Aldi AT-AS43D Smartphone Helpdesk

Veel mensen hebben veel problemen/vragen  over de Aldi Smartphone met het type nummer: AT-AS43D Wolfgang. Daarvoor hebben wij deze Helpdesk pagina opgericht hier kan je al je vragen kwijt over de AT-AS43D Smartphone, Uiteraard proberen wij zo snel mogelijk antwoord te geven. Later in dit bericht zal er een FAQ verschijnen met de meest gestelde vragen met uiteraard een antwoord. Ook kan je hier je mening/Klachten of tips kwijt.

Zoals je kan zien hebben we op dit moment meer dan 500 reactie’s, en erg onoverzichtelijk na een tijd. Daarom hebben wij een nieuw systeem/forum aangemaakt. Nieuwe vragen kan je dus aanmaken via het forum. Alvast bedankt voor de medewerking. Dus geen nieuwe berichten meer in onderstaande reactie formulier

Het forum kan je via de volgende pagina bekijken: Klik

 

494 REACTIES

 1. Mijn opa heeft een AT-AS43D Wolfgang Smartphone , maar hij kan geen MMS berichten versturen of ontvangen.
  Hoe kan dit opgelossed worden.

  Bedankt alvast.

 2. Beste, Ik heb een Medion Smartphone LIFE P4310 . ik had nu graag een andere beltoon voor mijn berichten, maar krijg die maar niet ingesteld. In welk mapje moet je je nieuwe ringtone plaatsen ? van de sd kaart kun je die blijkbaar niet halen…

 3. Er zit geen Poolse taal in het menu van de AT-AS43D2 van Aldi weet iemand hoe ik aan die taal kan komen via een App of zo iets om Pools te krijgen. Want mijn vrouw is pools. En ik heb overal al gezocht op internet maar kan niets vinden,
  Misschien hebben jullie een oplossing,
  bijvoorbaad dank
  Peter

 4. Als ik navigon wil installeren krijg ik steeds de volgende melding.( er is een fout opgetreden,controleer de netwerk-en/of internetverbinding ). De internetverbinding doet het via WiFi , verder kan ik alles aan klikken wat ik wil, zoals raming. alles wat ik ook doe, maar het lukt mij niet. Misschien kunnen jullie mij hierbij helpen.

  Ik hoef van navigon alleen maar de app te downloaden en hierna de kaarten te installeren. Veder werkt deze navigatie via gps, en heb ik buiten geen netwerk verbinding nodig.
  Mijn vrouw heeft een samsung , en ook geen data abonnement, op dit toestel kan ik wel navigon installeren, dus hoe kan het bij haar wel en bij mijn toestel niet?.

  Gr Harrie Roijen,

 5. Hallo,

  Ik heb de At-AS43D van Wolgang al een jaar. Hij loopt soms vast (door gebruik van apps) en reset ik hem. Het is al paar keer gebeurd dat als ik hem heb gereset dat de telefoon zich zelf blijft resetten. Kan iemand mij helpen wat ik hierbij moet gaan doen?

  Alvast bedankt voor de hulp.

  Groeten,

  Michael

 6. Dag mensen,

  Ik heb de Wolfgang wolfgang at-as45ips gekocht.
  Een fijne telefoon tot nu toe.
  Ik heb alleen 2 vragen:
  1. Weet iemand hoe ik mijn nummers van mijn oude telefoon (HTC Explorer) in mijn Wolfgang kan krijgen? Met bluetooth misschien?
  2. Wanneer ik iemand op naam wil gaan zoeken om te bellen, werkt die functie niet goed. Als ik bijv. Henk wil zoeken en ik toets He in, dan krijg ik hele andere namen. Weet iemand waar dit aan ligt?

  Ik hoop snel op een antwoord.

  Alvast bedankt!

  • je kan natuurlijk je contacten van je HTC Explorer naar je sim verplaatsen en via je sim de contacten op je wolfgang zetten, ik heb eigenlijk standaard mijn contacten op mijn simkaart staan. andere optie, contacten naar SD kaartje verplaatsen en dan importeren/exporteren naar telefoon… super handig als je ze allemaal op je telefoon wilt hebben en toch een soort van “backup” op je SD hebt.

 7. 27 april 2013 ook een AT-AS43D gekocht.
  Het probleem is dat het toestel af en toe uit valt, gemiddeld 1 keer per 2 dagen.
  Nu een keer gehad tijdens gebruik, meestal gebeurt het tijdens ‘standby’
  De batterij is wel voor meer dan 50% vol.
  Heeft Iemand een idee.
  (Automatisch aan/Uitschakelen staan uit)

 8. in december 2012 me toch gewaagd aan de wolfgang android telefoon.
  Heel wat anders dan de blackberry, maar goed na enige tijd toch het toestel goed werkend gekregen inclusief internet ( was nogal lastig dit in te stellen)
  Ik ben erg zuinig op mijn spullen. Heb een harde pouch erom heen en zelfs het verkoopfolie heb ik nog op het scherm zitten. Ook mijn blackberry van 4 jaar oud is nog als nieuw.
  Onlangs lag de telefoon op tafel.
  Ongeveer een uurtje na het laatste gebruik ( whatsapp) pakte ik de telefoon op en zag tot mijn verbazing dat het scherm van binnen uit gescheurd was en er zwarte strepen door het beeld liepen. De telefoon is honder procent niet gevallen…ook niet hardhandig neergelegd op tafel.
  Ik was die dag alleen thuis, dus niemand anders is er aan geweest.
  Hoe is dit mogelijk? Ben bang dat als ik de telfoon naar Aldi terug stuur er word gezegd breuk/ val en het niet vergoed word. Terwijl ik 100% zeker weet dat er niet sprake van gevallen of gestoten is. Helaas dus of een andere telefoon of weer een duurder Blackberry abonnement. inclusief BB Service) Wat overigens mijn huidige provider ( hollands nieuwe’sim only ) niet heeft.
  Ben benieuwd of dit nog iemand anders overkomen is?

 9. Ik heb 3/4 maanden geleden een wolfgang mobiel gekocht. Deze week is mijn oplader hiervan kapot gegaan. Het ijzeren kapje van de oplader om in me mobiel te stoppen is er van afgegaan en krijg er hem er ook niet meer op. Krijg ik hier nog garantie voor?

  • vierkante contactenikoon aanraken. poppetje+ aanraken, >aangeven waar je contact wilt opslaan(deed ik op sim)>invoeren>gereed.

 10. Ik heb er een voor de vrouw gekocht ,zelf heb ik een 5.3 inch uit china gekocht.
  De wolfgang zelf is ook een chinees toestel.
  De twee simkaarten werken goed ,je moet er natuurlijk wel mee om kunnen gaan.
  Je kunt met beide simkaarten op internet of bellen.
  Je hebt een hoofdsimkaart die je in slot 1 plaatst en je tweede sim in slot 2.
  Je kunt met beide op internet .

  let op!
  Als je wild overschakelen van sim slot 1 naar sim slot 2 voor internet 3G ga je naar instellingen
  GEGEVENSGEBRUIK MEER- mobiele netwerken-3G service inschakelen door erop te kliken en keuze te maken.
  Voor bellen maakt het niks uit al moet je wel de telefoongegevens van je contacten tweemaal inbrenegen,bv harrie t-mobile ,harrie -vodaphone .
  Zo bel je met de simkaart die jij wil.
  Let wel op dat je provider instellingen zijn ingesteld. Deze kun je op hun website opvragen .of per email.
  Dat je telefoon opeens uitgaat komt door de standaard instellingen van de slaapstand (voor als je inactiev bent ),je kunt deze aanpassen door de instellingen in beeldscherm -slaapstand aan te passen naar bv 30 minuten.

 11. Na lang googlen heb ik eindelijk gevonden wat ik nodig had. Bedankt hiervoor! PS. Ik heb jouw website aan mijn RSS reader toegevoegd. Dat zouden meer mensen moeten doen!

 12. goede dag

  ik heb een vraag ik heb Wolfgang AT-AS43D maar ik kan maar 1 sim-kaart er in doen dus nu is mijn vraag kan er iemand me uitleggen hoe ik een 2 sim-kaart kan laten werken dus ik hoop dat er iemand is die mijn kan helpen

  alvast bedankt

  JP

 13. Telefoon is voor update etc. bij Ambiance Tech geweest. Zou het moeten doen.
  Binnen dag valt telefoon met batterij op 75% of meer gewoon weer uit, of loopt vast met blauw lichtje. Daarnaast geeft deze aan rechtsonderaan: Veilige Modus

  Batterij eruit, erin etc. doet het weer en halve dag later zelfde probleem.

  Tevens doet SIM 1 het echt niet, met geen simkaart aan de praat te krijgen…..

  Heb enkel 2G en geen 3G omdat dit in SIM 2 niet kan schijnbaar.

  Na mail hierover aan AT geen reactie ontvangen, ben dus benieuwd wat jullie mij aanraden…
  (SIM 1 getest met spiksplinternieuwe kaart, oude kaart, werken beide WEL in ander toestel!)

 14. Ik heb na 3 weken aanmodderen de goede beslissing genomen om de telefoon terug te brengen naar ALDI. Gewoon weer mijn oude HTC Legend in gebruik genomen. Wat een verademing. Alles werkt.
  Ik wacht wel tot mijn contract in september ten einde is om een goed toestel te nemen.

  Helaas nu weer met 2 telefoons op pad voor mijn werk.

  • Eerdaags komt de Aldi met een nog goedkopere ‘smart”phone in de aanbieding.Het is te hopen dat het personeel ons weer niet te vlug af is,zodat er meer dan 3 toestellen te koop zijn.

   • @ zjoskebest,

    Binnen 1 maand na aankoop kan je zonder opgaaf je product terugbrengen bij ALDI.
    Ik heb mijn € 179,- teruggekregen.

    Harry

 15. Zo als eerder vermeld, AS43D opgestuurd aan “Ambiance” vanwege vastlopen en verplicht steeds RESETTEN. Binnen 1 week een nieuwe via Courier toegestuurd gekregen; TOP, Royale SERVICE!
  Ik heb het in gebruik genomen het volgende zijn mijn resultaat:

  1. Ik heb vrolijk 2 simkaarten erin gedouwd,
  2. Telfort in Sim1, Lycamobile in Sim 2
  3. Het probleem begoen weer om zo veel tijd loopt het vast
  4. Ook in slaapstand en s’nachts loopt het vast en enige oplossing is RESET
  5. Lycamobile verwijderd uit sim2
  6. Alleen Telfort in Sim 1
  7. De hele dag geen probleem, voor het eerst werkt het ook ’s nachts door zodanig dat ik voor het eerst van de WEKKER mogen genieten.
  8. Momenteel Telfort verwijderd uit Sim1 en geplaatst in Sim2 – Resultaat aub Afwachten
  9. Daarna ga ik Lycamobile in SIM1 en Telfort in SIM2 plaatsen – Ook hiervan Resultaat aub Afwachten

  Ik vind het te mooie toestel voor de prijs om het zo maar terug te brengen. Natuurlijk moeten de 2 Sims werken.
  Nog iemand met 2 werkende sim kaarten, laat aub weten welke providers ze zijn? Wellicht kunnen ze deze problemen allemaal meenemen in een VERWACHTE UPDATE

  ALDI, Wat is mijn vergoeding voor dit SLAAPLOZE NACHTEN, TESTEN en ZORGEN??????????????????

 16. Mijn telefoon valt na 10 minuten uit, als ik batterij verwijder doet ie het daarna wel weer en is absoluut NIET leeg..

  Ben daardoor slecht bereikbaar en ga de telefoon opsturen als het niet ophoudt…

 17. Vragen worden momenteel alleen op het forum beantwoord daarom kan je het beste even een account aanmaken op het forum voor meer informatie lees het rode vlak hier boven.

  groeten walter

 18. Daar stonden we dan om half 8 voor deur aldi. Wist twee telefoons te bemachtiggen voor mij en me vrouw. Heel mooi toestel uitpakken en proberen. De mijne werd bij gebruik erg warm en gauw leeg van me vrouw niet. Zal wel zo horen dacht ik. Nou opladen dan maar weer en proberen weer gauw leeg? Nou voor het bed gaan maar weer op laden en alles uitzetten. Volgende dag niks weer leeg niks aangehad alleen maar standby? Weer opladen met 4 uur weer leeg van mijn vrouw niet raar vond ik. Nou dan maar bellen wel duur maar ja ze zeiden opsturen. Gedaan en na ander halve week terug. Accu vervangen stond er Maar nog steeds het zelfde beeld kan geen nacht met alles uit standby blijven? Wat nu? Weer opsturen dacht ik maar heb geen zin gebeurt toch niks mee. Dus vanmorgen terug gebracht naar aldi uitstekende service daar zonder probleem geld terug. Maar ja heb nu geen telefoon meer had veel verwachtingen van die mooie telefoon. Hoop dat hij het van me vrouw het wel goed blijft doen.

  Teleurgestelde koper van at-as43d

 19. Ik heb een vraagje over het laden van de wolfgang.

  Als ik een universele autolader gebruik laadt hij niet op.

  Moet ik wat in de instellingen veranderen.

  mvrgr
  henry beekman

  • je moet een paar berichtjes naar beneden gaan lezen bij v/d berg daar staat wat geschreven over de autoladers, maar beter is eerst helemaal bovenaan te lezen
   in het rode kader met rode letters het is hier niet meer overzichtelijk genoeg om
   nog een fatsoenlijk antwoord te vinden.

   groeten walter

  • De originele lader van Samsung Galaxy S2 past op de AT, zowel voor het stopcontact als een autolader. Een universele usb autolader werkt niet want die geven een andere output,

  • Had ook het probleem dat hij niet oplaadde in de auto.
   Wat was het geval:het bijgeleverde kabeltje werkte niet .
   NB wel bij andere smartphone maar niet bij die van de aldi.
   Heb toen een oplader incusief kabeltje gekocht (geen usb) bij Halfords.
   Werkt prima. Zie forum technieuws.

 20. Ik heb mijn AS43D vorige week woensdag opgestuurd en heb een nieuwe vandaag ontvangen.

  Wat een goede SERVICE zeg!!! Ik had het helemaal nog niet verwacht, althans niet deze week.

  Super service, verder moet ik nog controleren dat alles nu werkt.

  • Ik heb het in gebruik genomen het volgende zijn mijn resultaat:

   1. Ik heb vrolijk 2 simkaarten erin gedouwd,
   2. Telfort in Sim1, Lycamobile in Sim 2
   3. Het probleem begoen weer om zo veel tijd loopt het vast
   4. Ook in slaapstand en s’nachts loopt het vast en enige oplossing is RESET
   5. Lycamobile verwijderd uit sim2
   6. Alleen Telfort in Sim 1
   7. De hele dag geen probleem, voor het eerst werkt het ook ’s nachts door zodanig dat ik voor het eerst van de WEKKER mogen genieten.
   8. Momenteel Telfort verwijderd uit Sim1 en geplaatst in Sim2 – Resultaat aub Afwachten
   9. Daarna ga ik Lycamobile in SIM1 en Telfort in SIM2 plaatsen – Ook hiervan Resultaat aub Afwachten

   Ik vind het te mooie toestel voor de prijs om het zo maar terug te brengen. Natuurlijk moeten de 2 Sims werken.
   Nog iemand met 2 werkende sim kaarten, laat aub weten welke providers ze zijn? Wellicht kunnen ze deze problemen allemaal meenemen in een VERWACHTE UPDATE

   ALDI, Wat is mijn vergoeding voor al deze SLAAPLOZE NACHTEN, TESTEN EN ZORGEN?????

 21. Hoi Rob
  Ik heb gevraagd wat ik moest doen om mijn telefoon goed te krijgen
  als ik een beltoon wil veranderen dan springt hij met 30 sec weg als ik een foto ga kijken dan
  is hij met 30 sec weg ik hoorde van je dat ik bij Play store`de Go launcher moet downloden heb ik gedaan maar tot nu toe nog niet ik heb er 83 telefoon nrs in staan met adressen wil er vandaag een bij zetten en er staan er nog maar 11 in de standaard adressen van de telefoon
  ik denk dat ik een Software fout heb of weet jij nog iets
  Graag hoor ik nog wat van je
  ik weet het nu ook niet meer en ben er niet blij mee !!!!!!!

  • Voor het wegspringen zoals je het noemt, kies “menu->instellingen->weergave->time-out scherm”. Staat deze toevallig op 30 seconden?

   Als ik het goed begrijp, bedoel je dat je geen contacten kunt toevoegen?
   Raak het contacten icoon aan in je scherm en klik op de “menu” knop. Je kunt nu een contact toevoegen en ook aangeven op welke sim kaart je dit contact wilt hebben.

   • Rogier nee die staat op 30 min en ik kan er wel contacten aan toe voegen maar de andere dag was alles er uit dat staat ook in mijn verhaal en ik kan ook geen fotò s op mijn telefoon zien en de camera doet het wel maar niet best en ik weet ook niet waar hij de fotos weg zet en ik maak ze wel als ik snel ben want anders gaat de camera weer uit
    maar ik kan de fotos nergens meer zien
    ook zet hij de fotos niet in de galerij dan staat er nieuw album ladenen dan gaat hij weer uit ik heb de telefoon 2 uur laten laden naar nieuwe fotos maar er komt niets wat ik gisteren al heb gezegt dat ik een software fout heb wat moet ik nu doen moet ik de telefoon opsturen zo ja waar naar toe zo kan ik niet aan de gang blijven
    nog maal ik ben er niet blij mee kan er niet een imant mij bellen of zo 06-46751706
    graag hoor ik nog wat van jullie maar dan wel mijn verhaal goed lezen aub

    • Tja dan weet ik het ook niet.

     Ik wil je verhaal trouwens best goed lezen maar het zou er veel helpen als je dan ook leestekens en hoofdletters gebruikt.

     • Is daar mijn probleem mee opgelost.
      Ik denk het niet,
      maar toch bedankt voor je niet hulp,.!
      zo blijft mijn probleem bestaan

      Ik wil je verhaal trouwens best goed lezen maar het zou ( er) veel helpen als je dan ook leestekens en hoofdletters gebruikt.
      Is dit dan wel op zijn nederlands geschreven.

      • tjonge wat onvriendelijk,als je de info papieren uit de doos doorleest zie je waar je hem naar toe kan sturen,kaartje met je gegevens invullen en briefje met klacht erbij doen.ik kreeg een nieuwe telefoon na een week.ook hier camera probleem

      • Hans Rijfkogel,

       Ik merk dat u gefrustreerd raakt door de telefoon, ik denk dat het beste is dat u de telefoon terug brengt naar de winkel, wij met ze alle proberen alleen maar te helpen.

       Als u in de winkel bent laat u zich daar dan maar even gaan, u moet goed begrijpen dat wij dit vrijwillig doen. Omdat de officiële helpdesk niet reageert, En ja leestekens in een verhaal is wel prettig. Want ik kon het ook moeilijk lezen, en ik denk dat Rogier de best intenties had met zijn opmerking.

       Dus conclusie terug met dat ding naar de winkel, en uw geld terug vragen. Of inleveren voor garantie en hopen op het beste.

       Met vriendelijke groet,

       Team technieuws

       Beantwoorden

 22. Hallo,

  Ik krijg internet niet werkend via SIM (2x Vodafone; 1x abb. in SIM 1 en Vodafone prepaid in SIM 2). Kan dat veroorzaakt worden doordat ik een abb. heb met aanvullend Blackberry Internet?

 23. Shit het is mij toch ook overkomen, hij heeft de geest gegeven en ik was er nog wel zo trots op.
  Het begon gister met wat haperingen en dacht er goed aan te doen het kleine (reset) knopje boven de aan en uit knop in te drukken.
  Daarna liep het allemaal weer beter maar vanochtend was het zo ineens over, het gekke is dat als ik op de volume knop druk nogwel geluidssignalen hoor.
  iemand bekend hiermee?
  Opsturen is de enige remedie nog denk, moet dit trouwens in de orginele doos of goed verpakken?

 24. Hallo,

  Ik zie nu pas dat er gereageerd was op mijn laatste bericht. Ik ging hem opladen en toen is hij weer opgestart, maar ik ben echt kritisch.

  Stel je zit in een noodsituatie en hij gaat ineens niet meer aan. Lijkt me echt verschikkelijk.

  Waar ik ook zo aan zat te denken is: waarom zit er eigenlijk geen geheugen (sd-kaart) bij?
  Het is toevallig dat mijn vorige mobiel deze wel had, dus ik hem daar maar uit gehaald.
  Maar in principe zou die er toch bij moeten zitten, anders moet je die los kopen…

  • Hallo Lola
   alles wat je erbij krijgt betaal je geloof me maar.
   je kan het beter zelf kopen.

   groet Gerrie

 25. Bait,
  Is het mogelijk om onderdelen te bestellen nl: ben het cammera stripje achteraan kwijt ? waarschijnlijk los gekomen .
  En weet iemand of er een passende hoes bestaat voor dit toestel .

  Alvast bedankt.

