2,6 miljoen tabletgebruikers in nederland

In Nederland zijn inmiddels 2,6 miljoen mensen die tablets gebruiken. Dat meldt onderzoeksbureau Newzoo, dat in het kader van het Nationaal Gamers Onderzoek 2012 17.000 mensen in zeven landen ondervroeg over hun computer- en gamegedrag. Het tabletgebruik zit in de lift. Een halfjaar geleden waren er nog ruim 1 miljoen tablets in Nederland.

Mobiele gamers

Met behulp van de maandelijkse omzet van iOS- en Android-downloadcijfers van de top 200 bestverdienende games stelde Newzoo verder vast dat het aantal mobiele gamers in Nederland in een jaar tijd gegroeid van 3,2 miljoen naar 4,4 miljoen spelers.
Hiervan speelt 68 procent op een smartphone en 18 procent op een tablet. Het aantal mensen dat geld besteedde aan mobiele games steeg met 18 procent tot 900.000 Nederlanders, oftewel 20 procent van alle mobiele gamers.

Dit jaar zullen zij samen meer dan 50 miljoen euro uitgeven aan gamen op smartphones en tablets. Volgens het onderzoeksbureau geven Nederlandse spelers in totaal dertien keer meer uit aan iOS-games dan aan Androidgames.

@anp

Vorig artikelMedion Lifetab P9514 10″ Tablet vanaf 23 mei te koop bij de Aldi
Volgend artikelSpecificatie’s HTC Ville C uitgelekt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in