Samsung gaat vingerafdrukscanner Galaxy S5 verbeteren

Enkele weken geleden is gebleken dat de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 onveilig is, en dat je deze via verschillende handelingen kan omzeilen. Samsung zal de vingerafdrukscanner aanscherpen. Samsung wil dit doen met meerdere vingerafdrukken voor bepaalde handelingen.

Galaxy-S5-root

Tot op heden is de Samsung Galaxy S5 het enigste toestel van de Samsung serie welke beschikt over de vingerafdrukscanner. Samsung zal waarschijnlijk een nieuwe functie lanceren waarbij gebruikers verschillende vingerafdrukken kunnen opgeven voor verschillende taken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een aparte vingerafdruk in te stellen voor betaalde betalingen via Paypal of een andere betaal dienst.

De methode om de vingerafdrukscanner van de Gaalxy S5 is erg eenvoudig maar vereist wel enkele materialen en vooral tijd. De methode werkt door een vingerafdruk van bijvoorbeeld de achterkant van een telefoon op de foto te nemen en van die foto een mal te maken. Met die mal kan een kwaadwillende de vingerafdruk reproduceren op bijvoorbeeld houtlijm. Wanneer Samsung de extra beveiling voor de Samsung Galaxy S5 gaat lanceren is vooralsnog onduidelijk.

Vorig artikelNederlandse organisaties getroffen door diefstal wachtwoorden
Volgend artikelSony kampt met tekorten Xperia Z2

1 REACTIE

  1. “Tot op heden is de Samsung Galaxy S5 het enigste toestel welke beschikt over de vingerafdrukscanner.”

    En de iPhone 5s dan? & de HTC?9

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in