 26. Hallo allemaal,
  Ik heb een klein probleempje met het laden van mijn toestel in de auto.
  De auto laders die in omloop zijn met een snoertje met micro usb zijn te kort om mijn telefoon van spanning te voorzien, maar nu blijkt dat er ook usb laders zijn, die steek je in de sigarettenaansteker van je auto, waar je vervolgens weer een usb kabel met micro USB plug in kan steken en die gaat vervolgens weer in je telefoon. Het voordeel van het laatste systeem is dat je de kabels op verschillende lengtes kunt kopen en dus niet meer aan zo’n gekruld snoer loopt te trekken.
  Echter is er met dit systeem wat aan de hand, de telefoon laad niet op, ik heb verschillende merken geprobeerd en er is er op dit moment niet een die laad.
  In sommige winkels zijn ze zelfs zo ver gegaan dat ze het hebben nagemeten met ampère meters. Echter geen resultaat en een mysterie.
  Hebben meerde gebruikers hier last van of is er toch een USB lader die werkt?

  groeten
  J. van den Berg

  • Hoi,

   Ik heb even snel gekeken naar mijn laders en ook daar zit verschil in welke wel of niet werkt. Ik heb toen naar het verschil gekeken en diegenen die werken hebben allemaal de middelste twee pinnen (2 en 3) doorverbonden. Ik heb dit gegoogled en dit is inderdaad bij een groot aantal telefoons noodzakelijk. Je moet op de lader pin 2 en 3 dus doorverbinden.

   Groeten,

   Frank.

  • Hallo v berg

   Ik had het zelfde probleem tel lade niet op ,toen ik bij de zwarte markt was heb ik dit probleem aangekaart en die gaven mij voor twee euro een stekker die in je sigarenplug moest steken [12 volt en 1 amp.] en waar dan een usb verbindingskabel in kon pluggen handig je kan alles met de juiste kabel opladen .
   De kabel die je dan nodig hebt zat bij de telefoon in de doos .

   Maar als je handig bent kan je ook Birrel zijn methode uitvoeren
   Groet Gerrie

 27. @ Marcel en Walter:
  Hartstikke bedankt, het werkt !

  Iemand nog enig idee hoe ik verbinding kan krijgen met de PC (drivers Vista compatible?)

  Nogmaals dank.

  Ronald

 28. Eerst maar eens gekeken of mijn mobiel bleef werken en dat doet ie nog steeds naar tevredenheid en heb er gisteren na twee of drie keer proberen de routeplanner Navigon 3.6.2 opgezet en ook deze werkt goed zonder internet verbinding.
  ik heb mijn mobiel sinds 21 april

   • Hoi Jolanda,
    ik heb enkele versie’s van navigon via spotplanet punt org binnengehaald ( hier mag over gepraat worden want dat gebeurd in vele pc bladen ) maar verder kan ik hier niet precies zeggen welke om problemen voor technieuws te vermijden.
    als je een email adres hebt ergens op een site dan kom ik wel daar heen en kan ik je de benodigde informatie sturen waar je ook de handleiding kunt halen hoe je navigon moet instaleren.
    groet Walter

    • Nou graag, maar is lastig om hier email te geven…gezien privacy.
     Ik sta op facebook: Jolanda van der Ploeg
     Bedankt alvast.
     Jolanda

     • Hoi Jolanda,
      facebook zit ik niet op de kinderen wel maar ik neem aan dat ik daar wel een berichtje achter kan laten en dan gaat dit wel goed komen ik ga enkele dingetjes verzamelen en dan hoor je nog van mij.
      groeten walter

      PS
      ik zou als het nog kan je bericht met naam naar facebook
      verwijzend weer verwijderen of veranderen ik denk dat je anders wel heel veel vrienden krijgt.

      • Walter,
       Ik kan dat bericht niet verwijderen, maar valt mee hoor…daarbij moet ik nog toestemming geven voor toevoeging. Bedankt.
       Jolanda

     • Hoi Jolanda,
      ik heb ff op facebook gekeken maar er zijn meerdere jolanda’s
      welke moet ik hebben beroep of woonplaats.
      Mvg. Walter

 29. hallo allemaal, ook ik heb een at-as43d weten te bemachtigen, alleen na het lezen van alle problemen weet ik niet meer of ik er nog zo blij mee moet zijn, toch heb ik zel ook wat allerhande problemen gehad die hier ook bekend voorkomen, zoals het niet meer aan kunnen zetten van je telefoon, meerdere keren heb ik dit gehad, maar niks lukte, behalve met lader erop lukte het me wel, erg vreemd maar wel waar.ik heb zelf een aldi talk prepaid simkaart gekocht, en geen problemen met internet gehad (3G), behalve dan dat het 30ct/Mb kost, en dus mijn starttarief binnen en dag of 8 weg was,en ook dus de batterij na 4 uur al leeg en dat soort bekende verschijnselen. mijn idee is wel dat we met zn allen een beetje moet leren hoe om te gaan met zo’n ding, verder dus ondertussen een app er gezet om de batterij te besparen, en hierop is het eigenlijk heel simpel om alles uit te zetten wat je op het moment niet nodig heb, en dat scheelt ontzetten veel power. ook is volgens mij het opstarten van de telefoon wel een echt groot probleem, dat dit gigantisch veel energie kost die je batterij idd zowat leegtrekt, eigenlijk eens een proefje doen met een volledig opgeladen telefoon en kijken hoeveel x je hem aan en uit zou kunnen zetten???, verder die volumeregeling klopt idd, bij het 1e streepje al erg hard geluid, en daarna niet erg veel harder meer, vreemd! en nu als laatste, ik durf nu dus niet zomaar een sim only abbo te nemen, ik bel met de sim van de baas, maar zelf wil ik graag een sim puur voor internet, en misch een klein beetje bellen als dat niet anders kan, iemand al een goede suggestie, dan wil ik het echt graag weten!!! ik zou erg graag bij simyo iets willen uitkiezen, maar ja dan moet het wel werken….TOCH!
  P.S. medewerkers van dit forum, helemaal top wat jullie hier doen.

 30. Ik heb een Aldi Smartfoon AT-AS43D Gekocht.
  Nu heb ik een barst in het glas !
  Waar en hoe kan ik dit laten herstellen ??

  • Hallo,

   Op dit moment zijn er nog weinig bedrijven welke het glas hebben. Het beste kan je even contacteren met de maker zelf wellicht hebben hun een adres voor je.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 31. heb een simpele vraag: hoe krijg ik ringtones(mp3) of afbeeldingen van mijn sd kaart naar telefooninstellingen?
  Als ik een andere ringtone wil instellen, kan ik geen keuze maken om bestanden van de sd kaart te kiezen (alleen standaard ringtones)
  Ditzelfde geldt voor afbeeldingen (achtergronden enz)

  Tevens werken de drivers van Dennis (wizzkids.nl) bij mij helaas niet, ik heb Windows Vista…
  Dit om via PC contyacten e.d. te kunnen onderhouden.

  Bedankt voor antwoorden!

  Ronald

  • @ronald

   Ik heb even op mijn telefoon gekeken,want een handig nichtje van mij heeft het op mijn telefoon ingesteld.
   Maak op de sd kaart een map aan genoemd: media
   In die map media maak je een map audio, en in de map audio maak je 3 apparte mappen
   genaamd ringtones,alarms,notifications.
   In de map notifications kun je mp3 toontjes zetten voor bv sms.
   In de map ringtones bv mp3 voor beltonen.
   In de map alarms mp3 toontjes voor alarmen.
   Als je nu bv naar instellingen-beltoon voor meldingen gaat zie je de mp3tjes die je in de map notifications hebt geplaatst!
   Voor wat betreft de foto”s weet ik ook nog niet hoe dat moet,maar daar kom ik nog wel achter.

   Succes

  • @Ronald,
   Je kunt ook als je een mp3tje afspeeld op de menutoets drukken en dan op de
   toets drukken gebruiken als beltoon zo kun je een deuntje wat je leuk vind opslaan als beltoon.
   Walter

 32. Heb een probleem met de app swiftkey. Installeren en configureren gaat zonder problemen en/of foutmeldingen, maar zo gauw ik een bericht wil typen lukt dat niet omdat er eenvoudigweg geen toetsenbord verschijnt. Raar! Iemand een oplossing?

 33. heb bij toeval de juiste instellingen bij tele2 ontdekt, alles loopt nu prima
  dus als je moeilijkheden hebt, dan heb ik hopelijk de juiste instellingen voor je

  • Ik zou graag die instellingen weten, navragen bij tele2 levert tot nu toe niets anders op dan ergernis en geen antwoord. Dus als je mij de instellingen zou willen sturen dan graag.

 34. Hallo,

  Mijn telefoon heb ik gisteren opgeladen. Vandaag krijg ik hem echter niet aan de praat, terwijl hij gisternacht nog aan de oplader zat. Ik heb van alles geprobeerd; gereset, weer aan de oplader gezet, maar helaas.

  Wat nu?
  Ik ben alle klachten die ik tot nu toe heb gehad echt zat, dus ik wil hem terugbrengen.
  Kan dit nu nog bij de ALDI?
  En gaan ze dan niet moeilijk doen over het feit dat hij het niet meer doet?

  • Lola,

   Ik ken helaas de policy van de aldi niet, heb je al eerder geklaagd bij de aldi?

   Zoja al dat verkeer meenemen en het verhaal even uitleggen, ik denk dat ze dan niet zo moeilijk doen hoor. En anders kan je hem nog altijd opsturen voor reparatie. Als je naar het verhaal van van de berg kijkt ging dat best wel snel.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Van de Aldi:
    Geachte klant,

    Alle ALDI actueel-artikelen kunt u teruggeven in alle ALDI-markten tot 1 maand na aankoop, zonder opgave van reden en tegen voorlegging van de kassabon. De aankoopprijs wordt u terugbetaald.

    Gelieve voor ALDI actueel-artikelen met garantie de garantiekaart en uw kassabon te bewaren. Op de garantiekaart staat de klantendienst van de fabrikant, tot wie u zich indien nodig kan wenden. Uw wettelijke rechten als consument worden door deze bijzondere garantiebepalingen niet beperkt.

    Wij kijken uit naar uw bezoek
    Uw ALDI-team

  • Hallo Lola,

   Even een kleine aanvulling op Rob, Je kunt dertig dagen na aankoop ( en de telefoon kwam in de verkoop op 21april 2012 ) nog teruggaan naar de Aldi en zonder opgaaf van reden je geld terug krijgen en dat loop dus af op 19 of 20 mei 2012.
   Verder kan ik je nog vragen hoelang je de telefoon de tweede keer hebt opgeladen, is dat 30 minuten of korter, ik zou de telefoon gewoon nog even 4 uur aan de lading doen met de meegeleverde adapter. Bij ons is het namelijk ook een keer voorgekomen dat in de avond de batterij helemaal leeg is getrokken door het een of ander. er was de volgende dag niks meer mee te beginnen totdat na het lezen van enkele berichten op dit forum, ik het goede idee kreeg de telefoon weer eens helemaal te laden. Dat was de enige manier om hem weer aan de praat te krijgen. Inderdaad kun je hem (telefoon) ook gewoon opsturen naar het antwoordnummer dat in de originele doos is meegeleverd, zoals Rob heeft geadviseerd.
   met vriendelijke groet en succes,

   J van den Berg

  • Hallo Lola,

   Ik heb de telefoon ook teruggebracht na 3 dagen, op hun site kan je vinden dat je alle artikelen zonder opgaaf van reden binnen een maand kan terugbrengen.
   Ik kreeg ook zonder problemen mijn geld terug.

 35. heb helaas ook problemen met internetverbinding
  wifi is ok
  maar ik heb een sim only van tele2 (smartmix 100 bel 200mb) en krijg internet niet aan de praat
  heeft iemand iets vergelijkbaars en de juiste instellingen?

  • Hoi, heb helaas sinds een week ook dezelfde problemen, dacht eerst steeds dat het aan het abonnement bij tele 2 lag, nu blijkt het aan het toestel te liggen…..
   hoe zijn jullie destijds geholpen? wat kan ik doen ?
   alvast bedankt……….

 36. ik heb helaas ook problemen om op internet te komen
  wifi is geen probleem, maar ik heb een sim only abo bij tele2 (Smartmix 100bel/sms en 200mb internet) en krijg internet niet aan de praat
  heeft iemand een vergelijkbare ab met de juiste instellingen?

 37. Ik lees de berichten m.b.t. GO launcher.

  Ik bel zakelijk met sim 2. Ik las bij het bericht van Han dat als je ook go contacts ex installeerd hij standaard sim 1 pakt. Dit is voor mij niet geen goede optie.

  Mijn vraag is, kan ik Go Launcher installeren zonder Go contacts te installeren?

  Alvast bedankt voor de terugkoppeling.

  Harry

 38. beste mensen
  Ook ik heb een aldi toestel weten te bemachtigen. Echter, ik krijg noch mijn oude simkaart, noch mijn nieuwe micro simkaart erin. Tips?

  • Peter,

   Ga morgen even langs een telefoon winkel in de buurt, daar kunnen je ze vast wel even helpen.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 39. Een tip voor iedereen die de Wifi router elke nacht uit zet. Wil je dat de accu van de telefoon niet leeg gaat dan zet wifi uit bij INSTELLINGEN, DRAADLOOS EN NETWERKEN, klik op Wi-Fi. De volgende dag zet je Wifi op dezelfde manier weer aan. Afgelopen nacht gedaan en de accu is vanmorgen nog bijna net zo vol als gisteravond. Hiervoor liet ik de telefoon elke nacht opladen en haalde ik die de volgende dag van de oplader los.

  • Timeriffic is dan een goede app voor je, daarmee kun je allerlei zaken aan en uitschakelen op bepaalde tijden.
   Ook droidwall is handig, toestel moet wel geroot zijn dan (superoneclick zoals al op dit forum is genoemd). Je voorkomt dan allerhande aanroepen op internet, gescheiden wifi en 3g.
   Dat komt de levensduur van de accu ook ten goede.
   Red het met het toestel ruim 1,5 dag, bel er ca 60 minuten per dag mee, lees mail en wordfeut er wat op.
   Misschien heb je iets hieraan

   • Han,

    Bedankt voor de tip, wordt erg op prijs gesteld deze feedback.

    Als de storm met dit toestel is gaan liggen, gaan we nog een mooie FAQ pagina maken, dus deze nemen we zeker mee.

    Met vriendelijke groet,

    Team technieuws

  • Hans Rijfkogel,

   GO launcher kunt u gewoon downloaden uit de play store zonder dat het apparaat aan de computer hangt.

   Daarna gewoon installeren en gebuiken, deze laucher is echt veel beter, en je kan de android 4.0 look krijgen is wel leuk.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Deze launcher werkt inderdaad sneller en je kunt het dock goed instellen.
    Echter als je go contacts ex ook installeert, heb je geen keuze met welke sim je naar buiten belt en pakt hij standaard sim1. Verder werkt dit heel fijn.

    • Han,

     Die keuze van sim kaarten is echt iets wat de fabrikant in de software had moeten maken, mijn telefoons hebben het wel allemaal.

     Ik snap ook die verschillen niet, wel heb ik al een tijd lang contact met mijn leverancier, en die heb ik deze problemen ook allemaal een beetje voorgelegd. Zij zieden tegen mij, dat ze toch een team van 20 man hebben om het android systeem goed te krijgen in combinatie met een dual sim optie.

     Dus ik dat hier een beetje mis is gegaan bij dit toestel, want mijn telefoons hebben de zelfde hardware. Dus ik raad ook iedereen af om de telefoon zo maar even te gaan updaten naar android 4.0. Dit blijft echt een lastige klus.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

 40. Hoi Rob Ik zie in deze berichten dat je het heb over download de play store en de Go launcher maar hoe moet ik dat doe via de computter of gekijk op mijn telefoon
  als ik fotos gaat bekijken dan zie ik ze een min en dan is het weer weg als ik een beltoon er bij wilt zetten dan is het ook binnen een min weer weg ik kan niet een een beltoon opzoekken
  Graag hoor ik nog wat van je gr Hans

 41. Hallo,

  Ik heb een paar weken geleden een AT-AS43D bij de aldi gekocht. Daarna heb ik mezelf getrakteerd op een sim only van telfort inclusief 1 gig mobiel internet. Het toestel werkt goed en bellen werkt ook. Alleen lukt het mij niet om internet aan de praat te krijgen. Automatische instelling lukt niet omdat het toestel en emei niet worden herkent. Handmatig instellen lukt blijkbaar ook niet omdat ik zaken tegenkom die niet helemaal overeen komen met wat ik op het toestel tegenkom. Bijvoorbeeld:
  Bij gegevensdrager kies GPRS

  Maar ik zie geen optie voor een gegevensdrager in te voeren

  Bij poort hangt de instelling af van wsp of http protocol welke hebben we?

  De helpdesk van telfort kan me niet helpen omdat men het toestel niet kent. Kan u me helpen?

  Piet Groot

  • Piet Groot,

   Dit moeten de juiste instelling zijn, telfort nog even keer bellen of data roaming ook aan moet want je maak namelijk gebruik van het KPN netwerk. Ik hoop dat het zo lukt.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   Name : Telfort Spot
   APN : internet
   Name: Telfort
   APN: Internet
   Proxy:
   Port:
   Username : Telfort
   Password: password (weet ik niet meer zeker, maar volgens mij is dit helemaal niet nodig)
   Server:
   MMSC: http//mmsc.mms.telfort.nl:8002
   MMS proxy: 193.113.200.195
   MMS port: 9201
   MCC: 204
   MNC: 12
   APN type: default

   • nee helaas nog steeds geen verbinding.
    data roaming moet wel aan ander doet ie heleaal niets. ik zie wel enig resultaat en zie ook bovenin het beeld de g3 logo staan. maar een werkende verbinding is er niet en bij alles wat ik probeer komt er of de melding dat er geen verbinding met de server is of ere gebeurd gewoon niets.

    toch hartstikke bedank voor de moeite. je doet goed werk.

    Piet

    • o nder je reactie van vandaag staan mijn instellingen en dat werk helemaal goed op 3g netwerk en wel je roaming aanzetten natuurlijk

  • beste piet ik zal je de instellingen met je doornemen zoals het in de telefoon staat op zijn nederlands .ik heb precies hetzelfde abonnement.nou hier komt tie dan;
   ga naar menu;
   draadloos en netwerk;

   mobiele netwerken;

   selecteer sim;

   sim 1(als je simkaart in 1 zit)anders daar in doen;

   namen toegangspunt;;

   dan op menu;

   en dan nieuwe anp;

   naam;Telfort Spot;

   apn ;internet;

   proxy;195.113.200.195;

   poort;8080;

   gebruikersnaam;Telfort;

   wachtwoord niet nodig;

   server niet nodig;

   mmsc;http//mmsc.mms.telfort.nl:8002

   mms-proxy;193.113.200.195

   mms-poort;9201

   mcc;204

   mnc;12

   ip version op ip

   verificatietype niet ingesteld

   apn type niet ingesteld

   apn protocol;IPv4.

   nou als je het zo diet moet het werken en anders weet is je toestel niet in orde.
   laat even weten of het werkt.
   met vriendelijke groet Ben Vermeulen

   • Hallo Ben,

    dank voor je inspanning maar helaas. ik heb wel verbinding via wifi. zouden er nog andere instellingen een factor kunnen zijn?

    hheb jij roaming aan staan?
    heb jij gegevens toegang aan staan?

    hoort er geen : na de http bij mmsc?

    dankbaar,

    piet

    • hallo piet
     ja ik heb alles aanstaan en kijk nog eens goed in het overzichtje wat ik hier heb geplaats.
     staat echt duidelijk hoe je stap voor stap alles instelt.
     wifi staat ook dag en nacht aan .
     g3 werk perfect.
     en loopt soms over in g2 maar dat is dan omdat je even niet goed verbinding heb met g3 netwerk .
     toestel wel weer opnieuw opgestart na die instellingen?
     nou ik zie je reactie wel weer verschijnen .
     met vriendelijke groet.

   • hoi,

    alle inspanning mag niet baten. Als laatste poging heb ik het toestel terug op de fabrieks instellingen gezet en daarna als eerste weer de mobiele internet instellingen ingevoerd. mag ook niet baten. ik neig ernaar om het toestel een zeemansgraf te bezorgen maar waarschijnlijk zal mijn vrouw hem wel terug willen brengen naar zijn schepper.

    dank voor jullie hulp.

    Piet

  • Met deze instellingen is het mijn wel gelukt.

   Name : Telfort Spot
   APN : internet
   Proxy:
   Port:
   Username
   Password:
   Server:
   MMSC:
   MCC: 204
   MNC: 12
   IP VERSION: IP
   Vertificatietype: geen
   APN-TYPE: default,supl
   APN-PROTOCOL: IPV4

 42. Op advies van JansteP m.b.t. telefoonhoesje heb ik via internet Valenta Deluxe (Leather) Pocket Black 22 besteld.

  Vandaag binnengekregen en hij past precies!!!!

