Apple introduceert nieuwe Apple Watch

Apple heeft vandaag de nieuwe Apple Watch aangekondigd. Tijdens het evenement van 9 september heeft Apple sinds jaren weer een nieuw product aangekondigd. Tim Cook heeft al vaker hints laten vallen over de nieuwe iWatch van Apple. De Apple Watch is een horloge en tegelijk een fitness accessoire. De naam van de nieuwe smartwatch is niet iWatch maar Apple Watch. 

De Apple watch is op de 50 milliseconde nauwkeurig en is volledig op je smaak aan te passen. Je kan de stijl kiezen welke bij je past. Ook werkt de nieuwe Apple Watch zoals verwacht probleemloos met de iPhone. De basisfunctionaliteiten van de Apple Watch zijn gelijk aan bestaande smartwatches. Zo komen er voornamelijk notificaties.

Scherm

Het scherm van de Apple Watch bestaat uit een gebogen retina paneel welke beschikt over een laag saffier. Hierdoor is het scherm sterk en krasbestendig. Het scherm weet ook het verschil tussenaanraken en drukken. Hierdoor is er een nieuwe manier van besturen volgens Apple. De achterkant van de Apple Watch beschikt over een aantal sensoren waarmee je de hartslag kan meten.

Er zijn in totaal 6 verschillende horlogebandjes beschikbaar welke je door een mechanisme makkelijk kan verwisselen. De smartwatch beschikt zowel over analoge als digitale wijzerplaten. Er komen twee verschillende versies op de markt waaronder Ă©Ă©n groot model en een klein model. De behuizing van de Apple Watch is standaard gemaakt van gepolijst staal.

Software

Apple heeft Siri geĂŻntegreerd in de nieuwe iWatch, hierdoor zijn er meer mogelijkheden met de nieuwe Apple Watch, het is nog onduidelijk of de Apple Watch beschikt over een volledige Siri versie. Wel heeft Apple een aantal apps toegevpegd waaronder de kaarten app van Apple. Hierdoor kan je de Apple Watch gebruiken om bijvoorbeeld te navigeren met je smartwatch.

Ondersteuning

De nieuwe Apple Watch wordt ondersteund door een aantal iPhones waaronder de; iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 Plus en iPhone 6. De Apple watch zal begin 2015 verkocht worden voor een bedrag vanaf 349 dollar. Of de smartwatch ook naar Nederland komt en voor welk bedrag is nog onduidelijk. Vanaf het eerste kwartaal van 2015 wordt de Apple Watch verkocht. De accuduur van de smartwatch is goed voor Ă©Ă©n dag.

apple-watch-met-oplader

 

 

Vorig artikelApple onthult nieuwe iPhone 6 en iPhone 6 Plus: Vanaf 19 september beschikbaar
Volgend artikeliPhone 6 vanaf 26 september in Nederland te koop vanaf 699 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in