Pakketje ’tekenen’ binnenkort via smartphone

De smartphones worden voor steeds meer toepassingen gebruikt. Nu het betalen via een mobiele telefoon flink is toegenomen, denk de logistiekbranche aan een nieuwe stap. Hiermee wordt het ’teken’ van pakketjes een stuk makkelijker. Voor ontvangst moet er normaal gesproken getekend worden, maar volgens de branche kan dit makkelijker. 

NFC
Afbeelding van NFC betaaldienst

Drie brancheorganisaties hebben de handen ineen geslagen met als resultaat het TransFollow systeem. Het doel is om een systeem te ontwerpen waarbij het mogelijk is om via één systeem een pakket van A naar B te krijgen. Omdat alles via dezelfde dienst gaat, hoeft de ontvanger alleen maar de telefoon tegen het apparaat van de bezorger te houden om de ontvangst te bevestigen.Zo wordt het handmatig tekenen voor een pakketje verleden tijd.

Dit gebeurt via NFC, deze techniek wordt momenteel veel gebruik bij verschillende toepassingen zoals het betalingssysteem waar Apple mee werkt. In 2015 wordt TransFollow gelanceerd, maar in de eerste instantie enkel voor zakelijke gebruikers. De consumenten versie moet in 2016 op de markt komen.

Vorig artikelLG verkoopt meer smartphones door LG G3 release
Volgend artikelGratis Popcorn Time alternatief met ondertiteling in de browser

1 REACTIE

  1. En, hoe lang zal het duren voordat men gaat miepen dat ze niet weten welke informatie er wordt uitgewisseld?

    En hoe vaak denk je zelf dat je aan de deur staat met de telefoon in je hand? Thuis leg je dat ding op tafel dus moet je even terug naar binnen om je telefoon te pakken, terwijl de postbode het potloodje gewoon in zijn hand heeft. Maar laat logica niet in de weg staan van zinloze toepassingen van de mobiel….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in