  Verder blijft het aanmodderen met de telefoon m.b.t. problemen die hier al uitvoerig zijn besproken.
  Ik heb mijn telefoon via terugzetten naar fabrieksinstellingen maar weer opnieuw ingericht.
  De telefoon doet het nu weer 2 dagen goed zonder problemen.
  Het is en blijft een groot software matig probleem met deze telefoon, die alleen door een update verholpen kan worden.

  • Hallo Harry,
   Even een vraagje, is dit de versie met magneetsluiting bovenaan en past de telefoon precies zowel in hoogte als in de breedte, als dat zo is dan hoor ik het graag, ga ik er ook 1 bestellen.
   Met vriendelijke groet
   van den Berg

   • Hallo vd Berg,

    Deze is zonder magneetsluiting. Met magneetsluiting is exact dezelfde met volgens de leverancier mooi stiksel. Prijs is dan € 24,95. Degene die ik heb aangeschaft is zonder stiksel en alleen een lint om de telefoon uit de houder te halen. Is voor mij voldoende.

    Ik wil nogmaals benadrukken dat de telefoon perfect in de houder past. Zowel in de lengte als de breedte.

    Advies, bestellen dus.

    Succes.

    Harry

    • Hallo Harry,
     Fijn, bedankt voor je feedback, hier heb ik wat aan, duidelijk en accuraat.
     Ga hem echt wel aanschaffen, nogmaals bedankt.

     Groet,
     Jeroen

   • De Valenta DeLuxe pocket 22 heeft inderdaad een magneetsluiting.
    Zonder het woord DeLuxe in de aanduiding heeft geen magneetsluiting,
    maar eenhandig plat zwart nylon trekkoord waarmee je je smartphone
    uit het hoesje trekt. En dat vind ik handiger.
    Want de smartphone past echt rondom strak in de Valenta pocket 22 hoes.
    Die komt er niet vanzelf uit door te schudden of zoiets.
    Dus mijn voorkeur gaat uit naar de gewone pocket en niet de DeLuxe versie.

 43. Hallo
  weet iemand of je die toestel compleet met doosje en toebehoren moet opsturen zo als handleiding,usb kabel,oordopjes en orginele bonnetje of moet je bonnetje kopieen?
  want Ambience technology heeft me een mailtje gestuurd dat ik die telefoon naar het antwoord nr moet opstuuren,want ik krijg hem niet aan de praat,het is hele tijd het zelfde
  als ik baterij uit haal en in doe komt het witte scherm met logo Wolfgang en vervolgens na een paar sec valt ie op zwart en doet niks meer,de aan en uit knop doen het niet,alleen als ik op reset knop indruk komt het witte scherm te voor schijn en valt ie weer op zwart.het is niet zo leuk dat het na een paar dagen zo in eens niet meer wil functioneren zo als het moeten zijn,
  vandaar ik om informatie vraag hoe moet het opgestuurd worden en ik begreep dat je klacht in een brief moet uitleggen en in doosje op moet sturen
  groet J.T

  • Hallo J.T.

   Ik heb die van mij compleet opgestuurd, inclusief alles, niet de originele aankoopbon meesturen maar een kopie of scan.
   En inderdaad even de klacht op een stukje papier uitschrijven en voorzien van je naam en adres incl. telefoonnummer, verpakken in een doosje met schuim of zoiets en klaar ben je, versturen naar een antwoordnummer (kosteloos). Succes.

 44. Ik heb een vraag over het gebruik van Wifi. wanneer ik de optie wifi inschakel dan gaat 3G etc uit maar krijg geen verbinding met internet.
  zijn er nog opties die ik dien in te schakelen?
  ik heb meerdere wifi punten geprobeerd, met mijn lap top krijg daar wel verbing met internet
  dank je voor de reactie
  jos

 45. Vandaag een nieuwe telefoon opgestuurd gekregen i.v.m. een kapotte camera, opsturen en een nieuwe ontvangen heeft precies een week in beslag genomen, dat is heel netjes. nu kijken na het laden of deze in orde is.
  greetz

   • Goedemorgen Rob,

    Ben hem aan het testen, de camera is nu oke, zowel voor als achter, foto en film. Kan ik een foto plaatsen bij mijn contacten. Alleen het geluid is ( zonder oor telefoontje ) in de lage niveaus een beetje moeilijk te regelen. 1 streepje geluid op de schuifbalk geeft al een hard geluid terwijl bij verder opschuiven van de regelaar het geluid niet noemenswaardig toeneemt, voor de rest mag ik tot nu toe niet klagen.
    Met vriendelijke groet,
    vd Berg

    • vd Berg

     Fijn dat het nu toch al met al wel goed werkt, ja dat met dat geluid is denk software issue. Want ik heb het niet mijn toestel, maar ja is ook een ander merk.

     Dus hopen dat er nog een software update komt van de aldi.
     Bedankt voor je feedback, misschien komt het toch nog allemaal goed met het toestel :”)

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

 46. Beste Luc

  Hartelijk dank voor de update.
  Ik heb net navigon er op gezet en deze loopt beter dan het navigon toestel zelf
  En nee deze gaat niet via je simkaart heb het geprobeerd zonder simkaart en het blijft goed werken.
  Edzo er is inderdaad dus wel versie 4 op een toestel te zetten maar of deze ook voor de onze werkt ???????
  Daar ben ik echt niet kundig genoeg in om dat te weten ,ik wacht het wel ff af tot de makers van de telefoon hier mee aankomen.
  Tot nu toe geen problemen meer moet ik eerlijk vertellen. doe ongeveer drie dagen met de batterij en alles werkt

  Groet Gerrie

  • Gerrie, ik heb de gratis versie gedownload van navignon uit de app store = google play, maar die draait niet op deze telefoon. Heb je misschien de betaalde versie?
   Groet,
   Jolanda

   • Beste Jolanda

    zoek maar ff op spotnet heel makkelijk daar leggen zij het gewoon uit. zodat navigon het wel doet je hebt een apk bestand nodig en dat is al volgens mij hier behandeld.
    Dan gaat alles als een speer

    groet Gerrie

 47. Aan allen,

  Volgende problemen zijn hier reeds aangekaart maar misschien toch interessant voor anderen:
  1)
  crash proces “com.android.phone” :
  Het probleem doet zich blijkbaar voor op alle AT-AS43D smartphones met sommige buitenlandse sim-kaarten.
  Een dual-sim smartphone zou juist prima moeten werken met buitenlandse kaarten:
  Twee voorbeelden:
  – in het grensgebied Nederland-België
  – op vakantie in het buitenland
  Men wil bereikbaar blijven met de persoonlijke sim-kaart (SIM1) en men koopt een prepaid kaart (SIM2) in het buitenland om goedkoop te bellen of te surfen.
  De kans dat de smartphone (met een buitenlandse prepaid kaart) crasht is vrij groot.

  In België crasht de telefoon met providers Proximus/Belgacom en Mobistar; Base(KPN) sim-kaarten werken wel.
  Om problemen met de oude sim-kaart uit te sluiten werd deze vervangen. Vreemd is dat een nieuwe, nog niet geactiveerde, simkaart het proces ook al laat crashen. Wanneer men enkele dagen later de oude, gedesactiveerde simkaart in de toestel steekt, volgt er ook een crash.
  Het probleem ligt dus aan het soort simkaarten en niet aan de frequenties van het netwerk.

  Hopelijk volgt hiervoor nog een update anders zullen veel gebruikers voor verrassingen komen in het buitenland.

  2) Geluid van de oortjes is niet juist regelbaar : te luid of niets

  3) Zwart scherm wanneer de batterij volledig leeg is:
  Wanneer men de lader insteekt knipperen de onderste led-lichten (de 2 middenste feller dan de andere) maar het scherm blijft zwart.
  Na een half uur laden wordt de smartphone even wakker (het scherm licht op zoals bij een startup en wordt nadien terug zwart).
  Vanaf dit moment brandt de rode led die aanduidt dat de batterij aan het laden is. Waarom kan dit niet onmiddellijk ?
  Nadien kan de smartphone terug opgestart worden.
  Op zich is dit niet echt een probleem maar de eerste maal denkt men dat de smartphone defekt is.

  Luc

  • Edzo,

   Wou het toestel, ook bij mij in de winkel plaatsen maar ik vertrouw het niet zo, ik heb er lang met mijn leverancier er over gediscussieerd. Mijn eind conclusie was ik doe het niet, kreeg namelijk het gevoel dat het een android 4.0 schil was.

   Maar goed je hebt wel gelijkt wat er op de site staat van deze aanbieder, ik hoop voor hem dat echt android 4.0 is.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 48. Beste mensen,
  Ik wilde mp3 afspelen met de AT-AS43D en wilde hem aansluiten via de aux uitgang van mijn radio, maar een gewone jackplug 3,5 werkte niet. Toen zag ik aan de koptelefoon dat daar een 3-rings jackplug aan zat. Ben gaan googlen en zag dat de iphone ook met een 3 rings jackplug werkt. Hier een adaptor voor besteld, vandaag binnen, maar helaas werkte dit niet. Het meest vreemd vind ik dat de Jackplug vd adaptor op het oog hetzelfde is als die van de bijgeleverde hoofdtelefoon, maar bij het inpluggen wordt de luidspreker vd gesm niet uitgeschakeld, ook geeft hij geen enkel signaal door. Dat laaatste zou nog kunnen door een andere draadbezetting, maar dat de luidspreker niet ontkoppeld wordt vind ik vreemd. maatverschil is op blote oog niet te onderscheiden tussen beide pluggen. Weet iemand mij hier meer over te vertellen, want wil graag de mp3’s die op de sd kaart staan af kunnen spelen via mijn autoradio!

  • Ik heb hetzelfde probleem. Ik heb met een paar oude oordopjes een test gedaan. Als je deze aansluit gaat de luidspreker uit, maar als je de dopjes van de kabel knipt gaat de luidspreker weer aan. De smartphone herkent de oordopje dus niet mechanisch maar kijkt dus of er een stroompje loopt door de kabel.

  • Om het probleen te omzeilen kan je een splitter gebruiken waarmee je twee koptelefoons op je telefoon kan aansluiten. Op 1 uitgang sluit je koptelefoon aan en op de andere je aux ingang van je radio. Bij mij werkt dit.

 49. Hoi! Vraagje…..Op mijn vorige GSM had ik ook Android draaien. ik gebruikte daar een Gmail account + agenda van mij en had de agenda van mijn dochter gedeeld staan zodat ik haar agenda kon inkijken. De afspraken die ik op mijn telefoon in mijn agenda zet, zijn alleen hier zichtbaar en niet op mijn Google agenda op de PC. Ook zie ik niet de agenda van mijn dochter. Hoe kan ik dit weer werkend krijgen. Via Gmail agenda op de pc staat mijn dochter er gewoon bij, maar op de GSM kan ik haar nergens terug vinden en ook niet toevoegen als gedeelde agenda. Kunnen jullie mij hierbij helpen? Ik kan echt niet zonder werken!

  Verder werkt mijn toestel perfect!

  Groet en een fijne dag,
  Corry

  • Ik heb inmiddels uitgevonden hoe de afspraken welke gemaakt zijn via de GSM ook zichtbaar zijn op mijn PC agenda. Rest nu nog het probleem dat mijn dochters agenda welke gedeeld is, niet zichtbaar is op mijn GSM.

   Help! Wie o wie?

    • Ik heb een account aangemaakt bij Googlemail. Daar kan je ook een agenda beheren. Als je kijkt naar het scherm van de agenda, zie je “andere agenda`s ” staan. Klik dit aan en dan zie je vanzelf “Agenda`s van een kennis toevoegen” staan Vul daar het Google emailadres van die kennis in….verder wijst het zoch vanzelf! Je kan ervoor kiezen om hem te beheren, of alleen maar de mogelijkheid heb im elkaars agenda in te zien. Reuze handig! In je GSM staat nu bij Account en synchronisatie dat emailadres met het “verversteken” erachter. Het tekentje dat aangeeft dat hij gesynchroniseert word!

     Ik ben nooit zo goed met het “met tekst uitleggen” hoe het werkt, dus mochten er nog vragen zijn, dan zie ik ze wel verschijnen!

     Groet,
     Corry

   • Bij het maken van de afspraak kun je een agenda kiezen. Als je hier ‘lokaal’ kiest, wordt de afspraak in je telefoon opgeslagen en niet in je Google agenda. Kies je de agenda gekoppeld aan je Google email adres, dan wordt deze ook op genomen in je Google agenda op internet. Voorwaarde is wel je telefoon de gegevens kan synchroniseren (dus via Wifi of telefoon abonnement). Maar dit had je al uitgevonden blijkbaar…

    Als je de agenda app op de telefoon gestart hebt, kies je “menu->meer->agenda’s”. Hier zie een lokale en een Google agenda met Google mail adres (als het goed is). Onder de Google agenda zou de agenda van je dochter moeten staan, met eronder de tekst “gesynchroniseerd, zichtbaar”.

    Staat er “niet gesynchroniseerd” of “niet zichtbaar” dan moet je een paar keer op het “oog / rotonde” knopje moeten tikken, totdat er staat “gesynchroniseerd, zichtbaar”.

    Staat hier de agenda van je dochter niet bij dan moet zul je dit via de Google agenda op een PC moeten regelen. Ik heb verschillende agenda’s van andere mensen en deze zie ik op mijn telefoon.

    Probeer anders eens een andere agenda, bijvoorbeeld “Weeknummers”, via Google agenda op je PC “Andere Agenda’s->Door interessante agenda’s bladeren->Tabblad meer”. Aanmelden bij weeknummers. Na een tijdje zou dit ook zichtbaar moeten zijn op je telefoon (via “menu->meer->agenda’s”) , indien verbonden met internet.

    Laat maar even weten of het gelukt is of niet…dan zoeken we nog even verder.

 50. Hallo,

  Hoe moet ik een contact toevoegen?
  Ik heb alles geprobeerd en van de handleiding wordt ik ook niet wijzer.

  • Lola,

   Lukt dat echt niet met de handleiding?

   Toch nog maar eens een stukje voor je gekopieerd.

   Een nieuw contact toevoegen
   1 Open uw contacten.
   2 Druk op ‘Menu ‘ en raak ‘Nieuw contact’ aan.
   3 Als u meer dan één account met contacten heeft, raakt u het account aan
   waaraan u het contact wilt toevoegen.
   4 Geef de naam van het contact op.
   5 Raak een categorie met contactgegevens aan (zoals telefoonnummers en emailadressen) om dat type gegevens aan uw contact toe te voegen.
   Blader omlaag op de pagina om alle categorieën te bekijken.
   6 Raak het plusteken naast een categorie aan om meer dan één vermelding toe
   te voegen aan die categorie (bijvoorbeeld om een zakelijk en persoonlijk
   telefoonnummer toe te voegen).
   Raak de knop aan de linkerkant van het item met contactgegevens aan om een
   menu met vooraf ingestelde labels te openen, zoals ‘Mobiel’ en ‘Werk’ voor een
   telefoonnummer. U kunt ook ‘Aangepast’ aanraken in het menu om uw eigen
   label te maken.
   7 Raak het fotolijstjepictogram aan om een foto te selecteren die u in uw
   contactlijsten en in andere toepassingen naast de naam wilt weergeven.
   8 Wanneer u klaar bent, raakt u ‘Gereed’ aan.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 51. Hallo,

  Ik ben tot op heden best tevreden met het toestel. Inderdaad het kompas werkt niet, en ook bij mij branden de middelste lampjes veel feller. Bluetooth in combinatie met de carkit is een probleem aangezien ik om de paar seconden een stilte heb. Wel heb ik nu A2DP gedwongen uitgezet wat misschien het probleem verhelpt. Ik ben nog wel benieuwd of je kunt instellen met welke sim je altijd belt. Nu moet ik bij het bellen nog steeds sim 1 kiezen terwijl sim 2 alleen dat is.

  • Birrel,

   Dit kan u makkelijk aangeven bij de sim instellingen.

   instellingen > sim management > voice call (sim kaar naar keuze kiezen)

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Hoi Rob,

    Bedankt voor jou antwoord. Ik kan echter de instellingen betreffende sim management vinden. Er staat wel een tabblad dual sim instellingen, maar hier kan ik allleen de data sim kiezen. Het lijkt erop dat het instellingen menu specifiek voor dit toestel is aangezien mijn collega met een gelijkwaardige dual sim telefoon wel het betreffende menu heeft.

    Groet,

    Frank.

    • Birrel,

     Wat je nog wel kan proberen is op de optie bij je contacten te zoeken, daar kan ik namelijk per contact aangeven welke sim er gebruikt moet worden.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

  • weet iemand hoe je a2dp uitzet?
   ik heb problemen met zowel blutooth als parrot, ik bel al 2 weken ouderwets met de hand.

   iedere info is welkom.

   gr.\
   peet

 52. Voor videobellen heb Ik heb Skype en Fring geïnstalleerd, maar kan de videochat niet gebruiken. Met Skype kan ik alleen een gesprek voeren, maar geen video en Fring werkt helemaal niet.
  Bij de instellingen van Skype is geen mogelijkheid om de camera in te stellen en bij Fring krijg ik steeds de melding: Helaas! De app fring(proces com.fring) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw.

  Zijn er mensen die wel Skype inclusief video hebben?
  Zijn er mensen die wel Fring hebben dat werkt?

  Tevens kan ik de Adobe Flash Player 11 niet downloaden via Google play, ik krijg als melding:
  Fout
  Het item dat u wilt aanschaffen, kan niet worden gevonden

  Zijn er mensen die wel de Adobe Flash Player 11 hebben?

  Ik ben trouwens benieuwd of er nog updates voor dit toestel komen.

  • Wolfgang,

   Video bellen gaat niet werken, heb zelf ook een chines dual sim en hier werk het video bellen ook niet. Ik denk dat het aan de app’s ligt,

   Waar voor heeft u Adobe flash player nodig? Als het voor het browsen gaat kunt u het beste opera full installeren volgens mij zit hier een flash player in.

   Ik denk persoonlijk niet dat er geen updates komen voor het toestel, gezien de problemen zal het wel handig zijn.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Beste Rob,

    Bedankt voor je reactie.
    Het blijft toch wel vreemd dat je met een toestel waarop een frontcamera zit niet mee kan videobellen, terwijl dit op een hoop andere android toestellen wel kan en ook met de iPhone en deze toestellen zijn ook in China gemaakt !!! Het is dus volgens mij geen probleem van de apps Skype of Fring, maar een software probleem van het toestel. Misschien moet ik de vraag eens bij Skype voorleggen.
    De Adobe flash player wil ik hebbben, omdat bepaalde websites alleen hiermee zijn te zien.
    Ook kwam ik berichten tegen over het opladen van het toestel en knipperende lampjes. Als ik mijn toestel oplaadt, gaat er rechtsboven een rode led branden en na verloop van tijd als de batterij vol is, gaat er een groene led branden.

    M.vr.gr.

    Wolfgang

    • Wolfgang,

     Ik denk dan het het beste is om de vraag eens voor te leggen bij skype, is het probleem met de flash player nu opgelost?

     Zo te horen met het opladen wel.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

     • Dit ligt aan de skype app die een beperkt aantal toestellen ondersteund. Er is een XDA (http://forum.xda-developers.com) gemodificeerde versie die meerdere toestellen ondersteund en waarbij je de aan kunt geven dat de camera geforceerd gebruikt moet worden maar deze is alleen geschikt voor de ARMv7 CPU. De AS43D heeft een ARMv6 CPU.

 53. Hallo allemaal
  heb ook die aldi telefoon en gisteren op eens wil hij niet meer opstarten
  en als ik in recovery menu van telefoon ben en dan laat ik hem rebooten en dan komt die witte scherm met tekst wolfgang en dan in eens valt ie op zwart scherm en er gebeurd helemaal niks
  dus mijn vraag is of iemand een orginele android rom voor deze telefoon heeft en kan mij via mail die naar mij mailen zo dat ik die rom op sd kaart kan zetten en op nieuw de software op telefoon kan installeren want volgens mij zou dat kunnen het probleempje verhelpen
  dus Aub technische helpdesk zou u de orginele android 2.3.6 rom van deze telefoon naar mijn mail kunnen sturen
  alvast bedankt
  vriendelijke groet J.T

  • J.T

   Ik heb even gekeken naar een passende rom, dit is niet zo makkelijk. Dan moet ik namelijk eerst al in en outs van het toestel wetten. En die heb ik niet, dus dit is echt een ding voor de fabrikant. Daarom kan ik u ook alleen maar adviseren om het toestel in te leveren voor reparatie. Of iemand in u omgeving moet een zelfde telefoon hebben, daar moet u dan een rom back-up van maken. Dit is wel iets wat u moet doen als u echt verstand van zaken heeft, anders is mijn advies ook om het NIET TE DOEN.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 54. Hallo, ik heb eigenlijk nog niet veel te klagen, behalve de accuduur. binnen een dag leeg , 1 x bellen, 1 x smsje en 1 x email sturen. een drama. Weet iemand of er een betere batterij ( A- merk) te krijgen is die compatibel is. dank u

  • Hallo,

   Er zijn op dit moment nog vrij weinig onderdelen te koop voor de telefoon. En er is inderdaad geen accu vekrijgbaar. Heb je de accu verder de eerste keer helemaal opgeladen?

