoken. De vraagprijs ligt net onder de 100.000 dollar voor de echte Apple fans dit is je kans!.

Volgens de anonieme aanbieder is dit het enige volledige model van dit prototype dat uiteindelijk onder de naam Apple Macintosh werd uitgebracht. Vanwege de onbetrouwbare prestaties van de Twiggy floppydrive besloot Apple deze uit het uiteindelijke apparaat te halen.

Nadat de advertentie online ging ontstonden geruchten dat Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, de persoon was die de computer aanbiedt. De echte aanbieder ontkent echter dat hij Wozniak is. Het gaat in ieder geval om een prototype van de eerste Mac die ooit uitgebracht is in 1984. Uiteindelijk werd de Apple Macintosh  uitgerust met een Sony floppydrive. Volgens de aanbieder is dit het enige model dat ook uitgerust is met een origineel toetsenbord. Eventuele geïnteresseerde kunnen op het apparaat bieden vanaf 99.995 dollar.

Natuurlijk is de prijs erg duur voor zo’n prototype waarbij de snelheid te sloom is vergeleken met de duurste iMac, Macbook pro die je van het geld kan kopen, Maar je heb wel een echte collector item

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here