Facebook bereikt opnieuw dieptepunt

Beleggers op Wall Street zaten dinsdag enigszins met Facebook in hun maag. De koers van de socialenetwerksite bereikte een nieuw dieptepunt en had daarmee een dempend effect op de positieve teneur.

Facebook leverde 9,6 procent in en is inmiddels bijna een kwart minder waard dan de 38 dollar waarvoor het bedrijf op 18 mei naar de beurs ging. De slotkoers bedroeg dinsdag 28,84 dollar. Op de vorige beursdag (vrijdag voor Pinksteren) sloot het aandeel Facebook nog op 31,91 dollar.

Volgens handelaren werd het koersverlies dinsdag veroorzaakt door geruchten dat Facebook overnamegesprekken zou voeren met het Noorse Opera Software. Door concurrentie van onder meer Google zou het prijskaartje van dat bedrijf kunnen worden opgestuwd tot meer dan 1 miljard dollar.

De overwegend positieve stemming op Wall Street was deels te danken aan een verschuiving in het Griekse electoraat ten faveure van pro-Europese politici. Beleggers in New York konden daar pas dinsdag op reageren omdat Wall Street maandag gesloten was vanwege Memorial Day.

Vorig artikelArchos ChildPad vanaf vandaag te koop in Nederland voor 99 euro
Volgend artikelWindows 8 Release Preview download

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in