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

  • Mijn accu gaat juist best wel lang mee. Ik kan er een dag mee doen en ik doe er best veel mee: Emailen, twitteren, wordfeuden, doe wel veel op wifi misschien dat dat scheelt in de batterijduur.

 55. Navigatie.
  Heb prima ervaring opgedaan op deze AT-AS43D met Navigon 4.1.1. Dit is de meest recente versie en maak gebruik van de
  Q4-2011 Navteq Europa verzameling kaarten. Voor programma en alle Europa landen heb je zo’n 2,3 GB vrije ruimte nodig.
  Vanuit deze applikatie kan ik nu naar de smartphone Contacten navigeren omdat ik via Gmail vcards heb aangemaakt en deze heb
  geimporteerd in app Contacten. Navigon vindt de Bestemming op deze manier feilloos.

  Mijn broer heeft Sygic 11.2.6 navigatie voor Android gekocht en bgeinstalleerd en dat
  werkt ook perfect op deze phone.
  Jan

  • Hallo Jan,
   zou je mij wat uitleg kunnen geven over navigon 4.1.1 bv wat je nodig hebt programmas om te installeren welke volgorde en moet je later de kaarten nog downloaden en heb je deze misschien uit of via niewsgroepen gehaald ben zeer benieuwd.

   • Ik denk niet dat dit een forum is voor nieuwsgroepen details. De West Europa kaarten koemn daarvandaan. Voor de rest,
    Zelf even zoeken op de ip-mart.
    Het topic heet:
    Navigon Europe v4.1.1 bericht#6 , Sd card data taken from my Note
    de .apk uit bericht#1

    • Ik heb zowel Navfree als Sygic 11.2.6 geïnstalleerd, werken allebei goed, echter ben ik niet enthousiast over de kaarten. Ik werk graag met huisnummers, vooral bij lange straten moet ik kruisingen met andere straten geven. Werkt Navigon wel goed en accuraat met huisnummers?

 56. Wat betreft Contacten
  Wat ik uitgetest heb en goed werkt is, wel met Internet Explorer 9 aktief op je pc of een andere goede browser,
  in het gratis online Gmail contacten aanmaken. Klik op de puntjes etc naast adres en het klapt in Gmail open,
  zodat alles correct op de juiste plaats komt te staan zoals telefoonnmummers, de postcode, straat en plaats.
  De contacten exporteer ik dan een voor een in het vcard formaat. Dus stuk voor stuk met elk een eigen naam
  opslaan op je harddisk. Die kun je dan voor eeuwig goed bewaren en dit formaat is overal in in te lezen.
  Dus ook in je AT-AS43D. Je zet ze allemaal ergens in een map op je sd-kaart.
  Klik in de app Contacten via menu op exporteren/importeren Contacten. Je phone vindt ze automatisch op de sd-kaart
  en je krijgt de optie 1, meerdere of allen inlezen.
  Kies wat je wilt en het werkt!!!
  Je kunt aan een Contact op je phone via Bewerken er nu ook nog een fotootje als ikoon, aan hangen.

 57. Zoals ik al eerder heb gemeld had ik 2 telefoons gekocht, 1 is inmiddels retour gestuurd i.v.m. een kapotte achter camera, mijn vrouw kwam vandaag tot de ontdekking dat haar telefoon niet meer aan kan.
  De telefoon blijft op zwart, ondanks een volle batterij, ik heb de telefoon nog even aan de lader gezet want je kunt nooit weten, maar alleen de onderste 4 icoontje knipperen. reset dacht ik meteen maar helaas de reset werkt niet, batterij eruit dan maar, helaas geen effect, aan de pc, misschien kan ik ergens bij ( software reset) maar helaas het scherm blijft donker, telefoon helemaal dood,
  ander sim kaart erin dan maar, helaas werkt ook niet, sd kaart eruit, ook niet klepje eraf en dan maar een reset, ook dit helpt niet. weet iemand wat ik hier aan kan doen.
  Het gekke is dat hij het precies een week heeft gedaan, ik begin eraan te twijfelen of dit wel zo’n goed product is, ik had er tenslotte twee en allebei zijn kapot, wat is dit voor een troep en weet iemand hier een oplossing voor.
  Bedankt alvast en zou heel graag weten wie zijn telefoon niet meer aan krijgt.

  Met vriendelijke groet, van den Berg

  • als de ledjes onderaan knipperen is hij aan het opladen, heb precies hetzelfde gehad en schrok me rot, echter na een tijdje aan de oplader (de ledjes knipperden niet meer) kon ik hem weer aanzetten, op een of andere manier was de batterij leeggetrokken ’s nachts, ik denk omdat ik wifi of zoiets aan had laten staan…
   om andere redenen heb ik hem teruggebracht naar de Aldi en ik kreeg keurig netjes mijn geld terug…

   • vd Breg,

    Hoe vervelend het ook is, maar denk dat er niks anders op zit dan de ook deze telefoon terug te brengen. Of hem op te sturen voor garantie, dat is een keuze die u zelf moet maken.

    Met vriendelijke groet,

    Team technieuws

    • Dick, Theo en Rob , bedankt voor jullie advies, ben misschien iets te voorbarig geweest, na 2 uur aan de lading weer helemaal topie, het gekke is dat als de onderste rij knippert het laadlampje bovenaan ( rood ) niks aangeeft vandaar dat ik waarschijnlijk op het verkeerde been ben gezet. nogmaals bedankt

 58. Hallo allemaal,

  Ga nu ook even van mijn vrije tijd genieten hoor, ben morgen avond weer beschikbaar.
  Sorry maar ik hoop dat jullie het allemaal een beetje begrijpen, ben nu al een week bezig met de problemen aan deze telefoon. Sta dus morgen avond weet klaar voor jullie, en natuurlijk de collega’s van Technieuws team.

  Wij gaan nu eerst ook even feest vieren, ik denk dat jullie dat ook maar even moeten doen je leeft maar 1 keer. En morgen is er weer een dag.

  Voor alle mensen die oplossingen gepost hebben bedankt alvast supperrrrrrrrrrrr

  Met vriendelijke groet,

  Technieuws Team

 59. Is er al iemand die weet wat er aan de hand is als hij niet meer wil aan gaan? Scherm blijft zwart, resetknopje doet niets. Batterij eruit, tijdje later weer terug, geen effect. Bij opladen knipperen meestal de middelste 2 knopjes, maar soms ook niet. Ook na het opladen gaat hij niet aan. Gevalletje terugsturen?

 60. Hallo,
  Ik heb enkele vragen en opmerkingen.
  Ik wil graag synchroniseren met mijn PC , maar weet niet hoe ik aan een driver of zoiets kan komen. Kan mij iemand daarbij helpen?
  Dan heb ik problemen met CONTACT. Hier zijn alle email adressen en telefoonnummers door elkaar geraakt. Hoe kan ik die scheiden in emailadressen en telefoonadressen.

 61. Als ik alle problemen met deze telefoon zo lees,zit er een behoorlijke softwarefout in dit toestel en het beste lijkt mij een goede update.Maar aan dit probleem zal de Aldi weinig doen,denk ik. Misschien is het kleine geleverde aantal in dit geval een geluk voor de gene die er naast grepen.

  • Dat vroeg ik me ook net af, lijkt erop of er een sensor niet in zit of niet werkt (softwarematig) weet alleen niet welke…
   Iemand een idee?
   Groet Dennis

   • Uivert en Dennis,

    Het zelfde gevoel krijg ik ook een beetje, want ik heb gisteren natuurlijk ook even geprobeerd op mijn telefoon en dat werkt super (maar ja dit is een ander merk)

    Als ik nog even tijd kan vinden, zal ik er nog eens dieper in duiken.

    Met vriendelijke groet,

    Technieuws Team

    • Hoi Rob,
     is jouw telefoon geroot? en zoja, kan jij jouw rom met fabrieksinstelling backupen met bijvoorbeeld rom manager? Als het type telefoon namelijk hetzelfde is, zou ik jouw rom op mijn aldi device kunnen testen.
     Als het teveel werk is, laat dan maar, maar mocht je er tijd voor hebben, dan ben ik erg benieuwd.
     Groetjes Dennis

     • Dennis,

      Het toestel waar ik nu mee draai, heeft alleen maar engels menu taal. En ik gebruik hem voor mijn eigen zaak dus ga hem niet zo even terug zetten naar fabriek instellingen. Krijg volgende week wel weer blanke toestellen binnen met Nederlands menu taal. Ga dus hier even een back-up van voor je maken.

      Met vriendelijke groet,

      Technieuws Team

       • Zojuist contact gehad met customer support over het niet functioneren van het kompas.
        De (wat twijfelende) medewerker gaf aan dat deze telefoon geen kompas functie heeft.

        Nog maar eens op zoek naar preciese specs van deze telefoon

 62. Heb een micro sd kaart van 32 gb gekocht, direct ingedaan en deed het perfect.
  nu gooit hij ineens de sd er steeds uit. ook heeft de telefoon moeite om de simkaart te vinden.( heb maar 1 kaart en deze zit gewoon in sim 1).ook na het opladen van de telefoon loopt hij soms vast. iemand tips? of ook dit probleem?
  begin steeds meer twijfels te krijgen over deze telefoon.

 63. Hallo
  wij zijn in het bezit van twee van deze telefoons.
  Als wij deze telefoon vijf minuten weg leggen krijgen we ze niet meer aan de praat.
  Alleen via de reset knop.is de telefoon weer op te starten.
  Ook branden bij 1 van de telefoons de buitenste icoontjes niet.
  Al met al dus niet getroffen helaas.

  • Mark,

   Er is een oplossing geven door Harry (alle credit Harry) staat hier nu ook onder bij, ik vindt het persoonlijk wel raar, want mijn telefoon (andere merk) laadt gewoon op en kan hem ook daarna gewoon weer gebruiken. Dus is het nu een instellingen of een hardware fout, dit laat ik nog even in midden, vindt het wel vreemd allemaal. Misschien komt de Aldi nog met een software update ik hoop het wel voor de Aldi, want dit is erg slechte reclame voor ze.

   Groet Rob,

   Technieuwsteam

   Antw van Harry,

   Voor opladen zonder problemen ga naar instellingen,apps,ontwikkeling en vink aan dat bij opladen het scherm aan blijft
   Bij mij is het probleem zo opgelost.

   Succes

   • Hoi Rob,
    Ik had de oplossing van Harry gezien maar bij ons is het niet tijdens het laden.
    Als ik hem niet gebruik is het binnen tien minuten raak.en doet ie niks meer.
    Met laden geen probleem. Ik heb dat van Harry nu wel ingesteld hoor.
    Groet

      • Beide telefoons deze morgen weer meerdere keren vastgelopen.
       Ik heb geen ideeen meer alleen een hoop frustratie.
       Is er al iemand terug gegaan naar de Aldi?

       • Hoi Mark,

        Ik heb die van mij opgestuurd naar de leverancier, er zit een garantiekaart in de doos van de telefoon met een antwoordnummer, schrijf een brief met je klacht(en) kort en bondig en doe die samen in een goede verpakking.
        (doos met piepschuim) of iets dergelijks. Je kunt ook eerst even een belletje plegen mocht je niet zeker weten of je hem wel op kunt sturen i.v.m. dit probleem.
        Bij mij werkte de achterste camera niet, eerst gebeld en daarna opgestuurd de retourzending is vastgesteld op ongeveer een week, mocht je telefoon niet te repareren zijn (software) dan sturen ze je een nieuwe af. Groet en succes!

        • vd Berg,

         oh oke. weet alleen niet of ik wel een nieuwe wil want twee op twee met zulke klachten betekend niet veel goeds. Ik heb ondertussen even op de site gekeken en je kan ze binnen een maand terug brengen met bon en dan krijg je je geld terug.
         Ze blijven trouwens ook vandaag weer de hele dag uit vallen. Zelfs na het terug zetten van de fabrieks instellingen. Dus ik denk dat ze dinsdag terug gaan.

         Groet

 64. Hoi,

  Heb hem nu een week maar gewoon bellen gaat niet. Bij het bellen gaat het scherm op zwart. Kan nog wel spreken maar afbreken of een toets indrukken kan niet. Zelfde als ik uitbel. Toestel kan alleen met reset weer een beeld vertonen. Heb twee sim kaartjes erin zitten. T-mobile (prepayed) en abonnenement vodaphone. Met een simkaartje het zelfde probleem. Zijn er meer met dit probleem.

  Groet,

  TonBor

  • TonBor,

   Er zit in android een instelling om de proximity sensor te kalibreren, ik hoor u al denken wat is dit nou weer. Nou dit is eigenlijke heel makkelijk, als deze sensor afgesloten wordt van licht wordt het scherm op zwart gezet. Dit zorgt er voor als u oor tegen de telefoon houdt u niet per ongeluk allemaal knoppen indrukt, dus het kan zijn dat deze sensor niet goed is gekalibreerd of defect is. De sensor wordt alleen maar gebruikt als er gebeld wordt, dus hier zat ik aan te denken toen ik u klacht las.

   Zo komt u er instellingen > scherm > proximity kaibreren

   Ik hoop dat u zo eerst op weg bent geholpen.

   Groet Rob,

   Technieuwsteam

    • Mark,

     Ik heb mijn eigen telefoon in het Engels staan, dus was even verkeerd vertaald.

     het is dus zo instellingen > weergave > kalibreren

     Sorry hoor,

     Groet Rob,

     Technieuwsteam

     • Rob,

      Ik vermoed dat er 2 versies zijn van de rom op het toestel.
      Ik kreeg eerder in dit forum een tip om SIM kaarten te hernoemen, kon dit niet vinden, nog het kalibreren van de sensor voor licht/donker.
      Heb wel toestel in het Engels staan. Ook andere klachten die ik hier lees merk ik eigenlijk niet.
      Daarom even mijn ROM versie hier:
      VER_AT0040_20120406

      Ik heb toestel in originele staat, dus geen eigen ROM op gezet.

      Groet Han

      • Han,

       Ik denk dat er maar 1 versie, die tip die je eerder kreeg had je van mij, maar dat geeft niet. En ik heb een andere telefoon, dus vandaar de verschillen. Ik ben er nog steeds niet achter waarom in het toestel van de aldi niet zit.

       Met vriendelijke groet,

       Team technieuws

     • Ik heb trouwens ook nergens staan: kalibreren…

      Wel dat rijtje van:
      helderheid,
      scherm automatisch omdraaien, animatie en time-outscherm

   • Bij de Wolfgang android staat onder weergave
    – Helderheid
    – Scherm autom. draaien
    – Animatie
    – Time-out scherm

    En GEEN kalibreren!!

    Andere suggestie(s)?

    Groet,

    TonBor

    • TonBor

     Dat is rare dan want ik heb hier twee telefoons liggen die het wel hebben (ander merk), zou u voor mij nog eens iets kunnen proberen. Ik heb nog app gevonden waarmee u kunt zien waar de sensor zit en of die ook goed werkt. app naam proximity sensor finder, gewoon te downloaden uit de play store.

     En anders wordt het denk hoe verveld ik het ook vind, even contact te zoeken met de aldi, en dan u garantie claimen of u geld terug vragen het lijkt mij dan echt een defect aan het toestel.

     Met vriendelijke groet,

     Technieuws Team

    • TonBor,

     Nu kunt u kijken waar de sensor zit, en kijken of die wel goed werkt.
     U moet nu met u vinger kijken waar de sensor zit en kijken of die goed werkt, even kijken over het scherm heen bewegingen met u vinger.

     Met vriendelijke groet,

     Technieuws Team

     • Nu met dat programma kan ik niet zo veel. Geen reactie op mijn vinger. Heb programma ProximityScreen Off geinstalleerd. En met start service ProximityScreenOff kan ik wel bellen terwijl mijn scherm aanblijft en de bediening blijft werken. Dus je hebt het bij het rechte eind. Het ligt aan de Proximitimy functie. Wat betekent dat, is dat te herstellen of moet ik het apparaat voor herstel terug brengen?

      Bedankt zover en wat is je advies?

      TonBor

      • TonBor,

       Deze functie is al heel oud en draait op elke touchscreen telefoon, dus ja het moet werken. En dus hoe verveld het ook ik het ook voor je vind, moet de telefoon toch terug voor reparatie. Omschrijf het probleem goed bij de helpdesk van de aldi en laat ze ook weten wat je al wel gedaan om het zelf op te lossen.

       Met vriendelijke groet,

       Team technieuws

       • Heb het programma ProximityScreen Off verwijderd. En de telefoon blijft het gewoon doen. Ook de proximity sensor blijkt nu te werken (scherm gaat aan en uit bij het afschermen van het toestel tijdens bellen). Vreemd maar waar. Hoop dat het apparaat het blijft doen.

        TonBor

        • TonBor,

         Ik ben blij om te horen dat het toestel nu wel goed werkt.
         Bedankt voor je feedback.

         Met vriendelijke groet,

         Team technieuws

 65. Beste mensen
  Ik heb bij de aldi een telefoon gekocht de at-as43d maar de computer heeft stuurprogamma,s nodig waar vind ik die

  gr peter

 66. @ Marcel,
  Marcel ik heb bij de internetclub gekeken en gezocht maar ik weet zo niet welke versie ik zou kunnen gebruiken en welke handleiding zou je mij het een en ander kunnen doorgeven op het forum mijn naam is lazarus dan kan ik het allemaal rustig
  doornemen en weet ik wat ik kan downloaden.

  groeten Leo500

  • Hallo Dennis en anderen,

   Bedankt voor de hulp bij dit toestel.
   Tot nu heb ik nog geen problemen met dit toestel, maar de eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik er niet zoveel mee doe.
   Ik zit een beetje op FB, doe aan WordFeud en bekijk mijn mail, ik begin echter wat meer te experimenteren.

   Ik heb geprobeerd die drivers te downloaden en krijg ze binnen als een zip bestand, ik kan klikken wat ik wil maar het enige wat ik kan doen is een enkel bestandje openen en event. het destbereffende programma waar dat bestandje mee moet worden geopend op internet zoeken. Ik heb het idee dat ik iets niet goed doe, voor alle duidelijkheid, ik heb wel dat PdaNet kunnen downloaden en installeren.
   Please Hellup!!!

  • Hallo Dennis en anderen,

   Bedankt voor de hulp bij dit toestel.
   Tot nu heb ik nog geen problemen met dit toestel, maar de eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik er niet zoveel mee doe.
   Ik zit een beetje op FB, doe aan WordFeud en bekijk mijn mail, ik begin echter wat meer te experimenteren.

   Ik heb geprobeerd die drivers te downloaden en krijg ze binnen als een zip bestand, ik kan klikken wat ik wil maar het enige wat ik kan doen is een enkel bestandje openen en event. het destbereffende programma waar dat bestandje mee moet worden geopend op internet zoeken. Ik heb het idee dat ik iets niet goed doe, voor alle duidelijkheid, ik heb wel dat PdaNet kunnen downloaden en installeren.
   Please Hellup!!!

   Alvast erg bedankt

 67. Als ik alle problemen zo lees vraag ik mij af wat er smart is aan deze telefoon. Het lijkt mij eerder dat de gebruiker supersmart moet zijn om deze telefoon probleemloos in te stellen en te gebruiken. Het lijkt mij geen starterstelefoon.

  • Rick,

   Ik vindt dit een leuke quote van u, en ja u heeft helemaal gelijk.
   Ik dat de hardware software combi ook niet helemaal goed is hoor.

   Groet Rob,

   Technieuwsteam

 68. AT-AS43D Als ik na een time out op de aan / uit knop druk komt hij met het scherm telefoonopties op. Dat i lastig want ik heb dan alleen maar de keuze Stillemodes, vliegmodes en uit schakelen. Ik druk dan op stlle modes om in het hoofdscherm te komen.

  Het moet toch mogelijk zijn om gelijk naar het hoofdschrem te komen. Weet iemand een oplossing
  Bart

 69. Erik,

  Dit moet werken, niet storen aan de drivers, mag niet gebeuren ik weet maar het is niet anders.

