Samsung komt met Google Maps alternatief voor Android

Samsung heeft een alternatief aangekondigd voor de populaire Google Maps applicatie. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zal de bètaversie van Nokia Here Maps exclusief gaan aanbieden op de apparaten met Android. Google is afhankelijk van Samsung, omdat het vooralsnog de grootste Android fabrikant is. Ook is Samsung afhankelijk van Google, omdat Google de Android versie ontwikkelt voor de smartphones. 

Here voor Android

Met de aankondiging van de eigen Maps applicatie lijkt Samsung meer richting de eigen ontwikkeling en apps te gaan, zonder een samenwerking met Google. Samsung heeft deze week weer de indruk laten tonen dat het bedrijf minder afhankelijk wenst te zijn. Ook de Samsung Gear S is in plaats van Android Wear voorzien van Tizen, waardoor Samsung meer controle krijgt over de software. Samsung heeft ook een contract met Nokia, onder andere voor de exclusieve kaartendienst.

Here voor Android wordt een gratis applicatie en werkt ook zonder een internetverbinding. De uiteindelijke applicatie voor Android zal beschikbaar komen wanneer de Samsung Gear S uitgebracht wordt en verkrijgbaar zal zijn in de winkels.

Vorig artikel‘iWatch pas vanaf 2015 in de winkels’
Volgend artikelBioShock voor iPhone en iPad uitgebracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in