50 procent meer dataverkeer KPN op Koninginnedag

De KPN-klanten hebben samen 50 procent meer gebruik gemaakt van mobiel internet dan vorig jaar. T-Mobile zag meer dataverkeer dan op normale dagen. KPN maakte de cijfers dinsdag bekend op hun blog. Op de drukste momenten van de dag werd er iedere seconde 300 MB aan data van en naar KPN-klanten gestuurd. Het totaal aantal uur aan mobiele gesprekken lag met 470.000 uur iets lager dan vorig jaar.

Opvallend is dat er op een gemiddelde maandag zo’n 20 Terabyte aan data verstuurd wordt. Meer dan tijdens 15 Terabyte tijdens Koninginnedag. Toch is het volgens KPN drukker op het netwerk omdat het verkeer veel meer op specifieke plekken verstuurd wordt.

Extra drukte

Zo is er in de grote steden als Amsterdam en Rotterdam extra drukte. “Maar ook op bepaalde pleinen in bijvoorbeeld Arnhem is het op Koninginnedag heel druk”, aldus een woordvoerder van KPN.

Door de drukte ontstond er op diverse plekken file op het netwerk. Daardoor konden sommige klanten problemen ondervinden bij mobiel internet en bellen. “Soms moesten klanten het een paar keer proberen voor er verbinding was”, legt de woordvoerder uit.

 

Vorig artikelVoorverkoop Nokia 900 gestart bij kpn
Volgend artikel50 miljoen downloads voor Angry Birds Rio

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in