Google lanceert tijdmachine voor Google StreetView

Google heeft vandaag een nieuwe functie gelanceerd voor de Google Maps desktop versie, het gaat hierbij om de nieuwe functie waarmee het mogelijk is om Street View afbeeldingen uit verschillende periodes te bekijken van een bepaalde omgeving. De nieuwe tijdmachine functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor de desktop Google Maps app.

Google-tijdmachine

Het archief van de streetview beelden gaat terug tot 2007. Om gebruik te kunnen maken van de tijdmachine moet je op een klokje klikken, dit klokje verschijnt links in de bovenhoek van het scherm. Via een schuifbalk is het mogelijk om te switchen tussen bepaalde jaartallen. Vooralsnog verschilt het per plaats hoeveel afbeeldingen er beschikbaar zijn. In sommige gebieden zitten er maanden of jaren tussen de archiefbeelden, om een goed voorbeeld te krijgen kan je de Street View beelden rondom de Google Campus bezoeken.

De dienst is vooral geïntroduceerd om veranderingen te tonen in belangrijke plaatsen of waar een grote verandering is geweest, dit zijn vooral plaatsen rondom de WK stadions in Brazilië, de Freedom Tower in New York en het in 2011 door een aardbeving getroffen gebied in Japan. Vooralsnog is de dienst alleen via de desktop beschikbaar, Google werkt nog aan een mobiele functionaliteit voor de applicaties.

Vorig artikelBliksem veroorzaakte storing Vodafone
Volgend artikelSony 4k mediaspeler rond augustus naar Nederland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in