Ernstige problemen in Internet Explorer en Windows

Microsoft waarschuwt tijdens zijn maandelijkse patchronde voor enkele gevaarlijke lekken in Windows en Internet Explorer die malwaremakers actief misbruiken. In totaal brengt Microsoft slechts zeven veiligheidsbulletins uit, welke samen ruim 26 lekken oplossen. Het oplossen gebeurt tijdens de Patch Tuesday

Microsoft waarschuwt daarin voor een paar zeer gevaarlijke lekken welke kunnen voorkomen in Internet Explorer en Windows , hiermee geeft je aanvallers de mogelijkheid om op afstand de controle over te nemen van een besmette machine.

De gebruikers van Internet Explorer kunnen als ze update: MS12-037 nog niet geïnstalleerd hebben, kunnen al besmet worden daarom word het aangeraden om zo snel mogelijk de update’s uit te voeren.

De gemelde problemen zijn al maanden bekend bij Microsoft daarom gaat Microsoft deze “nood” reparatie uit voeren om zo het systeem beter te beveiligen.

Een lek in het Remote Desktop Protocol (RDP) van alle versies van Windows is minstens zo gevaarlijk. Volgens veiligheidsbulletin MS12-036 geeft de kwetsbaarheid aanvallers de mogelijk om in te breken “via kwaadaardig geconstrueerde websites en e-mail”, aldus Microsoft.

Vorig artikel10.000 banen weg bij Nokia
Volgend artikelDislike-Button door Facebook offline gehaald

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in