Ook Google scant e-mail berichten voor reclame toepassingen

Google heeft vandaag een aanpassing gedaan aan de nieuwe gebruikersvoorwaarden, sinds gister zijn deze nieuwe voorwaarden van toepassing. In de nieuwe gebruikersvoorwaarden staat beschreven dat het bedrijf mails vanuit Google Gmail zal scannen. 

Google doet dit al jaren maar sinds de nieuwe voorwaarden staat dit ook netjes vermeld in het overzicht. Zowel inkomende als uitgaande mails zal Google scannen, naast mails vanuit Gmail zal Google ook inkomende mails scannen welke niet via een Gmail account zijn verzonden naar een mail adres. Google scant de mails op de reclame beter te richten op de gebruikers, en om natuurlijk spam tegen te houden.

Volgens Google moeten deze veranderingen de privacypolitiek van het bedrijf gemakkelijker te begrijpen maken. Google laat weten dat de veranderingen meer duidelijkheid moeten gegeven over feedback welke het bedrijf de laatste maanden heeft gekregen. Het is niet de eerste keer dat Google in de media is over het scannen van mails welke worden verstuurd en ontvangen.

Google gebruikt de scans om spam te verwijderen, maar ook om doelgerichte reclame te kunnen gebruiken.

Vorig artikelMedion MD 98488 tablet vanaf 23 april bij de Aldi
Volgend artikelVingerafdrukscanner Galaxy S5 al gehackt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in