Aandeel Facebook op de beursgang 38 dollar

Facebook is sinds vandaag de beurs op gegaan. De aandelen hebben een waarde gekregen van 38 dollar. Hiermee wordt de sociale netwerk site als bedrijf gewaardeerd op 104 miljard dollar. Nooit eerder kreeg een Amerikaans bedrijf zo’n hoge waardering bij een beursintroductie. De onderneming verwachtte eerder een prijs tussen de 34 tot 38 dollar.

Facebook-Instagram

De beursgang levert Facebook maximaal 18,4 miljard dollar op, het hoogste bedrag ooit voor een internetbedrijf. Google was hiervoor recordhouder, de zoekgigant kon in 2004 bijna 2 miljard dollar bijschrijven met de aandelenuitgifte. Visa is het enige Amerikaanse bedrijf dat ooit meer geld wist binnen te halen met een IPO, namelijk 19,65 miljard in 2008.

Facebook wordt vrijdagochtend verhandeld op de Nasdaq, de Amerikaanse technologiebeurs. Bestaande investeerders verkopen ruim 157 miljoen aandelen. Oprichter Mark Zuckerberg verkoopt zelf ruim 30 miljoen stukken. Na de beursgang houdt de oprichter ongeveer 57 procent van het stemrecht bij het bedrijf in handen.

 

Vorig artikelnegen miljoen pre-orders voor Samsung Galaxy SIII
Volgend artikelThepiratebay in Nederland weer beschikbaar IP adres gewijzigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in