  Post

  Ewout
  26 april 2012 om 20:31
  Had ik ook, gewoon negeren en dan vind je de SD kaart terug als drive in je verkenner…

 70. @Marcel,
  Ze branden alle 4 alleen de 2 middelste branden iets feller ik heb net ff gekeken in de nieuwsgroepen er staat wel het een en ander van oziexplorer.
  ben nu kijken.

  groeten

 71. @Marcel,
  bij mij branden de twee middelste iets feller dan de twee buitenste, spotnet en spotplanet ken ik allebei.
  Oziexplorere wordt veel gebruikt bij wandelen in de buitenlucht en maakt gebruik van stafkaarten (topografische kaarten) ik had op een sdkaart tomtom en op een ander sd kaartje oziexplorer maar waren beide op de mio 350 geinstalleerd ik
  hoefde alleen maar het sd kaartje verwisselen en dan het programma aan te
  klikken.
  er is ook een website van met .com het staat ook in de nieuwsgroep en anders
  een kwartje in de googlemachine zoals op het andere forum wel eens gezegd
  werd.

  groeten
  PS ben direct weer voetbal kijken dus dan duurd het iets langer

 72. Voor videobellen heb Ik heb Skype en Fring geïnstalleerd, maar kan de videochat niet gebruiken. Met Skype kan ik alleen een gesprek voeren, maar geen video en Fring werkt helemaal niet.
  Bij de instellingen van Skype is geen mogelijkheid om de camera in te stellen en bij Fring krijg ik steeds de melding: Helaas! De app fring(proces com.fring) is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw.

  Tevens kan ik de Adobe Flash Player 11 niet downloaden via Google play, ik krijg als melding:
  Fout
  Het item dat u wilt aanschaffen, kan niet worden gevonden

 73. ik heb in het beeld onderaan 5 iconen nl een telefoon een contactenlijst een menulijst een berichtenlijst en een wereldbol die branden.
  Daaronder staan ook nog 4 iconenen die gaan branden zodra je ze aanraakt.
  weet je toevallig al of je naast navigon ook oziexplorer kan instaleren ja ik doe meestal eerst vragen voordat ik ga installeren om ellende te voorkomen.

  Leo500

  • @leo500
   ik bedoelde inderdaad de 4 iconen onder het scherm.
   branden die allemaal even fel?
   bij mij branden alleen de middelste 2 fel en de buitenste heel zwak.
   bij mijn colega met hetzelfde toestel kun je amper zien dat ze aan zijn.
   vandaar de vraag.
   oziexplorer ken ik zo niet.
   de meeste apps die ik gebruik haal ik uit de nieuwsgroepen,wat perfect werkt.
   wel even de berichtjes lezen(spotnet) dan weet je zo of de app goed werkt!

   marcel

 74. Weet iemand misschien hoe je de 3G uitzet? Wanneer ik via wifi aan het internette ben, gaat het internet ineens over naar 3G. Graag zou ik 3G uit wilen hebben zodat ik niet onnodig kosten maak.

  • je naar instellingen dan draadloos en netwerken dan naar mobiele netwerken
   een keer aantikken dan selecteer sim aantikken dan sim2 selecteren en
   vervolgens kun je aanvinken alleen 2g-netwerken.
   ik hoop dat ik het goed doe en dat je er wat aan hebt en anders ff bijna bovenaan van deze pagina bij handleiding de volledige handleiding downloaden.
   succes.

   Leo500

 75. @leo500
  dat is inderdaad jammer.
  maar even een vraag.
  branden bij jou op de telefoon alle 4 de iconen onder het scherm of alleen de middelste 2
  zoals bij mij?

  marcel

 76. Mijn regoed op mijn pre-paid sim kaart van Vodafone daalt in de AT-AS43D razendsnel , zonder dat ik bel. of internet. Kan er wat actief zijn zonder dat ik dat zie? Of is er een andere mogelijkheid

  • Anton,

   Klopt maar je kan wel een foto van je zelf maken, wat je er aan heb weet ik ook niet :”)
   Niet getuurd op mijn telefoon werkt het ook niet ander merk hoor.

   Groet Rob,

   Technieuwsteam

 77. Bij. Standby gaat wifi ook standby.
  Geen whatsapp berichten.
  Heb al wifi op nooit uit staan.
  Op telefoon verbinding blijft hij wel online
  Kan dat bij wifi ook

 78. hallo,
  Dit probleem van Fred Verhaegh heb ik ook, ben wel benieuwd wat er aan de hand is, heb de telefoon maar niet verder opgeladen want denk niet dat dit goed komt…

  Mvg, Tialda

  • Voor opladen zonder problemen ga naar instellingen,apps,ontwikkeling en vink aan dat bij opladen het scherm aan blijft
   Bij mij is het probleem zo opgelost.

   Succes

 79. Hallo,

  AT-AS43D gekocht bij Aldi.
  Tot en met gisteravond deed hij het prima.
  Vanmorgen echter was het display zwart (geen beeld)
  Als ik de oplader aan het toestel verbind, dan beginnen de 4 onderste sybolen te knipperen.
  Verder doet hij niets meer.
  Resetknop geprobeerd, maar er gebeurd niets.
  Wat kan er aan de hand zijn ?

  Groeten, Fred

  • Dat is precies wat er bij ons na een week ook aan de hand is weet je inmiddels de oplossing? alvast vriendelijk bedankt

 80. Hartstikke bedankt ik ben daar wel eens op geweest want ik had nogal wat moeite
  om het op mijn mio te krijgen daarom ben ik er een beedje huiverig voor omdat het
  meestal weer een hoop moeite kost (en zweetdruppels) om het weer goed te krijgen.
  maar ik denk dat de naam (verwijderd door systeem) hier rustig gezegd kan worden er worden ook andere site’s genoemd en volgens mij doen ze niks verkeerds.

  groeten Leo500

 81. Wat de com.android.phone vastlopers betreft: De simkaarten van Mobile Vikings (Base) en Mobistar hebben dit euvel niet. Die van Proximus (Belgacom Mobile) wel. Ik heb de SIM kaart vervangen door een nieuwe in de Belgacom winkel om een technsich defect aan de SIM kaart uit te sluiten.

  De Proximus SIM kaart heeft als IICID 8932002100117415093.

  De relevante stack trace ziet er als volgt uit:

  E/AndroidRuntime( 251): FATAL EXCEPTION: DeleteAllSimContactsThread
  E/AndroidRuntime( 251): java.lang.IndexOutOfBoundsException: Invalid index 400, size is 400
  E/AndroidRuntime( 251): at java.util.ArrayList.throwIndexOutOfBoundsException(ArrayList.java:257)
  E/AndroidRuntime( 251): at java.util.ArrayList.get(ArrayList.java:311)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.gsm.UsimPhoneBookManager.updatePhoneAdnRecordForAddtionNumber(UsimPhoneBookManager.java:461)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.gsm.UsimPhoneBookManager.readANRFileAndWait(UsimPhoneBookManager.java:320)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.gsm.UsimPhoneBookManager.loadEfFilesFromUsim(UsimPhoneBookManager.java:255)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.AdnRecordCache.requestLoadAllAdnLike(AdnRecordCache.java:406)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.IccPhoneBookInterfaceManager.getAdnRecordsInEf(IccPhoneBookInterfaceManager.java:271)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.IccPhoneBookInterfaceManagerProxy.getAdnRecordsInEf(IccPhoneBookInterfaceManagerProxy.java:61)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.MSimIccPhoneBookInterfaceManagerProxy.getAdnRecordsInEfOnSubscription(MSimIccPhoneBookInterfaceManagerProxy.java:115)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.IccProvider.loadFromEf(IccProvider.java:601)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.internal.telephony.IccProvider.query(IccProvider.java:267)
  E/AndroidRuntime( 251): at android.content.ContentProvider$Transport.query(ContentProvider.java:187)
  E/AndroidRuntime( 251): at android.content.ContentResolver.query(ContentResolver.java:262)
  E/AndroidRuntime( 251): at com.android.phone.simcontactservice$DelThenImportAllSimContactsThread.run(simcontactservice.java:112)

  Lijkt me dat er nog wat werk is aan Phone.apk, hopelijk komt er hier een nieuwe update of Phone.apk voor uit want ik heb geen zin om met ongesignede software te werken op m’n telefoon. De huidige simcontactservice doet momenteel de hele telefoonmanager geforceerd crashen door een slechte try/catch (na een out of bound error).

  Bluetooth op m’n Volvo C30 carkit aansluiten doet momenteel de telefoon spontaan rebooten. Ben hier nog verder voor aan het kijken.

  Voor het overige ben ik tevreden van deze telefoon. Heel blij dat de ADB standaard onder root permissies draait.

  • klopt als een bus!
   even goed de aanwijzingen volgen!
   ik heb het op een samsung sII op en samsung gio en op de wolfgang geinstalleerd en het werkt perfect!
   mocht je nog vragen hebben hoor ik het wel.
   succes!
   groetjes marcel

 82. Hallo,
  Bij mij werkt het toestel perfect, ik heb er ook Sygic op staan en dat werkt uitstekend, loopt ook lekker soepel.
  Het toestel heeft ook een zeer snelle GPS fix, zelfs van een lokatie 10 km vanaf het punt waar hij de laatste fix heeft gehad, voordat ik het adres in kon typen had hij al een fix, dat lukt mijn Galaxy S 2 niet.

  Hoe kan je bij dit toestel een hard reset doen, dus terug naar fabrieks instellingen, dat heb ik nog niet kunnen vinden.

 83. Bij mij werkt Sygic GPS Navigatie niet. Na het starten van app, krijg ik initialize op het scherm en daarna klapt aaplicatie eruit.

  Verder ben ik benieuwd of Sim1 en Sim 2 te hernoemen zijn en of er per sim een ringtone kan worden ingesteld.

  Toestel nog niet grondig getest, maar GPS werkt (snelle fix), fotocamera werkt en nog geen vastlopers gehad.

   • Hoi Marcel, da’s vlug gereageerd welke versie van navigon buildnummer of ander nummer ik weet niet wat er op kan het is voor mij m’n eerste android avontuur( omdat vroeger op een mio350 de ene tomtom wel werkte en de andere niet) en komt deze uit een nieuwsgroep of ftd.
    vast bedankt.
    groeten

    PS

    Als er andere zijn met routeplanners er op laat maar horen is ook interessant voor de andere gebruikers of met oziexplorer is ook interssant.

    • hoi leo500

     Deze komt niet uit de nieuwsgroepen of ftd.
     op internet is een club(forum) over tomtom waar ook android navigatie besproken word.(ik weet niet of ik de naam hier mag noemen)
     daar wordt precies uitgelegd hoe je het werkend moet krijgen.(is niet moeilijk hoor)
     en het werkt als een speer op de interne gps en ZONDER gebruik van internet!

     groetjes marcel

     • Sygic werkt nu wel. Eerst GPS uitschakelen en dan via Sygic weer inschakelen.

      Nog wel problemen met Kompas. Deze werkt niet. Iemand een idee?

  • Waarschijnlijk gebruik je de niet officiële versie. Probeer eens eerst de versie uit de play store, als deze werkt het programma verwijderen. De Aura map NIET verwijderen. Dan jouw versie installeren. Geef geen garantie dat het werkt en dat hij blijft werken.

 84. Ik heb het idee dat locatiebepaling op het netwerk niet werkt. Als ik buienalarm opstart dan wordt de locatie bepaald aan de hand van het netwerk, niet aan de hand van GPS. Maar dan geeft hij aan dat hij de locatie niet kan bepalen. Hetzelfde in Google Maps Maar Google Maps kan ook gebruikmaken van GPS en dan wordt de locatie wel gevonden.
  Hebben meer mensen dit probleem? Waar kan het aan liggen?

 85. Hoi,
  Ik heb ook last van het vastlopen van de telefoon bij het laden. Zo gauw als ik dan de achterkant eraf haal start ie al opnieuw op.
  Zo te zien zijn er al meerdere die dit meemaken.
  Bedankt voor de tip Harry, ga ik ff zoeken of ik die instelling ook kan vinden.
  Als iemand nog meer info of tips erover heeft zijn die welkom.

  bij voorbaat dank

   • Hoi Jeffrey

    Reset had ik nog niet uitgevoed omdat ik het knopje niet ingedrukt kreeg dus dacht probeer klepje los te maken en batterij om hem zo te resetten. Maar wat ik raar vind is dat als ik het klepje (achterkant) losmaak dan herstart hij automatisch. Dus hij valt niet uit ofzo maar zo gauw als hij aan de ene kant los is dus loskanteld dan herstart de telefoon al. Dit doe ik natuurlijk alleen als de telefoon vast loopt.
    De telefoon loopt ook soms vast als hij gewoon ergens op tafel ligt en ik er niks mee doe.

    Ik ga nu wel de tip van harry uitproberen,

    Bedankt alvast.

    • Danny,

     Terug brengen mag niet gebeuren los contact, ik kom zelf uit de elektronica.
     Sorry ik vind het echt heel erg vervelend voor je. maar kan uit u verhaal geen andere conclusie treken.

     met vriendelijke groet

     Team technieuws

     PS of is het wel gelukt met de tip van Harry, ik denk het niet of wel?

     • Hoi Rob

      Hij is sinds ik het verandert heb volgens Harry’s tip nog niet vastgelopen. Komende dagen kom ik er achter. Als ik geen vastlopers meer krijg laat ik het weten. Ben wel benieuwd.

      Dank jullie voor zover.

      Gr dan

      • Danny,

       Top, blijf het wel rare vinden allemaal, is denk ik niet normaal hoor.
       Fout hardware > software?
       Ik weet het niet, ben wel benieuwd of het zo goed komt.

       Groet Rob,

       Technieuwsteam

       • Hoi Rob,

        Hij is vanavond 1 keer vast gelopen. Ik las dat er al meer waren. Het lijkt mij meer software fout. Alles was ikermee doe geen problemen. Behalve af en toe vastlopen. Wel alleen als ie standby staat en niks doet verder. Ik ben nog steeds van alles aan het uittesten.

        Gr danny

        • Danny,

         Daarom vind ik het zo rare, het lijkt mij dat de telefoon gewoon uit de doos goed moet werken en niet allemaal rare dingen moet verzinnen om het ding aan de praat te houden. Met het internet APN is wel normaal, ding komt toch uit China, en bij android zie je dit wel vaker. Vooral als er geen Nederlands schil om heen zit.

         Ben wel benieuwd of u al contact heeft gezocht met de help desk van de Aldi?

         Groet Rob,

         Technieuwsteam

       • Hoi Rob

        kon alleen ff hierop beantwoorden dus doe ik dat maar.

        Ik heb meteen na 2 dagen dat het vastlopen begon contact gezocht met at telecom. Wacht nog op antwoord. Als ik antwoord heb of informatie dan deel ik het natuurlijk hier.

        Op het forum tweakers.net staat iemand die gemaild had met at telecom en dat ze bezig zijn ICS. Dat las ik in zijn post op het forum.

        Ondertussen nog steeds bezig met alles proberen. Met een andere launcher zoals nemus launcher loopt het allemaal wel wat soepeler vind ik.

        Gr danny

        • Deze telefoon stuur ik terug. Hij was na het restten naar fabrieksinstellingen beter maar helaas duurde maar 2 dagen. Gisteren werd het steeds vaker weer dat ie vastliep. Dus hij gaat naar at en ff kijken wat ze zeggen of doen.

         gr danny

  • Voor iedereen waarvan de telefoon vastloopt bij het laden heb ik de toepassing toch nog terug gevonden, namelijk:

   Kies bij Instellingen: -> Apps -> Ontwikkeling -> Klik het vinkje aan bij Stand-by (scherm gaat nooit uit tijdens het opladen)

   Ik heb geen problemen meer met het vastlopen van de telefoon.

   Hopelijk is deze tip voor iedereen van toepassing met dit probleem.

   Succes

 86. Nogmaals ik…
  het lukt me niet om via bluetooth info over te zenden van mijn oude handy naar m’n nieuwe Wolfgang. Ook het overzetten van de contactenlijst lukt me niet. Wet iemand daar een oplossing voor???

  Thanx in advance

 87. Hallo,
  ik heb een app gedownload met een kompas en waterpasje, “GPS status” maar om de een of andere reden doet het kompas het niet. Ook andere apps met een kompas doen het niet.
  Een app met een waterpas doet het wel.
  Ik gebruik alleen internet via wifi.
  Weet iemand wat er aan de hand kan zijn?
  Bij voorbaat dank

  • Probeer eens met de app navigon of je een GPS verbinding kan maken, Uit eerdere reactie is bekend gemaakt dat bij dit programma( navigatie) de gps wel werkt) als het in de app wel werkt is je GPS Wel werkend. Ju kunt Navigon 30 dagen gratis testen.

   Met vriendelijke groet

   • Ik heb navigon geinstalleerd, maar moet nog even wachten tot mijn sd kaartje binnen is.
    Werkt niet zonder.
    zodra ik wat weet meld ik me weer!
    Bedankt voor zover!

 88. hoi allemaal
  even een melding voor mensen die angrybirds space/rio niet werkend krijgen.
  ik had ze eerst uit de play-store en dat werkte dus niet. maar de versies die ik uit de nieuwsgroepen heb gedownload werken perfect!
  verder nog een vraag over de verlichting onder de 4 icoontjes(home/back enz.)onder het scherm.
  bij mijn collega,met dezelfde telefoon,branden geen ledjes bij aanraking.
  bij mijn telefoon alleen onder de middelste 2 icoontjes!
  hoe is dat bij jullie?
  ook heb ik inmiddels navigatie geinstalleerd wat perfect werkt(snelle fix van de interne gps)!
  wel is het toestel ook bij mij inmiddels 3 keer vastgelopen.
  2 keer s’nachts tijdens standby.
  en 1 keer tijdens het opladen.
  ik heb elke keer het toestel moeten resetten met het resetknopje.

  groetjes marcel

 89. Rob
  25 april 2012 om 20:18
  Linda,

  Bij welke prepaid aanbieder zit je?

  Ik zit bij Hi. Zou er geen optie zijn om het daar ook uit te zetten? Anders moet ik overstappen op simyo en ik wil liever mijn huidige telefoonnummer behouden.

  Groetjes,
  Linda

 90. Voor Rob,

  Ik heb al eerder geprobeerd om 3G verbinding te krijgen met mijn Vodafone kaart. Echter dit is niet gelukt.
  Op basis van deze gegevens:
  Naam: Mobiele Startsite
  APN: internet
  Proxy: leeg
  Poort: leeg
  MMSC: http://mp.mobiel.kpn/mmsc
  MMS-Proxy: 10.10.100.20
  MMS-poort: 5080
  MMC: 204
  MNC: 08
  Verificatietype: pap mocht dit niet werken op CHAP proberen
  APN-Type: default (Let op kleine letters!)

  Wil jij zo vriendelijk zijn om alle velden aan te geven wat wel en niet moet worden ingevuld?

  Mijn idee is dat bij veld APN i.p.v. Internet toch iets moet staan als live.vodafone.com of zoiets.
  Ik wil jouw advies nog 1x proberen om te kijken of mijn internet snelheid (Vodafone) omhoog gaat.

  Alvast bedankt.

  • Harry,

   Dit is van Vodafone zelf,

   Gegevenstoegang aan: Aanvinken
   – Ga naar ‘Namen toegangspunten’
   – Controleer de APN Vodafone NL of druk op de Menu-toets en kies ‘Nieuwe APN’
   – Naam: Vodafone NL
   – APN: live.vodafone.com of voor zakelijk: office.vodafone.nl of web.vodafone.nl
   – Proxy: 192.168.251.150
   – Poort: 8799
   – Gebruikersnaam: vodafone
   – Wachtwoord: vodafone
   – Server: niet ingesteld
   – MMSC: http://mmsc.mms.vodafone.nl
   – MMS proxy: 192.168.251.150
   – MMS poort: 8799
   – MCC: 204
   – MNC: 04
   – Verificatietype: PAP
   – Type toegangspunt: leeg laten (dus verwijderen en leegmaken als iets instaat)
   – APN-protocol: IPv4
   – APN-inschakelen/uitschakelen:APN ingeschakeld
   – Drager: niet opgeven
   – Druk op de Menu-toets en kies ‘Opslaan’
   – Keer terug naar het beginscherm
   – Kies ‘ Applicaties’ -> ‘Browser’ om verbinding te maken internet

   Dit zou moeten werken werkt bij wel, ook een Chinese dual sim wel ander merk hoor.

   Met vriendelijke groet

   Team technieuws

 91. Hoi iedereen,

  Even met jullie een ervaring delen m.b.t. het vastslaan van de telefoon tijdens het stand bye zijn als de batterij wordt opgeladen.

  Ik heb hier 2 dagen last van gehad. Dat ik ’s nachts de telefoon heb opgeladen en dat daarna de telefoon niet meer werkte, en via reset opnieuw de telefoon moest opstarten. Dit heb ik ook tijdens het opladen in de auto gehad.

  Ik weet niet meer hoe ik het gedaan heb, maar ik heb een functie veranderd in mijn telefoon die aangeeft dat het scherm aanblijft tijdens het opladen. Nu de 2e dag geen vastloper meer.

  Ik heb bij instellingen en weergave gekeken, maar kan de instelling niet meer vinden.
  Misschien kan iemand wel deze instelling hier vermelden voor andere lezers.

  • Harry,

   Ik vind het eerst een goeie oplossing hoor maar msschien moet ze dit wel gaan verhelepen met een software update.

