Antieke Apple in de verkoop

Bij veilinghuis Sotheby’s in New York gaan volgende maand twee stukken Apple-geschiedenis onder de hamer: een originele en nog werkende Apple I-computer plus een memo van wijlen directeur Steve Jobs.Het is vooral de Apple I die opzien baart.

Het apparaat is in nog werkende staat en wordt geveild samen met een cassette-adapter en originele handleiding. In 2010 werd een niet-werkende Apple I verkocht voor omgerekend ruim €157.000. Sotheby’s verwacht dat dit exemplaar tussen de $120.000 (€96.000) en $180.000 (€144.000) oplevert, maar gezien de gekte rond het eerste exemplaar zou dit bedrag in de praktijk een flink stuk hoger kunnen liggen.

De memo, die door Jobs is opgesteld tijdens zijn tijd bij gamegigant Atari, heeft een richtprijs van $10.000 (€8.000) tot $15.000 (€12.000). In de memo stelt Jobs voor enkele wijzigingen te doen aan het spel World Cup Soccer. Jobs werkte bij het bedrijf twee jaar voor hij Apple oprichtte. Hier ontmoette hij ook mede-oprichter Ron Wayne, die in het computerbedrijf investeerde.
Op 15 juni gaan beide stukken onder de hamer.

Daarnaast is ook een ander stukje – iets recenter – Apple-geschiedenis online opgedoken. Op eBay is een prototype van de eerste iPad gevonden. Deze bevat nog twee dock-connectors: één op een lange en één op een korte kant. Het idee was dat de iPad hiervoor ook horizontaal in een dock geplaatst kon worden. De ‘koop nu’-prijs op de veilingsite is $10.000 (€8.000).

via (telegraaf)

Vorig artikelThepiratebay volledig geblokkeerd wat nu?
Volgend artikelSamsung Galaxy SIII vandaag vekrijgbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in