Opnieuw Whatsapp Hoax/sms over betaling whatsapp na zomer van 2012

Op dit moment circuleert er weer een variant op een oude hoax over WhatsApp. WhatsApp zou betaald gaan worden tenzij je een bericht doorstuurt naar een aantal contactpersonen. Vervolgens zou je logo van kleur veranderen. Dit is onzin en whatsapp blijft uiteraard gratis, dat is zeker. Dus stuur het bericht niet door en negeer het bericht.

Ontvang je onderstaande whatsapp bericht negeer het het is namelijk nep:

Hallo allemaal, het lijkt erop dat alle waarschuwingen echt waren, het gebruik van WhatsApp kost geld vanaf de zomer van 2012. Als u dit bericht zou willen sturen naar 18 verschillende op uw lijst, zal uw pictogram blauw zijn en zal gratis zijn voor jou. Als je dit niet gelooft. Zie dat morgen om 6 uur je WhatsApp eindigt. En dan moet je betalen om het te openen, dit is een wet. Deze boodschap is voor het informeren van al onze gebruikers. Onze servers hebben onlangs problemen gehad, dus we
vragen uw hulp om dit probleem op te lossen. Wij eisen van
onze actieve gebruikers dat dit bericht doorgestuurd wordt naar elk van de mensen in uw lijst met contactpersonen aan onze
actieve gebruikers met behulp van WhatsApp te bevestigen,
als je dit bericht niet verzendt naar al uw contacten in
WhatsApp, dan is uw account inactief , met als
gevolg van het verliezen van al uw contacten.

Wij hebben al op verschillende toestellen dit bericht ontvangen, met een vreemd nummer

Whatsapp is niet betaald, ook na 11 juni is het nog kosteloos te gebruiken ga daarom niet op het bericht in en stuur het niet door? Heb jij het ook ontvangen laat het weten in een reactie:

Blokkeer nummer: 

De beste manier voor het blokkeren van de tekst berichten is gewoon om het nummer te blokeren, dit kan je makkelijk doen door middel van de block button, in onderstaande afbeelding kan je makkelijk vinden hoe je dat kan doen:

 

Vorig artikelruim 900.000 Android activaties per dag
Volgend artikelVernieuwde Macbook Pro met retina Display en 2800×1800 resolutie

33 REACTIES

 1. Mijn account zou op 12 maart 2013 verlopen, Maar hij is automatisch verlengt naar 12 maart 2014, zonder dat ik ergens voor heb betaald. Dus het is nog wel degelijk gratis.

 2. Ik krijg al jaren te zien dat ik moet gaan betalen, maar vervolgens kan ik gewoon de nieuwe versie downloaden, gratis en voor niks. En als dat betalen wel doorgaat…. nou, wat is nou die ene dollar per jaar 🙂 En dat bericht krijg ik ook al jaren doorgestuurd via vrienden, dat wel, dus blokkeren doe ik ook niet, maar ik waarschuw ze wel.
  Grtz

 3. Ik vindt het niet erg dat ik moet betalen voor $0.99, maar probleem is dat bij Galaxy s2 of s3 geen ideal betaling is of alternatieve dan creditcard betalen en dat stoort mij enorm!

 4. Whatsapp word in de toekomst zeker weten een betaalprogramma. Het staat ook vermeld als je het programmaatje download. Er is eerst een gratis proefperiode van 1 jaar en daarna moet er $0.99 voor betaald worden. Echter heeft whatsapp voor veel mensen een gratis verlenging gegeven omdat de betalingsmiddelen via googleplay nog niet optimaal waren. Dit gaat veranderen. Daarmee komt er ook een einde aan de gratis dienst.

 5. Sinds gisteren krijg ik inderdaad ook de melding van Whatsapp dat de geldigheid van whatsapp over 14 dagen veloopt. Of ik meteen de whatsapp wil aanschaffen of later. Dus over 14 dagen moet er dan toch echt betaald gaan worden voor de whatsapp? Dit is trouwens niet een berichtje die ontvangen wordt vanaf de server, maar een popup van whatsapp zelf. Iemand enig idee of het nu dan toch echt afgelopen is met de gratis Whatsapp? Ach en een eurootje kan ik ook nog wel missen hoor 😉

 6. Tja, dat bericht is een hoax, want dingen aan je vrienden doorsturen helpt natuurlijk niet.

  Maar sinds vandaag meldt de whatsapp applicatie zelf dat ik moet gaan betalen (uiterlijk over 14 dagen). Het is straks dus niet gratis meer. Allemaal maar aan de e-buddy dan?

 7. Zojuist – 9 november – er ook een ontvangen. In het Engels, niet via een onbekend nummer, maar via een vriendin. Ik zal haar niet blokken, maar heb wel als antwoord gestuurd dat dit een hoax is. Zegt het voort, want hij golft weer rond.

