Instagram wilde eerst 2 miljard van facebook

Instagram vroeg in eerste instantie om 2 miljard dollar toen Facebook het bedrijf benaderde voor een overname. CEO Mark Zuckerberg heeft er uiteindelijk 1 miljard af weten te praten. Dat meldt the Wall Street Journal woensdag op basis van anonieme bronnen. Zuckerberg zou bovendien alleen gehandeld hebben en lichtte de raad van bestuur pas later in. De overname werd volgens de bronnen in drie dagen voltooid. Pas op de derde dag werd de raad van bestuur ingelicht dat Facebook Instagram voor 1 miljard dollar zou overnemen. De raad werd niet geraadpleegd, maar alleen ingelicht.

Zuckerberg heeft 57 procent van het stemrecht binnen het bedrijf en kan dergelijke acties dus in zijn eentje ondernemen. Uiteindelijk is er nog wel gestemd over de overname, maar dat was meer een formaliteit.

Volgens de anonieme bronnen van de Amerikaanse zakenkrant vroeg Kevin Systrom, CEO van Instagram, in eerste instantie om 2 miljard dollar. Zuckerberg heeft daar in drie dagen dus de helft vanaf weten te praten. Naar verluidt heeft Zuckerberg al interesse in een overname van de populaire foto-applicatie sinds de zomer van 2011.

Vorig artikelNieuwe single Rigby gemaakt met 6 iPads
Volgend artikel140.000 Macs nog steeds besmet met virus

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in