Abonnementen in Android apps

In de Google Play winkel is het voortaan mogelijk abonnementen af te sluiten in apps. Na de aankopen binnen apps biedt de abonneedienst ontwikkelaars nieuwe inkomstenmogelijkheden.

Door de nieuwe feature voor Android applicaties kunnen gebruikers maandelijks of jaarlijks betalen voor een abonnement in een app. De Google Play Store zorgt ervoor dat het geld op de vastgestelde termijn bij de gebruiker wordt geind. De abonnementen lopen automatisch door, tenzij de gebruiker deze stopzet of wijzigt.

De eerste apps met abonnementen worden de komende dagen verwacht. De populaire Android gameontwikkelaar Glu Mobile heeft aangekondigd vernieuwde versies van zijn grootste titels uit te brengen met abonnementen op de aanschaf van virtuele voorwerpen voor gebruik in de games. De feature biedt uitgevers van kranten en tijdschriften de mogelijkheid direct via Google Play abonnementen aan te bieden.

Android gebruikers die abonnementen afsluiten kunnen deze bekijken en wijzigen via de functie My Apps in de Play Store. Ze worden bovendien per mail geïnformeerd als er een bedrag van hun rekening wordt geschreven.

@telegraaf

Vorig artikelApple legt weer een patent vast
Volgend artikelDraadloos opladen in de stad het is mogelijk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in