Opslagdienst van Google

Google staat op het punt zijn Google Drive dienst te lanceren waar consumenten foto’s en andere content kunnen opslaan. Met de dienst gaat de internetgigant de concurrentie aan met diensten als Dropbox, Box en de recent vernieuwde SkyDrive dienst van Microsoft. Volgens bronnen geeft Google 5 GB opslag gratis en kunnen consumenten voor een maandelijks bedrag tot maximaal 100 GB krijgen. Het is nog niet bekend wat Google hiervoor gaat vragen.

Gebruikers van Google’s opslagdienst krijgen vanaf verschillende computers, smartphones en tablets toegang tot online opgeslagen documenten, foto’s en video’s. Ook is het mogelijk om bestanden te delen en zijn in de dienst geavanceerde zoekmogelijkheden ingebouwd.

SkyDrive

Aan de vooravond van de Google Drive lancering, heeft Microsoft zijn concurrerende SkyDrive dienst in een nieuw jasje gestoken. De softwaregigant heeft een aantal nieuwe SkyDrive apps en online mogelijkheden aan de dienst toegevoegd. Het synchroniseren van bestanden en het op afstand benaderen van documenten behoort nu ook bij de dienst van Microsoft tot de mogelijkheden.

In feite heeft Microsoft zijn SkyDrive en Mesh dienst samengevoegd. Helaas is de hoeveelheid opslagruimte wel verminderd. Gebruikers hadden tot enkele dagen terug gratis 25 GB niet-gesynchroniseerde SkyDrive opslagruimte en 5 GB gesynchroniseerde Mesh opslag. Met de samenvoeging is de ruimte tot 7 GB gesynchroniseerde opslag verkleind. Bestaande SkyDrive gebruikers kunnen de 25 GB gratis ruimte wel behouden. Voor respectievelijk €8, €19 en €37 per jaar kunnen gebruikers de opslagruimte bovendien vergroten met 20, 50 of 100 GB.

 

Vorig artikelDe nieuwe abonnementen van Vodafone
Volgend artikelAsus start met verkoop Transformer TF300

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in