HTC bestaat vandaag vijftien jaar

HTC viert vandaag op Vrijdag 15 Juni 2012 zijn vijftienjarige bestaan. HTC werd in 1997 mede-opgericht door Peter Chou. Op dit moment is Peter Chou nog steeds de directeur van het bedrijf . De fabrikant zou zich in eerste instantie gaan richten op laptops, maar vanwege de grote concurrentie besloten de oprichters dat het beter was om zich te gaan richten op telefoons.

De allereerste HTC telefoon was een Compaq iPAQ H3100 welke in 2000 is uitgebracht. Het was een PDA met een monochroom scherm. Later in 2000 kwamen er ook enkele versie waarbij een kleurenscherm was gebruikt. De echt grootte doorbraak voor HTC volgde in 2002 met de Wallaby.

Daarnaast maakte HTC toestellen voor andere fabrikanten. Onder meer Palms Windows Mobile-smartphones, zoals de Treo Pro. HTC besloot zelf om in 2008 Smartphone onder hun eigen naam uit te brengen, de allereerste Smartphone was de HTC touch welke in 2007 vekrijgbaar was.

In 2008 kwam HTC met hun designtoestel de Touch Diamond. De Taiwanese fabrikant was de eerste hardwaremaker die zich aansloot bij de Open Handset Alliance, een initiatief van Google om van Android een opensourcebesturingssysteem te maken.

Al snel was Android belangrijker dat Windows Mobile, het laatste aansprekende Windows toestel van HTC is de HD2 welke vekrijgbaar was in 2009. Dit was de eerste telefoon met een groot 4,3″” scherm en de enige Windows Mobile 6-smartphone met capacitief scherm.

HTC had op Android een voorsprong en was de eerste fabrikant met een eigen skin: Sense, op de Hero in 2009. Tot eind 2010 bleef HTC de meeste Android-toestellen verkopen, totdat Samsung met zijn Galaxy S-lijn wereldwijd succes boekte en dat stokje overnam.

Na de groote succes kwam er een kleine dip in 2011, de nieuwe topmodellen van HTC de Sensation en Sensation XE werden erg slecht verkocht in 2012 kwam HTC met een geheel nieuwe serie met de naam One. In deze serie kwamen de volgende toestellen op de Nederlandse markt: One x, One s, One v en Desire C.

 

 

Vorig artikelVolgend jaar komt er een nieuwe Apple Mac Pro
Volgend artikelGoedkoop een Samsung Galaxy S3 bij studentmobiel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in