   Met vriendelijke groet

   Team technieuws

  • Klopt er staan inderdaad in de folder 1000MHZ/1GHZ. In de stress test is duidelijk te zien dat de 1000MHZ niet behaald bij meerdere resultaten kom ik tot de conclusie dat de snelheid een stuk lager is namelijk 800MHZ

   Met vriendelijke groet

   Team technieuws

 92. Hoi Rob,

  Als leek,tevreden en blij met m’n nieuwe aankoop.Tot vanmorgen.
  Alles werkte naar mijn inzien perfect totdat de wekker afliep.
  Op snooze gedrukt en blijkbaar is het toen fout gegaan.(me dus ook verslapen 😉 )
  Hij doet helemaal niks meer!
  Accu erin eruit gehaald etc. .In de oplader en zelfs dan gaat het oplaadlichtje niet branden.
  Wel zo nu en dan wel knippert is het home en backspace knopje onderin de balk.
  Tevens gereset ,maar niks!
  Wat denk je ? terug brengen die handel naar de winkel? Ben benieuw of ik dan
  uberhaupt m’n geld terug zou krijgen?

  Groet, Mirna

  • Mirna,

   Sorry sorry voor de late reactie, als het mijn telefoon was geweest zou ik hem terug brengen. En geld terug krijgen moet wel kunnen denk ik. Weet niet de policy van de aldi, ik vind het allemaal erg vervelend voor je. Maar ik kan er niks aan doen, dan tegen je zegen terug brengen dat ding.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 93. @rob,mij mobiele netwerkverbinding (vodavone) werkt helemaal niet. welke instelling raad je me aan?
  De klacht over het te harde minimum volume( muziek) heb ik ook.

  • Jeroen,

   Dit is van Vodafone zelf,

   Gegevenstoegang aan: Aanvinken
   – Ga naar ‘Namen toegangspunten’
   – Controleer de APN Vodafone NL of druk op de Menu-toets en kies ‘Nieuwe APN’
   – Naam: Vodafone NL
   – APN: live.vodafone.com of voor zakelijk: office.vodafone.nl of web.vodafone.nl
   – Proxy: 192.168.251.150
   – Poort: 8799
   – Gebruikersnaam: vodafone
   – Wachtwoord: vodafone
   – Server: niet ingesteld
   – MMSC: http://mmsc.mms.vodafone.nl
   – MMS proxy: 192.168.251.150
   – MMS poort: 8799
   – MCC: 204
   – MNC: 04
   – Verificatietype: PAP
   – Type toegangspunt: leeg laten (dus verwijderen en leegmaken als iets instaat)
   – APN-protocol: IPv4
   – APN-inschakelen/uitschakelen:APN ingeschakeld
   – Drager: niet opgeven
   – Druk op de Menu-toets en kies ‘Opslaan’
   – Keer terug naar het beginscherm
   – Kies ‘ Applicaties’ -> ‘Browser’ om verbinding te maken internet

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Dag Rob,
    Dank voor de informatie over VODAFONE en MOBIEL internet op de ALDI AT-AS43D; Je intstellingen geprobeerd maar het werkt niet. KPN kaartje uit ander toestel geprobeerd: werkt wel! Heb nu ook een mailtje naar Vodafone gestuurd.

    ZIJN ER ANDERE VODAFONE gebruikers van dit toestel? Graag informatie over werkende instellingen voor mobiel internet. DANK

    vriendelijke groet,
    Jeroen

    • Ha Jeroen, ik heb Vodafone voice in SIM1 en Vodafone Data in SIM2 – voor de APN de bovenstaande settings (met office.vodafone.nl) en alles werkt (dus ook HSPDA). Tethering werkt ook leuk (mobiel accespoint en met je lappie inloggen) dus daar waar ik het toestel voor gekocht hebt werkt.

     • dag ewout, dank voor je reactie. je hebt dus 2 simkaarten, een voor data en een voor spraak? ik heb maar 1 kaart. hoe oud zijn jou kaarten?
      groet, jeroen

      • Update: ik heb een nieuwe APN gemaakt naast de oude, en….3g! hoera. deze is wel erg traag, zou daar nog wat aan te doen zijn? Dank in ieder geval.
       jeroen

        • Dag Rob,

         ja ik was wat ongeduldig, de J komt ook en alles werkt nu naar behoren.

         Fijn dat er mensen zijn zoals jij die hun kennis op deze manier delen met anderen!
         Jeroen

        • Dag Jeroen,

         Het omschakelen duurt soms even het is ook sterk afhankelijk waar je zit, sta je buiten zal het sneller gaan.

         Bij mij in huis zijn ook een paar plekken waar het niet werkt, dus dan schakel ik gewoon over op wifi.

         Maar goed fijn dat alles nu goed werkt, en bedankt voor je feedback.

         Met vriendelijke groet,

         Technieuws Team

 94. Vooor Zonne
  Internet en Telfot

  Ik heb ook Telfort en internet geinstalleerd en wel alsvolgt (alleen SIm 1, heb maar 1 simkaart)

  Kies bij Instellingen: Draadloze en netwerkinstellingen -> Mobiele netwerken -> Selecteer SIM 1 -> Sim 1 -> Namen toegangspunten

  Naam: Telfort Spot
  APN: internet
  Proxy: 193.113.200.195
  Poort: 8080
  Gebruikersnaam:
  Wachtwoord:
  Server:
  MMSC:
  MMS-proxy:
  MMS-poort:
  MCC: 204
  MNC 12
  IP Version: IP
  Verificatietype: PAP
  APN-type: default
  APN-protocol:

  O ja, je moet bij ‘Data verbindingen instellingen zowel
  ‘Gegevenstoegang aan’ aanvinken als ‘Gegevensroaming’.

  Hier is het – zelfs al leek – gelukt de boel aan de praat te houden (dankzij willekeurige gedownloade handleiding van htc).
  Succes

 95. Hoi Rob,

  Probleem gelukking opgelost met gegevensverbinding, namelijk in:

  Ik kom ook niet meer in : instellingen > draadloos en netwerken > mobiele netwerken > namen toegangspunten > portal kiezen.

  Hierna op Standaardinstellingen herstellen ingedrukt.

 96. Hallo redactie van technieuws,

  Jullie hebben die telefoon getest toch?
  Zou ik van jullie kunnen horen of de telefoon qua snelheid
  Echt goed is, of is hij echt traag, of is het “goed te doen”
  Wat is jullie mening?

  Gr Rene

  • Hallo Rene,

   We zijn bezig om een paar toestellen bij de Aldi te krijgen, hierna gaan we ons oordeel er over geven, tot nu zijn er een hoop problemen. En zijn wij niet echt onder indruk van het toestel, hier daar zijn wat positieve dingen voor bij gekomen, maar dat slaat toch altijd wel weer om in problemen.

   Dus het is allemaal nog even afwachten,wij zullen zoveel mogelijk support geven op de klachten.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 97. Hoi Rob,

  Nog wel een vraag wat zijn ongeveer de FPS waardes bij de 3D en 2D filmpjes? En zag dit er wel goed uit?

  Zowel de 2 als de 3D filmpjes zagen er goed uit.

 98. Hallo Rob,

  Ik heb je volgende advies uitgevoerd, namelijk:

  Chinese android en 3G blijft lastig hoor, ik zal een de instelling van vodafone door geven wat bij als een trein werkt misschien heb je hier wat aan.

  instellingen > draadloos en netwerken > mobiele netwerken > namen toegangspunten > portal kiezen (bij mij vodafone bij u HI of KPN)

  Naam: Mobiele Startsite
  APN: internet
  Proxy: leeg
  Poort: leeg
  MMSC: http://mp.mobiel.kpn/mmsc
  MMS-Proxy: 10.10.100.20
  MMS-poort: 5080
  MMC: 204
  MNC: 08
  Verificatietype: pap mocht dit niet werken op CHAP proberen
  APN-Type: default (Let op kleine letters!)

  Na dit de telefoon helemaal uit, accu er uit 5 min wachten en dan de telefoon weer aan, ik voor u dat dit helpt.

  Echter nu heb ik helemaal geen verbinding meer,
  Ik kom ook niet meer in : instellingen > draadloos en netwerken > mobiele netwerken > namen toegangspunten > portal kiezen.

  Hoe krijg ik mijn verbinding terug om de “oude”instellingen weer terug te zetten?

  • Harry,

   Dit zijn nu van die dingen, waar ik de vinger nog niet op kan leggen bij dit toestel.
   Heb je al veel dingen geïnstalleerd op het toestel, als dit niet het geval is geef het toestel maar factory rest. PAS OP met je contacten bewaar die op je sim card, en geef aan dat je sd kaart niet geformatteerd mag worden. Ik hoop dat dit wel werkt, ik vind het met de minuut vreemder worden allemaal sorry hoor.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 99. Hallo Rob,

  Hopelijk heb je hier iets aan?

  Ik heb op mijn telefoon de AnTuTu Benchmark test uitgevoerd met de volgende scores:

  totaal Score : 1479
  RAM : 135
  CPU integer: 255
  CPU float-point: 22
  2D graphics: 141
  3D graphics: 602
  Database IO: 140
  SD card write: (3.3 MB/s) 33
  SD caed read: (15.1 MB/s) 151
  CPU frequency: 800 Mhz

  • Harry,

   Bedankt hoor, het CPU float-point lijkt mij wat laag, heb dit nog niet zo laag gezien.
   Maar nu weet ik nog zeker of dit erg is of niet, dus ik kom hier nog even op terug.

   Nog wel een vraag wat zijn ongeveer de FPS waardes bij de 3D en 2D filmpjes? En zag dit er wel goed uit?

   Alvast bedankt voor de info.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 100. goedemiddag mijn vraag is
  als ik een foto wil bekijken dan is de foto binnen een minuut weer weg wat kan ik daar aan doen ook bij weer gaven gekeken Animatie geen / enkele en alle animaties gezet maar dat helpt ook niet
  en als ik een foto op mijn voor scherm wilt zetten dat gaat ook niet steets binnen een minuut weer weg
  graag hoor ik wat van u

 101. Ik ben erg blij met mijn nieuwe telefoon, maar ik schrok vanochtend wel heel erg omdat ik 25,00 prepaid tegoed op mijn simkaart had staan en er nu nog maar 0,00 op staat.
  Ik heb niet met mijn telefoon gebeld en alleen maar gebruik gemaakt van Wifi (thuis). Gegevens toegang en gegevensroaming staan uit. Hoe kan het dat er ineens zoveel beltegoed is afgeschreven? Ik wil wel graag gebruik blijven maken van Wifi, maar niet van mobiel internet.
  Kan het misschien de oorzaak zijn dat wanneer mijn internet thuis uit valt, de telefoon direct verbinding gaat maken met een mobiel netwerk? Hoe kan ik dit voorkomen? Groetjes, Linda

  • Hoi Linda,

   Om dit op te lossen moet je even naar instellingen gaan-> draadloos en netwerken -> mobiele netwerken -> en dan gegevenstoegang uitvinken.

   Hoop dat het lukt!

   Groet John

  • Linda,

   Bij welke prepaid aanbieder zit je?

   Ik kan namelijk bij simyo aangeven of er ook data gebruikt mag worden, kan je zo instellen.
   Ik denk namelijk dat de telefoon toch vannacht heeft geprobeerd om data te verzenden, want als de telefoon in stand-by staat gaat je wifi ook uit. En je raad het al er gebeurt toch nog van alles op je telefoon, dus ook data verkeer en dit pakt dan gewoon via je 3g netwerk.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Hoi iedereen,
    wanneer je makkelijk bij je settings wilt komen raad ik deze widget aan: http://www.apktops.com/wp-content/plugins/download-monitor/download.php?id=4097
    Dit is Quick Battery, geeft je batterij percentage aan en in combinatie met Quick settings ( http://nl.appbrain.com/app/quick-settings/com.bwx.bequick ) is dit de ideale toegang tot je systeeminstellingen, makkelijk en snel (vind ik persoonlijk).
    Je kunt gemakkelijk je data verbinding , wifi , bluetooth, scherminstellingen, volumes etc beheren.
    Installeer eerst Quick settings, dan Quick Battery en voeg deze widget toe aan je bureaublad. (Vinger lang drukken op bureaublad, Add widget…). Bij de widget instellingen geef je aan dat je Quick Settings wilt starten bij klikken. Zodra Quick Settings gestart is kun je via je menu knop links onder wijzigen wat je wel en niet beschikbaar wilt hebben in Quick Settings. Ikzelf voeg altijd APN toe. Dit is de snelste manier om je dataverbinding hard uit en aan te zetten. Let er wel op dat je APN aan hebt staan voordat je de app er eventueel weer afgooit, anders schijnt het moeilijk te zijn dit weer aan te zetten, en kan je geen dataverbinding mee maken.
    Succes
    Groet Dennis

  • hoi linda,ik had et zelfde probleem en heb het eerst ingesteld zoals john teler adviseerd..dit klopt maar is niet genoeg. ga ook naar je simkaart en gebruik alleen 2g….geeft ie automatisch only gsm…..alleen bellen dus
   succes.
   gr mario

 102. Prima toestel, krijg echter alleen Skypemet video niet aan de gang.

  Skype app verwijderd en weer opnieuw geinstalleerd: geen resultaat.

  Wie weet raad?

  • Ben,

   Video bellen gaat niet, het toestel wordt niet goed ondersteunt door skype.
   Heb het zelf ook met een Chinese dual sim

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 103. Sinds maandag deze telefoon in gebruik met 2 KPN SIM kaarten, SIM 1 voor bellen etc. ( zonder Data), SIM 2 als data SIM. Het is nu al een paar keer voorgevallen dat tijdens het bellen het gesprek opeens weg valt en ook niet meer terug te halen is, ondanks dat de verbinding er lijkt te zijn. Soms moet de telefoon gereset en soms help het om om SIM 1 opnieuw aan te melden. Wat moet ik hier aan doen? en herkend iemand dit probleem?

  Groeten, Klaas

  • Klaas Nienhuis,

   Dit is inderdaad een probleem die denk met de hardware te maken heeft, als ik was zou ik terug gaan en garantie claimen. Erg vervelend voor u dat begrijp ik maar er zit niks anders op denk ik.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 104. Helaas is er geen ‘woordenboek'”geïnstalleerd waardoor je bij het opstellen van een bericht letter vooor letter dient te typen… Is hier een oplossing voor?

  • Hallo allemaal,

   Ben bijna vrij zal vanavond even weer wat vragen beantwoorden, nog even geduld.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

  • Lisa,

   Ja hoor die is er gewoon GO keyboard downloaden uit de play store, er is ook Nederlands woordenboek bij te downloaden GO keyboard Dutch dictionary. GO heeft ook leuke laucher daarmee krijg je android 4.0 look.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Geode tip en werkt super.
    Ik heb alleen de melding geen simkaart in mijn scherm staan bij aandoen: ik ben erachter: ik gebruik maar 1 simkaart, dit is de melding dat er geen 2e sim is geplaatst.
    Verder werkt alles prima! Zeer tevreden.
    Groet,
    Jolanda

  • Kijk even in de play store, zoek op honso. Je kunt dan multiling toetsenbord installeren, met de taal plugins die je nodig hebt.
   Succes

 105. Bij de leverancier staat dat ook, dus volgens mij worden we er tussen genomen.

  Platform Android 2.3
  Sytem 4.3″ simlockvrije dual-sim smartphone met capacitive touchscreen
  1 GHz Qualcomm Snapdragon en MSM7227-1 Processor
  Band WCDMA/HSPA 850/1900/2100, GSM/GPRS/EDGE 850/900/1800/1900
  SIM Card Quad Band GSM Tri Band WCDMA/HSPA
  Flash ROM 512 MB
  RAM 512 MB
  Expansion Memory 32 GB SD slot

 106. De klassieke Angry Birds doet het wel, maar Space werkt bij mij idd ook niet. Maar volgens mij zit die app vol kinderziektes, want op m’n Ipod werkt ie ook niet.

  Heeft er iemand anders ook problemen met het afspelen van media op de telefoon? Dat het geluid, ook op z’n zachtste stand (vooral met oordopjes in) gewoon TE hard is??

 107. Weet iemand wat de standaard waarden zijn van de APN? Ik maak gebruik van Simyo (via KPN) maar internetten werkt niet. Zie heel even het zoekbalkje maar dat verdwijnt dan bija direct.

 108. Heb een simyo simkaart..
  Op andere telefoons geeft hij simyo aan bij deze KPN net werk.
  Bij aldi geen medion maar ook KPN net werk.
  Wil naam van simyo en aldi je raakt in de war twee keer kpn

  • Anton,

   Instellingen > sim management > sim information > sim naar keuze > edit sim name > en nu de naam veranderen naar keuze.

   Ik hoop dat dit help.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 109. hoe kan ik het toestel instellen voor internetgebruik?
  ik heb een sim kaart van Telfort, maar Telfort kan me geen advies geven.
  dank

  • Zonne,

   Was het al gelukt?

   Anders dit eens proberen.

   Name: Telfort
   APN: Internet
   Proxy: (leeg laten)
   Port: (leeg laten)
   Username : Telfort
   Password:
   Server:
   MMSC: http//mmsc.mms.telfort.nl:8002
   MMS proxy: 193.113.200.195
   MMS port: 9201
   MCC: 204
   MNC: 12
   Verificatietype: PAP (of CHAP)
   APN type: default (of internet+mms) Denk om de hoofdletter gevoeligheid

   Ip version op IPV4 laten staan.

   Dit had ik nog op google gevonden, u komt er zo instellingen > sim management > roaming > data roaming > en dan nl kpn of telfort

   De instellingen zoals ze op de Telfort website staan kloppen.
   Zorg echter wel dat je in je Android toestel gegevens Roaming aan zet. Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk en doorvoor moet de Roaming aan staan. Je kan ook zien dat er Roaming is doordat er bij je signaalsterkte meter een R staat.

   Ik weet niet of dit voor u werkt vond ik op google, ik kan me er persoonlijk wel iets bij voorstellen.

   Met vriendelijke groet,

   Technieuws Team

 110. ik heb een probleempje met het opstarten van sommige apps, ze installeren wel maar ze werken niet, enig idee hoe dit verholpen kan worden?

  verder had ik een vraagje over het aansluiten van mijn mobiel aan de computer. hij zegt dat ik niet de juiste drivers heb… zijn die al ergens te downloaden op een of andere manier?

  mvg,

  Mark Berentsen

 111. Hmm, ik begrijp het niet heel goed.

  Maar zoals ik het nu begrijp zegmaar, ben je deze telefoon aan het testen
  door hem aan stress-situaties bloot te stellen?
  En wat is dan stress?

  Sorry voor de vele vragen

  • Lola,

   Ik probeer een klein onderzoek instellen naar de vreemde klachten van het aldi toestel, ik heb er helaas zelf niet 1. Dus probeer wat meer input van het toestel te krijgen, want er zitten zulke vreemde klachten aan. En met een stress test wordt de CPU even maximaal belast, het toestel mag dan niet uit gaan vast lopen of andere vreemde dingen doen.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Hoi Rob,

    Welk programma gebruik je voor die stress test?

    Tot op heden nog geen enkel probleem met de telefoon.

    Mvg,

    Rogier

    • Hoi Rogier,

     Dit is goeie app voor de benchmarking AnTuTu Benchmark, gewoon te downloaden in de play store. Hier wordt ook de processor weer gegeven.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

  • Lola,

   Hier mee kan ik bepalen of de cpu ook faalt bij stress, dit zou een indicaties kunnen zijn dat de processor zijn taken niet goed kan door doen de software.

   Als je zelf niet vertrouwd moet je het niet doen natuurlijk, ik doe het zelf altijd wel als ik telefoon test. Om wat vergelijking te krijgen heb ik mijn eigen telefoon al twee uur zo liggen.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 112. Even aandacht voor het volgende.

  Dit kwam ik tegen op het net.

  “Afgelopen zaterdag 21 april vroeg bij de Aldi, Smartphone AT-AS43D bemachtigd, twee dagen plezier, werd warm in mijn zak, zet het uit, en gaat niet meer aan, ook niet met oplader, vreugde was van korte duur”

  Met vriendelijke groet,

  Team technieuws

  • Oh, zo niet echt positief nee.

   Ik zie echt alleen maar negatieve dingen eigenlijk.
   Zou dit bij andere mobieltjes ook zo zijn?

   Begin toch echt te twijfelen over deze aankoop.

   • Lola,

    Je hebt zeker geen slecht toestel denk ik, ik denk dat de hardware wel goed is.

    Waar ik wel mijn twijfel over krijg is de software, om de de dual sim optie goed te laten werken moet er toch hier een daar wat gesleuteld worden aan de android OS. Ik denk dat daar iets niet goed gegaan is, want dat blijft echt een vak apart hoor. Dus ik ga wat testen bedenken voor de mensen die zo toestel hebben, aan de hand daarvan kan ik dan bepalen waar misschien de fout zit. En ik ga nog even zoeken naar de processor snelheid volgens mij klopt nog niet helemaal en wordt die nu flink uitgeknepen, en ja daar krijg je rare klachten van. Om mij te helpen naar deze speur tocht zo u de test kunnen doen die ik aan Erik had voorgesteld. Ook de stress test voor een paar seconden.

