Fractal Design Arc Midi Review

Met dank aan Space Promotion  presenteren wij onze eigen Review van de populaire computer behuizing: De Fractal Design Arc Midi tower. De kast welke het formaat heeft van een miditower. Is een geschikte computer case welke gebruikt kan worden voor alle doeleinden(game-pc, Overclock pc, Stille pc. De behuizing heeft goede mogelijkheden voor cable management wat heel belangrijk is bij een goede computerkast. Wil je weten wat de behuizing allemaal in petto heeft? bekijk snel onze Review deze is hieronder te vinden: Veel plezier:

Specificatie’s van de Fractal Design Ard Midi Tower:

 • Afmetingen (mm) 230 x 460 x 515mm (W x D x H)
 • Materiaal Staal en plastic
 • Kleur Zwart
 • Gewicht 10kg
 • Front panel Power, reset, 2x USB 3, 1x USB 3, stereo, microphone
 • Drive bays 2x extern 5.25in drive bays, 8x internal 3.5in (also 2.5in compatible) drive bays
 • Form factor(s) ATX, micro-ATX, mini-ITX
 • GPU Kaart lengte maximaal 290mm with hard disk bay, 470mm without
 • Extra Stof filters, water-koeling gaten
Koeling:
 • 2x140MM front panel ( 1 fan meegeleverd)
 • 3x120mm/140mm top panel ( 1 fan meegeleverd)
 • 1x140mm/180mm  linker zijpaneel
 • 1x120mm/140mm bodem
 • 1x120mm/140mm achterkant ( 1 fan meegeleverd)
Verpakking:

De behuizing is goed en stevig verpakt in een grote doos. Er is veel piepschuim en plastic aanwezig. Waardoor beschadigen tijdens het transport bijna onmogelijk is.  Op de voorkant is een afbeelding zichtbaar van de behuizing. Op de achterkant is een afbeelding zichtbaar van de features van de behuizing. Het gewicht van de behuizing is ongeveer  10 kilo netto.

Wat zit er in de Verpakking?

In de  verpakking zijn de volgende onderdelen aanwezig;

 • Fractal design Arc midi behuizing
 • Handleiding
 • 3,5″ bracket voor bijvoorbeeld, Fancontroller,Kaartlezer
 • Fractal Design Fan controller
 • Zakje met schroefjes
 • 3,5 inch voor paneel
 • Tie-wraps

In onderstaande afbeelding zijn de onderdelen te vinden die meegeleverd worden:

En de inhoud van het kleine doosje. Hier zit in een:

 • 3,5″ bracket voor bijvoorbeeld, Fancontroller,Kaartlezer
 • Fractal Design Fan controller
 • Zakje met schroefjes
 • 3,5 inch voor paneel
 • Tie-wraps
Foto’s van de behuizing:

De voorkant van de Arc midi tower ziet erg erg strak uit. Er zijn twee 5.25 sloten aanwezig voor lcd schermpjes/dvd-branders. De brackets zijn gemakkelijk te verwijderen. Verder zijn er geen scherpe randen aanwezig. De voorkant ziet er erg strak uit en het design ziet er rustig maar toch mooi uit. Ook is er een groot rooster aanwezig aan de voorkant waardoor er een goede lucht aanvoer is. Aan de voorkant is standaard een fan meegeleverd.

Ook aan de zijkant zijn er voldoende koelmogelijkheden. Aan de linkerzijkant is nog plaats voor een fan.  Aan de achterzijde zijn veel mogelijkheden zo zijn er 7 uitbreiding sloten voor bijvoorbeeld videokaarten, geluidskaarten etz. Ook is er nog een recht op staand uitbreidingslot aanwezig voor bijvoorbeeld een fancontroller, led schakelaar standaard word er ook een fancontroller meegeleverd. Ook is er op de achterkant weer plek voor 1 ventilator deze word ook standaard meegeleverd door Fractal Design, Het gaat hier om een 120 mm fan.

Ook aan de bovenkant is erg goed nagedacht over ventilatie. Zo is de gehele bovenkant bedenkt met een meshpanel waaronder een stof filer aanwezig is. De bovenkant is erg makkelijk te verwijderen en kan indien er stof aanwezig is makkelijk worden schoongemaakt.

