Google drive beschikt over backup functie voor Android toestel

Het even geduurd, maar Android gebruikers kunnen binnenkort bestanden en instellingen backuppen naar Google Drive, op dit moment ontbreekt er een goede backup functie in Android. Met Google Drive gaat Google de gegevens van de je Android toestel backuppen. 

Google-Drive

Meer informatie over de nieuwe backup functionaliteit is nog onduidelijk. Uit een analyse van Google Play Service blijkt het dat Google binnenkort met een nieuwe mogelijkheid komt om gegevens te backuppen naar verschillende Android toestellen. Dit zijn volledige backups, naast de instellingen worden er ook apps meegenomen in de back-ups met de betreffende instellingen. Indien je de applicatie Twitter installeert wordt deze na het terugzetten van de backup volledig teruggezet met accountgegevens.

Ook wordt het met de nieuwe functionaliteit makkelijk om gegevens van één toestel naar een ander Android apparaat over te zetten. Dit gebeurt via bluetooth, hierdoor worden er bluetooth gegevens gesynchroniseerd met de dienst. De nieuwe backup functionaliteit in Android komt waarschijnlijk beschikbaar tijdens de release van Android L.

Vorig artikelAnonieme zoekmachine DuckDuckGo geblokkeerd in China
Volgend artikel‘GTA 5 voor PC, PS4 en Xbox One krijgt first person modus’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in