Toestel vergelijking: iPhone 6 Plus vs. Galaxy Note 4 en LG G3

Eind september ligt de nieuwe iPhone 6 Plus in de Nederlandse winkels. De iPhone 6 Plus is de eerste phablet van Apple en gaat de strijd aan met verschillende topmodellen van de concurrentie waaronder de nieuwe Galaxy Note 4 en LG G3 smartphone. Samsung is al jarenlang koploper op de phablet markt. 

iphone6plus-scherm

Samsung was de eerste fabrikant welke met verschillende grote smartphones op de markt kwam. Samsung heeft de phablet modellen ondergebracht in de Galaxy Note toestellen. Het meest recente toestel van Samsung is de nieuwe Galaxy Note 4 smartphone welke beschikt over flinke specificaties en nieuwe functionaliteiten. Naast Samsung zijn er ook verschillende concurrenten met een phablet, waaronder LG met de LG G3 en natuurlijk Apple met de nieuwe iPhone 6 Plus welke de beschikking heeft over een 5,5-inch scherm.

LG_G3-iPhone6-vergelijking

Gewicht en design

De LG G3 is de lichtste van de drie smartphones met een gewicht van 149 gram, de iPhone 6 staat in de vergelijking op een tweede plaats met een gewicht van 172 gram gevolgd door de Galaxy Note 4 welke het moet doen met 176 gram. Wel heeft de Note 4 een groter scherm waardoor het gewicht natuurlijk ook iets groter is.

De LG G3 is ook het meest compact, de bezel van de smartphone is in vergelijking met de concurrentie erg dun. De bezel van de Note 4 en iPhone 6 is vergelijkbaar en zo goed als gelijk. Wel is de smartphone van Appeld e grootste van de drie, dit is opvallend aangezien de Note 4 een groter scherm heeft. De iPhone 6 Plus is wel dunner als de concurrentie, de smartphone van Apple heeft een dikte van 7,1 millimeter terwijl de Note 4 en G3 het moeten doen met respectievelijk 8,5 en 8,9 millimeter.

Scherm

De iPhone 6 Plus is de eerste HD smartphone van Apple en beschikt over een full HD scherm. De G3 en Note 4 beschikken over een QHD resolutie van 1440×2560. Deze toestellen zijn daarom in vergelijking met de iPhone 6 Plus een stuk scherper met zo’n 500ppi terwijl de iPhone 6 Plus beschikt over een ppi van net 400.

Processor

De Note 4 is de eerste smartphone welke de beschikking heeft over een Snapdragon 805 processor, dit is een krachtige quad core processor welke is geklokt op een snelheid van 2,5Ghz, de LG G3 beschikt ook over een 2,5Ghz processor maar wel met de oudere Snapdragon 801 chipset. De iPhone 6 Plus beschikt over een Apple A8 processor welke waarschijnlijk beschikt over twee cores met een snelheid van 1,5Ghz.

Prijs

De adviesprijzen zijn interessant, de Galaxy Note 4 en iPhone 6 Plus zijn behoorlijk prijzig. Beide smartphones krijgen een adviesprijs mee van 799 euro. De LG G3 is een stuk goedkoper aangezien deze smartphone inmiddels al verkocht wordt voor 450 euro. De G3 is daarom de meest voordeligste keuze gezien de kwaliteiten en specificaties.

Zeker gezien de verkoop prijs en de specificaties welke goed mee kunnen met de concurrentie waaronder de Note 4 en iPhone 6 Plus vinden wij de LG G3 een zeer goed toestel, welke beschikt over dezelfde featureset als de andere smartphones. In tegenstelling tot de iPhone 6 Plus is er veel verbetering zichtbaar waaronder een QHD resolutie en het gewicht is met 149 gram lichter. De LG G3 wordt inmiddels verkocht voor 450 euro, daarmee is het toestel zeer aantrekkelijk.

Android VS iOS:

Samsung is al jaren actief op de phabletmarkt, maar weet elk jaar weer nieuwe functionaliteiten toe te passen op het grote scherm van Apple. Het grootste phablet gedeelte in de software is gebouwd op basis van de S Pen. Ook Apple heeft een aantal functionaliteiten toegepast op de iPhone 6 Plus. In de software heeft Apple de mogelijkheid toegepast waarmee jet het scherm doormiddel van de homeknop kan verkleinen om zo de bovenste helft van de smartphone naar beneden te brengen. Ook is het iOS homescreen nu op landschapsformaat bruikbaar, net als veel andere Apple-apps.

De keuze tussen Android en iOS is vooral persoonlijk, Android is al jaren actief op de phablet markt, maar Apple heeft weer het voordeel van de grote hoeveelheid apps en functionaliteiten welke beschikbaar zijn. Ook ben je met iOS zeker van de komende iOS updates.

Camera

Alle drie de smartphones beschikken over optische beeldstabilisatie. Dat zorgt ervoor dat video’s die je maakt minder last van beweging hebben. De maximale video resolutie van de iPhone 6 Plus is Full HD, terwijl de LG G3 en Note 4 kunnen filmen op een kwaliteit van 4K. Het is lastig om de camera op basis van specificaties te vergelijken. Apple heeft slechts een 8 megapixel camera, maar doet het in de praktijk erg goed. Het verschil tussen 16 of 8 megapixels is daarom moeilijk te zien, aangezien het niet gaan om de megapixels maar echt de kwaliteit van de sensor.

Zowel Apple als Samsung en LG hebben beide voordelen, bij LG is de prijs zeker voordelig, maar Apple is weer beter op gebied van een stabiel OS, en zit kwalitatief goed in elkaar. Wil je voor een goed en stabiel OS met vele apps maar wel een hoger bedrag, dan is de iPhone 6 een goede keus. In dit high-end segment is het voornamelijk een keus tussen Android en iOS en de prijs, de toestellen hebben zo zijn eigen kwaliteiten. Voor de prijs-kwaliteit kunnen wij zeker de LG G3 aanraden. Ga je voor de software en een stabiel systeem dan is de iPhone 6 Plus een goede keus.

Vorig artikelGrotere bestanden uploaden naar OneDrive mogelijk
Volgend artikelGoogle Chrome voor Mac met 64-bit ondersteuning in november beschikbaar

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in