Ook zijn er aan de voorkant voldoende aansluitmogelijkheden zo zijn er de volgende aansluitingen aanwezig:

 • Microfoon aansluiting
 • Speaker aansluiting
 • 2x USB 2.0
 • 1x USB 3.0
 • Power Button

De binnenkant:

We hebben nu de bovenkant besproken maar van binnen heeft de behuizing ook veel te bieden. Zo zijn er voldoende aansluit mogelijkheden. Ook zijn de mogelijkheden voor het cable management goed, Er zijn een aantal voor gemonteerde kabel gaten waarmee je de kabels makkelijk kan wegwerken. In totaal beschikt de behuizing over 3 standaard meegeleverde fans welke zijn uitgevoerd in een witte kleur.

Ook is er voldoende mogelijkheid voor harde schijven zo is er plaats voor 8x hardeschijven welke gemakkelijk te monteren helaas heb je wel een schroevendraaier ervoor nodig, en is het niet net zoals bij anderen behuizing waar alles met een klik systeem gaat. Verder is de binnenkant erg goed afgewerkt zonder scherpe randen etc.

 

Het design ziet erg ook erg mooi uit met witte accenten aan de achterkant is een fan aanwezig. Ook de afwerking van de fans is er goed met gesleevde kabels. In onderstaande afbeelding kan je de cable-management gaten goed zien. Hieronder kan je erg goed je kabels wegwerken. Ook is er een groter gat aanwezig achter de voeding zodat je daar meer kabels doorheen kan voeren.

Ook een voordeel is dat je de hardeschijven erg makkelijk kan monteren door de verwijderbare rekken. Wel jammer is dat je dit alleen kan met een schroevendraaier en niet met een click systeem. In totaal zijn er twee rekken aanwezig. Voor onze test hebben we gekozen om één rek te gebruiken. Ook zijn er voldoende rubbers aangebracht welke trillingen tegen gaan.

Aan de achterkant van de behuizing is voldoende mogelijkheid voor het wegwerken van de kabels. Ook is er veel ruimte voor het monteren van een cpu koeler back-plate. Wat ons zelf al opviel is dat er bij deze behuizing erg veel ruimte is voor de kabels welke je gemakkelijk kan vast maken aan de achterkant.

Het installatieproces:

Om de behuizing omptimaal te testen hebben wij ervoor gekozen om een systeem in te bouwen zodat jullie kunnen zien op foto’s hoeveel ruimte er is voor High end videokaarten en het cable management. We hebben voor de behuizing de volgende onderdelen gebruikt:

 • Asus Sabertooth p67 moederbord
 • Intel i7 2600
 • Coolermaster Silent pro 1200 watt voeding
 • Corsair vengeance 8GB
 • Hardeschijf
 • Crucial m4 128GB SSD
 • HD5770 videokaart

Uiteraard begonnen we met het moederbord. De schroefjes en afstandbusjes zijn meegeleverd, de schroeven waren van goede kwaliteit en het aantal was ook genoeg. Het monteren van het moederbord was heel gemakkelijk door in de handleiding aangegeven installatie instructie’s

 

En na enkele seconden is het moederbord gemonteerd het ging erg gemakkelijk. Nu kunnen we beginnen met het monteren van de overige onderdelen. Zoals je kan zien heeft de behuizing ruimte genoeg voor een goede afwerking en cable management. Ook bovenop is er voldoende ruimte voor het wegwerken van de kabels.

Nadat we het moederbord gemonteerd hadden gingen  we verder met de voeding. Wij hebben voor deze build een Silent pro 1200 Watt gebruikt. Binnenkort is er een review online van de voeding. De voeding ging er makkelijk in. Aan de onderkant is er een rooster aanwezig voor de ventilator. De kabels kunnen weggewerkt worden door het grote voor gemonteerd kabelgat in de behuizing.

 

 

Monteren van de Harde Schijven SSD,s

Voor het monteren van de harde schijven gebruikte wij een SSD en een 3,5 inch hardeschijf. Helaas is er geen SSD Bracket aanwezig maar is er wel een aansluiting op de gewone brackets. We begonnen met de SSD. Deze was erg makkelijk te monteren. Ook waren de schroef gaten aanwezig.

