Vodafone en T-mobile starten ook met 4G netwerk

Vodafone, T-Mobile en Tele2 komen volgende week met de eerste abonnementen voor 4G omdat ze daarmee aan de eisen van de vergunningen voldoen. KPN en Ziggo maakten de afgelopen dagen al bekend te starten met de uitrol van een 4G-netwerk. Het gaat bij alle providers om een zeer beperkt aanbod. Bij KPN en Ziggo geldt het aanbod van het snellere mobiele internet alleen voor zakelijke klanten in bepaalde regio’s. Vodafone en T-Mobile deelden nog geen details.

Vodafone laat wel weten dat het om een ‘minimale uitrol’ gaat waarmee aan de verplichtingen voldaan wordt. Alle partijen moeten op 11 mei beginnen met het aanbieden van 4G omdat dit afgesproken is bij het aankopen van de vergunning in 2010.

De uitrol blijft nu beperkt omdat het om vergunningen voor de 2,6 MHz-frequentie geldt. Die frequentie wordt door bijna geen enkel apparaat ondersteund. Bij een nieuwe frequentieveiling later dit jaar zullen ook populairdere frequenties beschikbaar komen.Het KPN zakelijke netwerk gaat vanaf 11 mei van start het downloaden gaat met een maximumsnelheid van 50 megabyte per seconde. Uploaden gaat met 25 megabyte per seconde het netwerk is totaal 2 tot 4 keer sneller als het 3G netwerk.

Vorig artikelStijging bellers prepaid door gratis bel actie Vodafone
Volgend artikelSony Vaio T Goedkoopste Ultrabook in nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in