    Met vriendelijke groet,

    Team technieuws

    • Hoi Rob,

     bij mij bleef de telefoon gewoon “rustig” tijdens de stresstest.

     Heb inmiddels op aanraden van Jeffrey de sims omgewisseld. (post 24 april 2012 om 20:24) Sim 1 (nu KPN) is tevens 1 keer uitgevallen toen sim 2 van 3g naar gprs switchte. Ik denk dat je gelijk hebt wat betreft de dual sim software. Is het mogelijk deze telefoon te rooten? Dan kan ik wat meer testen uitvoeren. Wil een poging wagen met het tooltje Gingerbreak, maar weet niet hoeveel risico ik daarmee loop. Heb mijn “oude” desire ook ooit geroot, qua hardware ongeveer dezelfde specs. Misschien eens navragen bij het MIUI team. De MIUI ROM zou hier erg mooi op draaien denk ik.

     Groet Dennis

     • Hallo Dennis,

      Rooten is makkelijk, wel bekend met super one click hier doe ik het altijd mee, windows 7 geeft wel wat gezeik over drivers die niet goed zijn enz.. niet aan storen. En dan moet er een een andere rom op, hier kan kort over zijn PAS OP MET DE DUAL SIM OPTIE. Ik denk dat die niet meer werkt met een andere rom, maar goed als het wel lukt bij u dan hoor ik het graag van u, houdt er ook rekening mee dat de garantie kan vervalen ik ken de policy niet van de Aldi.

      Met vriendelijke groet,

      Team technieuws

     • Je kan de telefoon rooten met superoneclick werkt bij mij in ieder geval wel dit heb ik gedaan voor adfree want wil geen telefoon met reclame

 113. Mijn spraakgeluid komt zachtjes over ik moet echt hard praten wil de ander mij kunnen verstaan ik heb al gekeken of ik het harder kon zetten maar alleen de luidspreker gaat harder ik moet trouwens het luidsprekerknopje aantikken om te kunnen praten is dit normaal of kan dit ook anders.

  groet
  Leo500

  • Hej.

   Ik had dit probleem ook. Had 2 telefoons aangeschaft (1 voor mij en 1 voor vader). Beide telefoons was spraak geluid superzacht. !!! De andere kant hoort mij niet. Ook hoor ik de andere kant niet. SPelen met volumeknop helpt niet, die stond al op maximaal.
   dus heb telefoon terug gebracht. Zie dat er veel meer klachten zijn, dus ben blij dat ik mn vingers niet aan gebrand heb.

   • Hoi hoi,
    had je het beschermplastic wel verwijdert? Ik was namelijk ook een van de slimmerikken die het had laten zitten, onder het motto dan beschadigd hij niet:) waardoor niemadn mij kon verstaan.
    Daarna heb ik een gaatje geprikt in het folie op de plek van de microfoon voor op het scherm en nu verstaat iedereen mij prima!

    Verder hier ook problemen zoals al eerder genoemd met het opladen en de telefoon niet meer aankrijgen..

    groetjes!

 114. Hoi Jeffrey,
  dat ga ik even proberen. ik laat het dan morgenavond even weten.

  Is er trouwens nog een andere relatie te leggen met deze telefoon buiten AT Telecom? Gewoon nieuwsgierig. En welke drivers heb ik nodig om de telefoon aan mijn pc te koppelen?

  Groet,
  Dennis

 115. Hoi allemaal, tot nu toe ben ik erg tevreden met de telefoon. Soms wel erg traag internet en mijn sim 1 valt nog wel eens uit. Gelukkig gebeurd dit sporadisch, maar het is niet handig. Kan ook aan het bereik van mijn provider liggen.(t – mobile) De tweede sim (kpn) heeft hier in ieder geval geen last van. Het lijkt te gebeuren bij overschakeling van 2g naar 3g of terug.
  Hebben jullie ook het probleem dat angry birds niet start en of crashed?
  erg raar. Geen idee waar het mee te maken heeft.
  Heel soms crashed ook de camera, dan zie ik allemaal ruispuntjes net als een ‘dood’ signaal.
  Graag jullie ervaringen.

  Groet Dennis

 116. zeer content met deze smartphone alles werkt perfect maar een groot probleem hij valt constant uit een half uur niet gebruikt is opnieuw resetten
  overdag meerdere oproepen gemist en inde morgen problemen want als hij uit staat doet de wekker het ook niet

  is er een oplossing hier voor of moet ik attelecom bellen a 50 cent per minuut
  bij voorbaat dank Erik

  • Erik

   Zou u voor mijn eens wat willen doen als de telefoon weer draait, zo je CPU benchmark eens kunnen installeren en de gegevens even posten. Mijn vermoeden gaat er namelijk naar uit dat de fabrikant teveel gas geeft met de CPU. Dus zeg maar de limter staat niet goed. Run ook maar even de stress testen als de telfoon direct uit gaat is dat niet goed de telefoon moet gewoon aan blijven.

   Ik hoor graag van u,
   Groet, Rob

   • beste rob

    ik heb at-telecom gebeld (op mijn werk natuurlijk) en daar vertelde ze mij dat het niet aan de processor licht maar ik kan hem gratis opsturen en krijg een nieuwe
    ik moet zeggen prima service

    en bij deze bedankt voor je snelle reactie
    met vriendelijke groet Erik

    • Erik,

     Dat is inderdaad goed van ze, en wat was je krijt aan de telefoon kosten als ik zo vrij mag zijn.

     Prima service toch van de at, en zo hoort het ook.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

 117. Anniek,

  Dan ben je echt aangewezen op de mediamarkt of saturn ruime keuze hebben ze daar ook voor grote toestellen, spreek uit ervaring.

  Groet Rob

 118. Hallo,
  Ik heb een leuk probleempje.
  Ik heb deze telefoon voor mijn vader aangeschaft omdat hij zo graag een smartphone wilde hebben voor thuis en op zijn werk. Hij rijd erg veel en linkt zijn telefoon altijd aan zijn carkit (ingebouwd systeem in de vw polo).
  Als ik de telefoon verbind met de carkit geeft hij aan verbonden, dan vraagt de telefoon of ik de carkit toestemming wil geven voor kopieëren telefoon lijst , maakt niet uit wat ik doe (ja of nee of gewoon niets) de telefoon valt uit en reset zichzelf.
  HELP

  Probleem 2:
  Simkaart wordt zéér regelmatig niet herkent. Telefoon is nu sinds zaterdag in ons bezit maar hij heeft nog geen moment gewerkt zoals de bedoeling was.

 119. Bugje in contact settings.
  Ik wilde vandaag mijn contact settings aanpassen, contact, menu toets, display.
  Situatie hier:
  privé sim. synct met google in slot 1, werk sim met contacts van werk op sim in slot 2.
  .
  Alleen degenen met een telefoonnummer weergeven, dat lukte goed, alle google sync accounts verdwenen uit beeld en alleen de inhoud van sim 2 werd weergegeven.
  Dan denk je verkeerde instelling gemaakt, terugzetten, nou nee dat werkt niet, contacten blijven weg. Kennelijk ziet het toestel niet dat er nog wat accounts aan staan onderin waarmee hij zou moeten syncen.

  Oplossing om ze terug te krijgen zou kunnen zijn, hele telefoon resetten, ik heb bij instellingen, toepassingen, contacten (2x) de data gewist, toestel uit, weer aanzetten en je krijgt alles weer terug.

  Voor mensen met data probleem, ik las prepaid account leeg:
  Als je wifi aanzet dan schakelt deze automatisch uit als het scherm uit gaat. Dit is om stroom te besparen.
  Echter dan wordt de internet data via je telefoon abbo gehaald en dat is wat duur.
  Ga naar instellingen,, wireless en netwerken, kies wifi en toets daar op de menu toets. Er komt nu een optie advanced in beeld, tik hierop. Bovenste item Wifi-sleep policy, optie never. Kost dus wat batterij.

  In de play store kun je ook aanzetten: updaten alleen via Wifi, scheelt ook wat verkeer.

  Een hele mooie optie is een firewall, zoals in Avast zit. Daarmee kun je alle verkeer via je provider voorkomen, per applicatie inregelen. Helaas moet je telefoon geroot zijn. Dus voorlopig op de standaard versie niet van toepassing.
  Wil je heel het verkeer via je provider zelf in de hand houden, installeer APN onoff of iets dat daar op lijkt. Je zet je APN dan uit, gevolg geen verkeer meer naar provider, echter, de meesten kennen niet de dual sim mode en schakelen alleen data van Sim 1 uit, even slim de sims plaatsen helpt.

 120. Met mijn AT-AS43D kan ik GEEN sms versturen. Krijg de melding: ” ! BERICHT NIET VERZONDEN.” En rechts onder een rood driehoekje met uitroepteken.
  Het ontvangen van sms-jes gaat WEL goed. Heeft iemand voor het versturen van sms-jes een oplossing? Alvast bedankt.

  • Ed,

   Omdat dit een dual-sim telefoon is heeft u de keuze welke sim kaart er gebruikt moet worden voor sms verkeer. U kunt eens kijken of dit goed staat bij sim instellingen en dan SMS verkeer.

   Groet, Rob

   • Hallo Rob,
    Ik heb 1 sim-kaart in m’n telefoon in slot 1, maar waar vind ik in m’n AT-AS43D de sim instelling en dan SMS verkeer? Bij mobiele netwerken staat gegevenstoegang aangevinkt en bij “selecteer sim” staat bij sim-1 gsm-/umts-netwerkvoorkeuren GSM/WCDMA aangevinkt.En bij mobiele providers heb ik m’n provider BLAU.DE aangevinkt en krijg dan als antwoord “geregistreerd op netwerk”.Heb ook kontakt gehad met provider (Duite provider Blau.de)en die zegt dat ik het tel. nummer van de berichtencentrale moet invoeren.Heb nummer gekregen, maar waar vul ik dat in?? Als ik de simkaart in m’n oude telefoon doe kan ik WEL een sms versturen! Je ziet het, ik ben een leek wat betreft smartphones.

    • Hallo Ed

     Het nummer van je berichtencentrale is waarschijnlijk weg….
     In je sms scherm kies je menu en dan staat er sms-centrale.
     Kijk of daar een nummer bij staat, zo niet invullen dan maar.
     Ik hoop dat dit werkt.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

     • Hallo Rob, In sms scherm op menu gedrukt, maar geen sms-centrale gevonden.Komt dit misschien omdat ik een Duitse provider heb? Heb gisteren bij de provider extra simkaart gekocht, in slot 2 gestopt en voila…. sms versturen via deze simkaart werkt perfekt! En toch blijf ik het vreemd vinden, want ik had simkaart 1 ook al eens in slot 2 gestopt en toen kon ik geen sms versturen. En in mijn oude telefoon werkte het ook prima. Maar ja, ik kan nu sms-en, bellen en internetten. Prettig weekend verder en bedankt voor de reacties op mijn probleem!

      Met vriendelijke groet,
      Ed.

      • Ed,

       Fijn dat het nu werkt, wat mij nog wel een beetje stoort dat niet alles het zelfde is want ik draai namelijk ook gewoon met de zelfde adroid versie.(wel een ander merk) het lijkt wel of ze van alles hebben weg gehaald, om de ruimte op de rom te vergroten, wordt misschien nog vervolgt als wij ook zo’n toestel krijgen om een goeie review te schrijven.

       U ook een prettig weekend en fijne Koninginnedag toegewenst maar hopen dat het mooi weer wordt.

       Met vriendelijke groet,

       Technieuws Team

 121. Hallo,
  Ik ben ook een telefoon rijker alleen de achterste foto camera werkt niet, wel kan je er een filmpje mee maken maar dat is het dan ook. Ik heb al een form ingevuld op de website van de leverancier en twee mailtjes gestuurd, maar ze reageren tot nu toe nog niet, ik hoop dat dit wel gaat veranderen, je kunt natuurlijk wel bellen tegen 50 cent de minuut met een max van € 25,00 maar dan ben ik zowat het voordeel kwijt van mijn telefoon. zijn er trouwens meer bezitters van deze telefoon met een kapotte camera.
  De Nederlandse uitgebreide handleiding staat inmiddels wel op de site.
  groet JB

  • Kan je eens kijken of alles goed staat ingesteld en niet toevallig alleen op video stand hiervoor kan je het beste even de handleiding doornemen die in deze start post staat beschreven.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Goede morgen Jeffrey

    Ik heb er twee gekocht, 1 voor mijn vrouw en jawel 1 voor mij. M.a.w. ik heb vergelijkingsmateriaal. De telefoon van mijn vrouw werkt als een zonnetje, foto’s achter, foto’s voor, video, alle apps doen het naar behoren ze kan bellen, whats app draait goed etc, etc.
    De instellingen heb ik vergeleken en dat staat precies gelijk aan de telefoon bij haar. het vreemde is dat mijn video wel opname’s maakt maar zodra ik overschakel naar fotocamera aan de achterkant dan hoor je wel het geluid van het maken van de foto maar als je dan later bij galerij kijkt, dan zie je wel een frame ( waar de foto in zou moeten staan ) maar de foto ontbreekt.

    p.s waar kun je zien welke processor de telefoon bevat? of is daar een progje voor nodig.

    met vriendelijke groet JB

    • vd Berg,

     Dit is goeie app voor de benchmarking AnTuTu Benchmark, gewoon te downloaden in de play store. Hier wordt ook de processor weer gegeven.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

  • Ik heb het zelfde met de camera en ik heb wel gebeld met de helpdesk,ik moest hem opsuren want ze denk en dat ie stuk is.zou us ook doen als ik jou was

   • Ik heb inderdaad vanmorgen ook even gebeld, en hij is inmiddels verpakt en verstuurd. Thanks, duurt ongeveer een week hebben ze mij verteld.

    • Kan je mih laten weten wanneer je hem terugkrijgt en hie ze het hebben opgelost,ik heb nig niks terug

 122. Hallo opnieuw,

  In bovenstaande berichten heb ik ook kunnen lezen dat de telefoon in stand bye blijft staan en niet meer aan wil gaan. Dit probleem heb ik ook.

  Bij mij is dit probleem nu de afgelopen 2 dagen een keer of 4 voorgekomen.

  Het valt mij op dat dit gebeurd als ik ’s nachts de telefoon heb opgeladen en in de ochtend de telefoon aan wil doen. (2x gebeurd).
  Hierna de reset knop gebruikt. Echter in de loop van de ochtend opnieuw dit probleem gehad. En opnieuw de reset knop gebruikt. De rest van de dag geen probleem meer gehad.

  Als advies wordt gegeven om de batterij er voor circa 10 seconden uit te halen of de reset knop te gebruiken.

  Mijn vraag is of dit advies dagelijks moet worden uitgevoerd of dat dit probleem door de fabrikant van de telefoon wordt opgelost ?

  Ik vind dit namelijk maar een halve oplossing, voor een structureel probleem.

  Alvast bedankt voor de terugkoppeling.

  • Ik heb een fabrieksherstel gedaan…. had het probleem ook…. daarna alle apps opnieuw geinstalleerd en accounts aangemaakt ed. op de lader vannacht en vandaag geen problemen meer

  • Harry Marijnissen,

   Is het probleem nog steeds aanwezig?

   Dan zou ik het toestel hoe verveld het ook klinkt gewoon lekker weer inpakken en terug brengen naar de winkel. Dit is namelijk niet normaal.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 123. Ik kan niet SMS versturen met de Smartphone van de ALDI, is hier een oplossing voor?
  Zou graag vandaag antwoord ontvangen, want als dat niet gaat lukken, breng ik het toestel teug naar de ALDI

  • Yvonnen,

   Omdat dit een dual-sim telefoon is heeft u de keuze welke sim kaart er gebruikt moet worden voor sms verkeer. U kunt eens kijken of dit goed staat bij sim instellingen en dan SMS verkeer.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

  • Hallo Yvonne Vermeergen,

   Het nummer van je berichtencentrale is waarschijnlijk weg….
   In je sms scherm kies je menu en dan staat er sms-centrale.
   Kijk of daar een nummer bij staat, zo niet invullen dan maar.
   Ik hoop dat dit werkt, het nummer van de centrale is bij uw provider ter achterhalen.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

 124. Heb problemen met verbinding WiFi thuis. Hij verbindt wel, maar het internet werkt niet. Volgens helpdesk lag het misschien aan het goedkope Chinese WiFi routertje (Thompson Speedtouch 780) van de provider. Echter heb ik een andere WiFi router (Sweex) via het netwerk aangesloten en hier doet hij precies hetzelfde. Op een andere locatie werkt WiFi wel gewoon goed.

  • Sweex aangesloten op ander netwerk, deed het als een tierelier! Gebeld met Telfort, de Thompson Speedtouch 780 geeft problemen, dit is bekend probleem. Krijg kosteloos nieuwe router/modem opgestuurd. Resultaat volgt, waarschijnlijk na het weekend.

   • Dat is goed om te horen, Uiteraard wachten wij kraag een reactie af als het probleem is verholpen.

    Met vriendelijke groet,

    Team technieuws

    • Thuis had ik precies hetzelfde probleem met de Speedtouch 780WL in combinatie met de ALDI Smartphone. Wel WIFI maar geen Internet. Terwijl het op andere locaties wel gewoon werkte.

     Ik had van Telfort al eerder een nieuwe ZyXEL P-26001 HN-F1 draadloze modem/router ontvangen. Deze heb ik n.a.v. Wilfried’s reactie geïnstalleerd en …….. alles werkt nu perfect. Probleem is hiermee verholpen.

     Ben verder heel tevreden met mijn nieuwe aanwinst.

 125. Hier werkt de Aldi telefoon helemaal goed, werk en privé sim er in.
  Afgezien van de dual sim opties kun je even bij google zoeken naar hulp voor Gingerbread, deze versie is redelijk standaard en de meeste zaken kun je daar wel uit halen.
  Helaas is de taalondersteuning van het toetsenbord voor spellingscontrole niet geïnstalleerd.
  Er staan veel taalpakketten op google play, maar welke horen bij deze? Heb ik nog niet gevonden.
  Je krijgt alleen de namen uit je contactpersonen bij suggesties.

  Voorlopig even opgelost door multiling toetsenbord van honso te installeren, samen met duitse, engelse en nederlandse plugin.. Als je hem bij size op small gaps zet is dat handig voor de iets dikkere vingers, toetsen zijn iets groter dan de standaard toetsen, dus misschien laat ik het ook zo.

  Verder is de vergrendel toets wat klein, voor activeren heb je hem nodig, maar ik heb de Lock Screen Widget geïnstalleerd, hiermee even het scherm aanraken om toestel te vergrendelen. Let wel even op de handleiding als je hem er weer af wilt halen!

 126. Jeffrey, weet je hoe je in een telefoonnummer een pause kan invoeren, normaal is dit 3 maal ster, waarna de P verschijnd, hier lukt het niet, ook bij nummers die op mijn simkaart staan vult hij een 0 of een komma in.

  Bij mij is het geluid op de hoofdtelefoon inderdaad ook hard, zonder echt zacht te kunnen zetten, ook heb ik problemen met het wegvallen van de mic op mijn bluetooth headset, morgen een andere proberen .
  Een positief ding is dat hij vandaag aanbleef, en niet vast bleef staan in de standbij

  O ja, weet iemand waar de qualcomm USB device drivers voor xp te downloaden zijn…………ze staan natuurlijk niet op de site van Wolfgang ,daar staat alleen de korte handleiding

  Hoe dan ook het is echt een Chinees toestel, grappig voor het geld, maar niets gaat vanzelf, je moet even doorbijten om het aan de praat te krijgen..

  • Arjan,

   Gevonden, je hebt twee opties.

   Via de toepassing Telefoon> Voer een telefoonnummer in via de telefoon pad >
   Druk op de menu-knop en je ziet dan de “Add 2 sec pauze” en “Wachttijd toevoegen” knoppen.

   USB drivers lijkt mij niet nodig, heeft u er wel een SD kaart in?

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Arjan,

    Gevonden, .

    Via de toepassing Telefoon> Voer een telefoonnummer in via de telefoon pad >
    Druk op de menu-knop en je ziet dan de “Add 2 sec pauze” en “Wachttijd toevoegen” knoppen.

    USB drivers lijkt mij niet nodig, heeft u er wel een SD kaart in?

    Met vriendelijke groet,

    Team technieuws

    • Bedankt, heb het toestel onderhand al weer verkocht via marktplaats. De belangrijkste reden is de Bluetooth, ik ben onverstaanbaar voor de anderen, verschillende headset geprobeerd, origineels Renault carkitt, allemaal onverstaanbaar.
     Op marktplaats is er echter een gekte ontstaan voor dit toestel, binnen een paar uur werd er 240 euro geboden, weg er mee dus, en mijn oude Chinees met 2sims weer in gebruik, merkloos maar weer prima te verstaan voor de collega’s

     Arjan

 127. Ik heb ook sinds afgelopen zaterdag deze telefoon in mijn bezit. In eerste instantie wat problemen gehad met mobiel internet, maar dit heb ik gelukkig zelf kunnen oplossen. Verder werkt ie prima, behalve bij het afspelen van muziek of andere media. Wanneer ik iets afspeel is het geluid, zelfs op z’n allerlaagste stand gewoon TE hard. Dit is dus zeer irritant, als ik allebei mn oordopjes in heb en ‘m op de laagste stand heb staan, is het gewoon niet fijn om naar te luisteren. Ik kan hier echter niks over vinden op internet, vroeg me dus af of meerdere mensen hier last van hebben!!?? En wat ik hier eventueel aan kan doen.