 8. Ik werd er gek van, een stuk of 20-30 van de berichten. Ik stuurde een berichtje terug. met de volgende tekst:

  SYSTEEMBERICHT: U verstuurd een hoax naar uw Whatsapp contacten. Indien u naar deze mensen tevens de volgende tekst stuurt, wordt uw account daadwerkelijk verwijderd. “Sorry, het bericht wat ik net stuurde was een hoax. Stuur het bericht niet door naar uw contacten om de hoax te stoppen zie http://blog.whatsapp.com/index.php/2012/01/it-is-a-hoax-really-it-is/ #Whatsapp #Hoax”.

  Dan zie je dat mensen niet goed lezen/nadenken. Ik schreef wordt verwijderd als je dit doorstuurd!!! En toch nog een reply van 40% !!!

 9. Ik had m gehad van mn vriend en had m maar doorgestuurd met een vraagteken.
  Ik heb namelijk ooit gehoord dat whatsapp maar voor een jaar gratis is.Ik weet het niet of dat zo is.

 10. de tekst is ook erg kinderlijk en met diverse keren geen komma erin opgesteld, als het zo was geweest had er een bronvermelding en link naar de site van de makers van whatsapp moeten staan waar het officeel vermeld had moeten staan.

  pff wat verzinnen ze de volgende keer??

 11. Heb m al wel 80 keer ontvangen! Wat een onzin zeg! Dat er mensen zijn die daar intrappen, vind ik trouwens nog achterlijker hoor… Wat denk je nou, als het ECHT betaald zou moeten worden, krijg je ECHT wel van de mensen van Whats App zelf een bericht en niet zo’n belachelijk KETTINGBERICHT!!! Dat deden we vroeger al met pen en papier, maar dan zou je de rest van je leven ongeluk hebben ofzo als je het niet doorstuurde. Nou, hier gaat het prima hoor!

 12. Ja hoor. Al je contacten worden verwijderd zeggen ze. Je contacten zijn allemaal opgeslagen in je telefoonboek op je telefoon/sim kaart. Dus hoe zou Whatsapp al je contacten willen verwijderen? It makes no sense at all whahahaha.

  Ongelooflijk dat mensen nog steeds in dit soort onzin trappen. Je kreeg die berichten vroeger via msn en hotmail, later verschoof dit naar Hyves en Facebook. Denk dat een aantal mensen in een deuk zullen liggen omdat ze hun nep berichtje door het hele land verstuurd kunnen krijgen.

 13. Je moet wel een ongelooflijke newby op internet/digitale wereld zijn om nog in dit doort berichten te trappen.
  Het zijn dezelfde soort mensen die er voor morgen dat mijn e-mailadres in verkeerde handen valt.

 14. Haha vond het totaal ongeloofwaardig. Hoezo zou whatsapp zeggen dat het er op lijkt dat de waarschuwingen waar zijn en het tegelijk hebben over onze gebruikers? Als zon bericht van whatsapp zou komen zou het niet zijn het lijkt erop maar het is waar of het is niet waar. en als ze problemen hebben met hun server hoe sturen ze dan iedereen een bericht? Volslagen onzin bericht dus en gruwelijk dom als je erin getrapt bent.

 15. zag meteen dat het nep was.
  kreeg hem van mijn nicht.

  alleen al de zin dat ze ‘eisen’. dat je hem móet doorsturen.
  Hahaha te ongeloofwaardig voor woorden.

  succes allemaal

 16. Heb hem ook ontvangen en door gestuurd. Klote zulke berichten en dom dat ik (en meerdere mensen) er zijn ingetrapt. Het leek zo serieus. Heeft het nu gevolgen voor mij? Ben ik morgen daadwerkelijk alle contacten kwijt? Ik heb alle berichten meteen weer verwijderd.

 17. Haha, ik kreeg hem vanmiddag van mn nichtje en vertelde haar dat het gewoon onzin was. Maar toen ik hem net ook van mijn collega ontving begon ik toch te twijfelen en via een twitterbericht kwam ik gelukkig hier terecht…

 18. vandaag ontvangen en stom genoeg doorgestuurd gelukkig zat er iemand tussen met een waarschuwing gelijk iedereen weer bericht gestuurd dat het een hoax is

 19. Hallo,

  Ik heb dit vandaag ook gekregen van twee mensen, maar mensen geloven dit bericht ook sireus. Waarom zou het gratis worden als je
  hem WEL zou doorsturen naar vrienden, dat zou een beetje raar zijn.
  en trouwens bij accountgegevens staat ook ongeveer wanneer het
  verloopt. Wie verzint zoiets en hoe kan het zijn dat mensen dit geloven en doorsturen ?

 20. Nou net het berichtje binnen gehad.
  Deze kwam van mijn zus maar ik was te laat met bellen naar haar en ze heeft het door gestuurd na diverse mensen in haar contact lijst waaronder me moeder ook en die is ook zo dom geweest om door te sturen.
  Maar ach als ik het maar weet zodat ik het niet door stuur.
  Dat zijn ook dingen daar doe ik zo en zo niet aan mee.
  Als het betaald zou zijn door dat ik het niet door gestuurd heb zijn er altijd nog alternative.

 21. Indd vandaag ontvangen , helaas wel doorgestuurd indd broodje aap verhaal jammer dat er mensen zijn die zo vervelend doen get à life ….

  Greets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in