Al laatste was de 3,5″” hardeschijf aan de beurt. Deze was ook te monteren in de bijgeleverde brackets. Nadat dit was dit gebeurd zaten de hardeschijven erg stevig in. Ook was er nog de mogelijkheid om de hardeschijven eruit te schuiven.

Voor onze test gebruikte we een HD5770 uiteraard is er voldoende plek voor grote videokaarten.  De videokaart is makkelijk te monteren door middel van de meegeleverde schroeven. Met hardeschijf is er al veel ruimte voor een hardeschijf ook kan je er nog voor kiezen om de hardeschijven te verwijderen dan kan je de langste videokaarten er ook in kwijt. In onderstaande afbeelding kan je zien dat er voldoende ruimte aanwezig is. De middelste bay is verwijderbaar waardoor er nog meer ruimte aanwezig is voor een videokaart

Al het Hardware is geplaatst nu kan het belangrijkste beginnen voor ons het aansluiten en wegwerken van de kabels. Dit is altijd een aardig klusje wat een lange tijd in beslag kan nemen. Wij hebben het geprobeerd om het zo goed mogelijk te doen en optimaal gebruik maken van de cable management opties. De opties voor cable managment zijn zeer goed in deze kast de gaten zijn groot genoeg en mooi afgeschermd met rubber.

In onderstaande afbeelding is goed te zien dat er voldoende ruimte aanwezig is aan de onderkant om de kabels weg te werken.

Ook aan de bovenkant van de behuizing is voldoende ruimte aanwezig voor het wegwerken van de kabels. Zonder dat deze in de weg zitten voor de fans.

 

Het resultaat binnenkant:

Het resultaat van het cable managment is zeer goed. Alle kabels kunnen goed worden weggewerkt  er is ruimte genoeg. En er zijn voldoende Cable managment gaten aanwezig. Hieronder is een overzicht te bekijken:

 

Ook aan de achterkant is er voldoende ruimte aanwezig voor de kabels, Deze behuizing heeft een erg goede afwerk kwaliteit voor de kabels. en voldoende mogelijkheid om de beste airflow te genereren.

Koeling(airflow):

Zoals al een aantal keer is genoemd in de review is de airflow uitstekend. In de behuizing is veel plek om diverse fans te monteren. Ook worden er uitstekende fans meegeleverd welke een goede airflow hebben en ook nog stil zijn. De Fractal Design Arc Midi is een erg goede keus als je voor afwerking en montage kwaliteit wil gaan.

Conclusie:

Fract design levert met de Arc Midi een erg goede en strakke behuizing af. Het uiterlijk is erg mooi en ziet erg erg fraai uit. De behuizing is wel redelijk zwaar en de zijpanelen zijn zeker niet van dun staal. Ook trilt de behuizing niet door de stevige voeten die standaard zijn gemonteerd.

Helaas zijn er niet heel veel mogelijkheden en inbouwmogelijkheden. Zo zijn er maar 2 5,25 bays aan de voorkant waar plek is voor een dvd of fancontroller. Ook is het jammer dat er weinig aansluitingen zijn op de front-panel. Wel is de afwerk kwaliteit en temperatuur erg goed bij deze behuizing. Ook een groot voordeel zijn de afneembare stof-filters welke aan de voorkant en boven kant zijn gemonteerd.

De behuizing is goed en zeker zijn geld waard

Goede punten:

 • Stoffilters
 • Stille casefans
 • Meegeleverde casefans
 • Goede airflow
 • USB 3.0- aansluiting
 • cable management

Verbeter punten: 

 • Monteren van hardeschijven
 • Meer mogelijkheden(front panel esata, meer usb etc)
 • Voorkant is niet heel stevig gemaakt

Graag ontvangen wij feedback op onze review. Voor meer infomatie over de behuizing verzoeken wij u naar de website van Fractal design of de website van Space promotion

Wij geven deze behuizing 4 sterren:

 

Vorig artikelSamsung Galaxy SIII S voice APK online
Volgend artikelwebsite NAVO plat door Anonymous

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in