Geen eindexamens door computer storing

Voor zo’n 30 vmbo’ers van het Martinuscollege in Grootebroek kwam het digitale eindexamen wiskunde donderdagochtend tot een abrupt einde. Het examen werd geschorst wegens computerproblemen.

Volgens algemeen directeur Kees van Bergeijk liepen de computers vast toen de scholieren bij vraag 16 van het examen een filmpje te zien zouden krijgen. De applicatie van dit filmpje botste met de beveiligingssoftware van de server waardoor deze het begaf. De schooldirecteur verwacht dat de scholieren van de West-Friese school volgende week donderdag het examen kunnen inhalen.

Meer?

Computerstoringen zorgen deze examenperiode wel vaker voor problemen. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft sinds het begin van de examenperiode op 14 mei al honderden computergerelateerde klachten behandeld. ”Het zijn er duidelijk meer dan vorig jaar, maar er doen natuurlijk ook meer leerlingen digitaal examen”, zegt een woordvoerder van het LAKS. Volgens hem is dit de derde keer dit jaar dat scholieren een examen moeten overdoen vanwege een computerstoring.

Vorig artikelDiablo 3 Snelst verkopende PC game ooit
Volgend artikelEK 2012 live volgen op de iPhone NOS-app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in