  • Staat je bel functie misschien op extra hard of buiten, probeer eens de accu er 10 minuten uit te halen. en daarna weer opnieuw proberen.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Waar kun je het bel functie volume aanpassen, of op een ander profiel zetten.
    Heb het niet kunnen vinden in de Android 2.3 handleiding.
    Waarvoor hartelijk dank overigens!!!

   • Bedankt voor de tip, maar blijf hetzelfde probleem houden. Zou het heel raar vinden als ik die enige ben die hier last van heeft. En idd, verschillende profielen kan ik ook niet vinden zoals ‘buiten’ of ‘in vergadering’ ofzo. Iemand anders nog tips hiervoor?

    • Hallo Herman Tommyh,

     Ik ben bezig met een android basic film, voor alle basis stapen die kan maken met android dus nog even geduld.

     Met vriendelijke groet,

     Team technieuws

 128. Afgelopen zaterdag dus ook dit toestel bij de Aldi gekocht. Het lukt me echter ter nauwer nood om op internet te komen. Wifi werkt maar heel soms, Daarnaast heb ik geen idee wat ik moet invullen voor de GPRS, Heb Telfort en moet normaal Telfort Spot invullen. Ben gekomen tot instellingen- draadloos en netwerken- Mobiele netwerken- selecteer SIM (1 is van Telfort)- GSM-?UMTS-netwerkvoorkeuren- GSM/WCDMA- namen toegangspunten- APN’s- nieuwe APN- en dan…….wat moet ik dan invullen? Via de site van Telfort- handmatig invullen, kom ik er niet uit. Wie kan mij hier mee helpen? Of doe ik het sowieso helemaal fout?

  • Dick,

   Misschien is dit het.

   Name : Telfort Spot
   APN : internet
   Name: Telfort
   APN: Internet
   Proxy:
   Port:
   Username : Telfort
   Password: password (weet ik niet meer zeker, maar volgens mij is dit helemaal niet nodig)
   Server:
   MMSC: http//mmsc.mms.telfort.nl:8002
   MMS proxy: 193.113.200.195
   MMS port: 9201
   MCC: 204
   MNC: 12
   APN type: default LET OP de kleine letters android toestenbord wil daar wel eens hoofdletters van maken, toestel hier naar helemaal uit zetten accu er 5 min uit daar na weer aan.

   Groet, Rob

   • Helaas, Het lukt ook met deze gegevens niet om op het internet te komen. Sterker nog. Ik kom er nu helemaal niet meer op. Ook WIFI wordt wel herkend en geaccepteerd maar het symbool in het scherm dat aan moet geven dat er daadwerkelijk contact is blijft grijs ipv groen. In totaal ben ik nu in 5 dagen ongeveer 2 minuten op het internet geweest
    Overigens Rob, in jouw antwoord, het derde gegeven van boven “name: Telfort”…wat moet ik dat plaatsen? (onder APN) En bij IP Version…hoeft daar niets ingevuld te worden?
    en APN protocol? moet ik daar nog iets bij invullen?

    • Hallo Dick,

     Telfort

     Name: Telfort
     APN: Internet
     Proxy: (leeg laten)
     Port: (leeg laten)
     Username : Telfort
     Password:
     Server:
     MMSC: http//mmsc.mms.telfort.nl:8002
     MMS proxy: 193.113.200.195
     MMS port: 9201
     MCC: 204
     MNC: 12
     Verificatietype: PAP (of CHAP)
     APN type: default (of internet+mms) Denk om de hoofdletter gevoeligheid

     Ip version leeg op IPV4 laten staan.

     Dit had ik nog op google gevonden, u komt er zo instellingen > sim management > roaming > data roaming > en dan nl kpn of telfort

     De instellingen zoals ze op de Telfort website staan kloppen.
     Zorg echter wel dat je in je Android toestel gegevens Roaming aan zet. Telfort maakt gebruik van het KPN netwerk en doorvoor moet de Roaming aan staan. Je kan ook zien dat er Roaming is doordat er bij je signaalsterkte meter een R staat.

     Ik weet niet of dit voor u werkt vond ik op google, ik kan me er persoonlijk wel iets bij voorstellen.

     Met vriendelijke groet,

     Technieuws Team

   • Wat betreft mijn WIFI- router. Dat is een Belkin N wireless Router model F5D8233-4v3. Ik krijg er nu (nadat ik gisteren de fabrieksinstellingen opnieuw heb geactiveerd) niet meer aan de praat. Wel waarnemen, code invoeren, accepteren, verbinden maar toch grijs blijven ipv groen worden. Wat kan dat zijn?
    Overigens heel fijn dat er mensen zijn die zomaar ander mensen hiermee helpen. Alleen kom ik er zeker niet uit.

     • Ik heb dat al een paar keer gedaan. Geen resultaat. Andere mobiels en computers in huis hebben geen probleem. Alleen de Wolfang

      • Ik heb ook een Belkin WiFi router (b+g)en waar werkt die Wolfgang ook niet mee. Ookal gereset enz. Met een andere router die ik nog had liggen werkt het wel (Sweex, alleen b), dus dacht ik dat het aan de router ligt. Die Belkin van mij is ook al ruim 5 jaar oud.

       • Dick,

        Hoe verveeld het is ook is, lijkt mij toch een fout in de hardware.
        Al wel even een ander wifi netwerk geprobeerd van vrienden of zo?

        Groet Rob,

        Technieuwsteam

        • Vanmiddag meegenomen naar vrienden om hem daar als laatste poging uit te proberen. En ja hoor. Eerst op de router daar internet via WIFI. En vervolgens ook via de SIM.
         Eenmaal thuis wilde hij wel internet ontvangen op de SIM maar na een paar uur. Ook de WIFI ging werken. Nu hoop ik maar dat de alles goed blijft gaan.
         Overigens, ook ik had een aantal malen dat de telefoon na stand- by niet meer normaal tot leven was te wekken en gereset moest worden. Maar daar heb ik vandaag nog geen last van gehad. Zelf ben ik een “diesel” die langzaam op gang komt maar daarna bij niet meer te stoppen is. Ik hoop dat dit met deze telefoon hetzelfde is. Dus probleemloos verder.
         Bedankt voor alle hulp

        • Dick,

         Ik ben erg benieuwd of het toestel ook blijft werken.
         Hou ons even op de hoogte, graag in een nieuwe post die komt dan ook weer boven aan.

         Jij ook alvast bedankt.

         Groet Rob,

         Technieuwsteam

 129. Hooi,

  Echt goed dat deze mogelijkheid er is. Want ik heb al mijn vragen gesteld bij de officiele site, maar heb geen respons. Verder staat er op de site ook geen utigebreid handleiding.

  Afijn, mijn vraag is. Aan het begin was WI-FI telkens aangevinkt en verbonden.

  Maar toen merkte ik dus dat het enorm veel energie opslupte, dus heb ik heb uitgeschakeld.
  Nu ik hem weer aan wil zetten, doet hij het niet. Want hij gaat dan scannen, maar dan staat er verbroken. Hoe kan dit?

  Mvg, Lola

 130. Krijg slechts een G internet verbinding, heb een Hi xtra snel internet abonn die in een htc een H of 3G verbinding geeft. Hoe kan dit veranderd worden?

  • We zijn voor deze vraag nog bezig met onderzoek omdat meer mensen deze klacht hebben.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Leo,

    Chinese android en 3G blijft lastig hoor, ik zal een de instelling van vodafone door geven wat bij als een trein werkt misschien heb je hier wat aan.

    instellingen > draadloos en netwerken > mobiele netwerken > namen toegangspunten > portal kiezen (bij mij vodafone bij u HI of KPN)

    Naam: Mobiele Startsite
    APN: internet
    Proxy: leeg
    Poort: leeg
    MMSC: http://mp.mobiel.kpn/mmsc
    MMS-Proxy: 10.10.100.20
    MMS-poort: 5080
    MMC: 204
    MNC: 08
    Verificatietype: pap mocht dit niet werken op CHAP proberen
    APN-Type: default (Let op kleine letters!)

    Na dit de telefoon helemaal uit, accu er uit 5 min wachten en dan de telefoon weer aan, ik voor u dat dit helpt.

    Groet, Rob

 131. Hoi,

  telefoon bevalt zeer goed, maar toch een probleempje/vraagje..
  Als de telefoon lang in standby (scherm op zwart, maar telefoon wel aan) staat, komt het voor dat hij daar niet meer vanaf wil. Telefoon staat dan wel aan, maar het drukken van de aan/uit knop zorgt er niet voor dat het scherm weer aan springt (zoals dat normaal gesproken het geval is). Enige oplossing is de reset-knop indrukken. Vervelend, vooral omdat de telefoon inkomende oproepen ook niet behandelt, maar automatisch doorschakelt naar de voicemail.

  Enig idee?

  gr
  Chris

  • Heb je al eens geprobeerd op je accu er 10 minuten uit te halen en daarna weer terug te plaatsen. Ook wil een systeem herstel wel eens werken.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Chris,

    Dit vindt ik echt op een maandag ochtend product lijken, dus hoe verveld het ook is contact opnemen met de Aldi en je garantie recht claimen.

    Groet, Rob

  • Chris, ik had dit probleem ook. Ik heb hem op fabrieksherstel gezet en alle aps en account opnieuw ingesteld gisterenavond. Vandaag geen enkele keer meer problemen gehad.

   Er schijnt trouwens een hoesje van een Samsung omheen te passen alleen zit de lensopening aan de andere kant…. welke samsung precies ben ik ff kwijt

 132. Hallo,

  Heb de smartphone gekocht op 21-4-2012. Als ik wifi aan wil zetten komt er fout te staan onder Wifi en komt er ook geen vinkje achter wifi te staan.Iemand enig idee hoe dit te verhelpen is?

   • Dit is nog voordat ik verbinding kan maken met een wifi netwerk. Dus als ik het toestel op wifi wil aanzetten. Het toestel kan nog helemaal geen netwerken zien.

    mvg Ron

     • Heb beide gedaan maar werkt ook niet. Ik heb zojuist contact gehad met de helpdesk van Ambiance Technology en deze adviseerde me om het toestel terug te sturen voor reperatie of vervanging.

      mvg Ron

     • @ Ron

      Vervanging vragen dit valt namelijk onder de DOA (Dead On Arrival) regeling.
      Heb zelf altijd in de consumenten elektronica gewerkt dus vandaar.

      Groet, Rob

 133. Hallo,

  Vandaag voor het eerst de tekefoon in de auto gebruikt middels Blue Tooth.
  De verbinding is geen probleem, echter wel dat tijdens het gesprek om de 10 a 20 seconden het geluid wegvalt. Dir voor circa 1 seconde. Op deze manier is geen normaal gesprek mogelijk.
  voor beide simkaarten staat Blue Tooth aktief.
  dit is zichtbaar op mijn telefoon display.

  Hoe is dit probleem te verhelpen?

  Alvast bedankt voor de terugkoppeling.

 134. Ik heb er een Nederlandse en een Belgische simkaart inzitten. Als ik de Nederlands alleen aanzet is er geen probleem, maar als ik ze beide activeer of alleen de Belgische dan gaat het ongeveer één minuut goed en daarna krijg ik een melding: “Helaas, Het proces com.android.phone is onverwachts gestopt. Probeer het opnieuw” en vervolgens deactiveren ze allebei en moet ik opnieuw mijn pincodes invoeren.

  mvg Rutger

  • En als je de simkaarten eens omwisselt? Alleen een Belgische werk ook niet?

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

  • Zit met hetzelfde probleem: heb 2 Belgische SIMS en krijg steeds hetzelfde bericht zoals bovenstaande: “Helaas, Het proces com.android.phone”. Ik geraak niet op het android platform, ik kan zelfs de telefoonboeken van mn 2 sims niet copieren naar de Wolfgang. Uit armoede heb ik dan mijn samsung bt-5722 terug genomen. Enorm jammer. Hoop dat iemand een dezer het probleem opgelost krijgt

   • Hallo,

    Mag ik van jullie wetten wat het normale GSM netwerk van België op zit, is dat bijvoorbeeld dit 850/900/1800/1900 mHz en voor HSDPA dit 2100 mHz. Ik krijg namelijk mijn vermoedens dat dit wel eens anders kan zijn bijvoorbeeld 1700MHZ.

    Ik hoor graag van jullie.

    Groet, Rob

     • We hebben gisteren geprobeerd met andere Belgische SIM-kaarten te werken:

      bij zowel Proximus en Mobistar crashed de telefoon, bij BASE blijkbaar niet. De SIM van Proximus heb ik laten vernieuwen en vervangen en crashed nog steeds. De Mobistar SIM is van mijn werk en heb ik (nog) niet laten vervangen.

      De BASE (KPN België) hebben we niet getest of deze werkt op 3G, maar crashte niet toen we probeerden te bellen. Het vermoeden is dus dat ik op de AT kan met de BASE (en dochterpartners), maar niet met de andere.

      • Tommy Anthonissen,

       Ik denk dat dit dan toch een geval is van terug brengen naar de winkel.
       Ik zou het dan ook even niet meer weten sorry.

       Met vriendelijke groet,

       Team technieuws

 135. Hoe kan het dat mijn Voyager Pro oortje niet wordt gescand als Bluetooth apparaat?? Is toch vreemd, staat wel aan maar wordt niet herkend/gescand door de Aldi phone.. Weet iemand hoe dit wel te laten slagen?

  En.. hoe krijg ik de Parrot van de Bluetooth af? Die pakt ie nml wel, maar daar wil ik dus niet mee bellen.. Ik zie geen optie om reeds gevonden apparaten te verwijderen.

  Lees het graag! Dank alvast!

   • Karin,

    Als je in het bluetooth menu zit zie je de verschillende apparaten, je druk (lang ingedrukt houden) op een apparaat naar keuze en dan krijg je pop menu daar staat ook de optie bij om het apparaat te verwijderen.

    Het andere apparaat is die wel compatibel met nieuwe bluetooth standaard, ik weet namelijk niet helemaal zeker of de Aldi telefoon wel backwards compatibel is. Misschien heb je hier wat aan ik hoop het voor je.

    Groet, Rob

 136. Ook zaterdag in het bezit gekomen van de Wolfgang AT-AS43D. Mijn provider is Ben (met onbeperkt internet). Alle contacten op mijn SIM gezet maar nu herkent dit toestel mijn SIM niet, bij het importeren van SIM geeft hij de melding “geen contacten op uw SIM-kaart”. Herkent iemand dit probleem en weet iemand daarvoor de oplosssing?

  Louise

  • Even goed opletten of je de simkaart op de juiste manier hebt ingevoerd.
   Had hem aanvankelijk niet correct ingevoerd en kreeg dezelfde mededeling

   • Probleem is met (een gedeelte van de) Telfort en Ben simkaarten, deze hebben een andere (oudere) techniek en dit gaat niet samen met Google Android. Gaat dus niet werken, wordt nieuwe sim aanvragen.

  • Louise,

   Hoe oud is de simkaart, ik heb dit probleem in het verleden wel eens gezien met oude sim kaarten.
   Sim kaarten hebben ook een stukje elektronica, en ja u raad het al dat verouderd ook en is onderhevige aan slijtage. Leuke topic http://nl.wikipedia.org/wiki/Simkaart misschien wordt het dan wat duidelijker.

   Groet, Rob

  • Oi louise, mag ik vragen hoe je aan ben onbeperkt internet komt?
   Want ik zie alleen maar staan det het als je erover zit het limiet dat het dan 10 cent
   Per mb kost?

 137. Hallo.
  Een collega van mij heeft deze toestel gekocht alleen kan ze geen sms versturen, wel ontvangen.
  Nu denk ik dat het aan de berichtencentrale ligt. Weet één van jullie waar dit in te stellen is?
  Ik kan het nergens terugvinden in het menu. Of zijn er meer mensen met dit probleem?

  • Hallo,Jan.
   Ik heb dit probleem ook gehad met deze telefoon, het lag aan mijn simkaart. Die was versleten. In mijn oude telefoon werkte het versturen van smsjes gewoon, maar in mijn nieuwe telefoon niet meer. Terug in mijn oude telefoon deed hij het weer wel.
   Ik vond op het internet iemand die ditzelfde had gehad en het probleem had opgelost door zijn simkaart te vervangen.
   Ik had twee simkaarten (eentje lag al een tijd in de kast). De tweede simkaart werkt wel, met deze kan ik ook smssen versturen.
   Groet, Annette.

 138. Heb de smartphone gekocht op 21-4-2012. Hij geeft aan dat er geen simkaart en sd-kaart in zit, (die zitten wel in) en ik kan wel bellen met de simkaart en de gegevens worden ook opgeslagen op mijn sd-kaart.
  Vraag: wat kan het probleem hiervan zijn?

  Hoe kan een muziek afzetten/stoppen? Ik kan alleen pauzeren/geluid minimaliseren of verwijderen, anders blijft het herhalen.

 139. Goedemorgen,

  Afgelopen zaterdag deze telefoon opgehaald bij de Aldi, bevalt me er goed! Ik heb alleen een probleempje, mijn 3G internet snelheid is erg traag vergeleken met mijn vorige oude wm based telefoon. Vergeleken met speedtest. Met de vorige telefoon haal ik snelheden van 2,5Mbps – 3.0 Mbps terwijl ik bij de aldi telefoon slechts snelheden behaal van 0,3Mbps – 0,5Mbps. Enig idee waar dit aan kan liggen? Heb de de instelling op WCDMA gezet. In de specs staat vermeld dat de telefoon ook hspa zou ondersteunen, hoe kan ik dit instellen? (Alleen 2G-netwerken om energie te besparen staat uit.

  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen.

  Groet,

  John

  • We krijgen inderdaad meerdere meldingen dat er problemen zijn met de internet snelheden. Wij zijn dit nu aan het onderzoeken.

   Met vriendelijke groet,

   Team technieuws

   • Hoi Jeffrey,

    Bedankt voor je reactie! Graag hoor ik wat er uit het onderzoek naar voren komt. Zelf heb ik al van alles uitgeprobeerd. Ik houd deze post in ieder geval in de gaten.

    Groet,

    John

    • @ John,

     Schakelt het toestel ook om naar HSDPA (een H in beeld waar normaal 3G staat).
     Als dit niet het geval graag u aanbieder doorgeven en heeft het toestel ook een fysieke reset knop?

     Groet, Rob

     • Hoi Rob,

      Bedankt voor je reactie. Het toestel schakelt wel naar HSPA, en wordt inderdaad weergegeven met een H. Alleen de internetsnelheid is erg traag en onstabiel. Ook zit er een fysieke reset knop op, maar dat mag helaas niet baten. Heb de telefoon zelfs al een keer volledig naar fabrieksinstellingen gezet.

      Nog meer ideeen waar dit aan kan liggen?

      Groet, John

     • Hoi Rob,

      Ik heb de verificatietype eens van Pap naar Chap gezet, maar het wordt er helaas niet beter van. Ook eens mijn sim in de galaxy II geplaatst van een vriend, hiermee behaal ik stuk hogere down snelheden. Maar waar zou dit nou aan kunnen liggen??

      • Ik heb het zelfde probleem, ik zal proberen mijn sim in het andere slot te doen en kijken of het dan beter functioneerd. Ik laat het horen als er verbetering is.

       Mvg laurens

       • Hoi Rob ik heb de data sim in slot 2 zitten. Welk slot is volgens jou hsdpa? Ik dacht dat beide sloten het ondersteunden, alleen niet tegelijk.

        Groet John

        • John Teler,

         Volgens mij is slot 1 HSDPA ik heb nog nooit en dual sim gezien met twee data sloten, ik denk dus dat dit ook een misverstand is van de leverancier, of ik heb het niet bij het rechte eind, maar dit kan ik niet uitsluiten om dat ik zelf geen aldi telefoon heb. maar misschien komt er nog paar toestellen onze kant op om een goeie review te schrijven.

         Met vriendelijke groet,

         Technieuws Team

 140. Werkt de simkaart wel in een anderen telefoon? of is dit nog niet getest. Heb je de simkaart ook goed geplaatst?

  Met vriendelijke groet,

  team technieuws

 141. Deze klepjes gaan vaak bij veel telefoons erg moeilijk open, dat hoort meestal ook omdat anders het klepje zomaar los gaat zitten. Ook als je eenmaal je sim kaarten en accu erin heb zitten gebruik je het klepje veel minder.

  Met vriendelijke groet,

  team technieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here