Gaat Apple de zoekmachine van Google dumpen?

Al sinds 2007 is Google de standaard zoekmachine van Apple, Apple gebruikt Google als zoekmachine op verschillende apparaten waaronder de iPhone en iPad welke standaard zijn voorzien van de Safari browser. Volgend jaar loopt dat contract met Google af, en zowel Yahoo of Microsoft azen op Google. 

In de zoekbalk van Safari kunnen gebruikers kiezen met welke zoekmachine ze het internet willen afspeuren: Google, Yahoo, Bing (van Microsoft) of de privacygerichte DuckDuckGo. Al van bij de lancering van de eerste iPhone is de standaard zoekmachine evenwel Google. Vanaf volgend jaar zal daar wel eens verandering in kunnen komen. Zowel Microsoft als Google zijn gesprekken gestart om de voorkeursplaats in te nemen.

Dat de samenwerking tussen Apple en Google zou stopgezet worden wast te verwachten aangezien beide bedrijven momenteel flink de concurrentie aan gaan met elkaar op de smartphonemarkt. Ook heeft Apple een aantal jaar geleden het contract van YouTube ook niet verlengt en is de Google Maps app  vervangen voor de eigen Apple Maps.

Vorig artikelXiaomi Mi 5 smartphone opgedoken
Volgend artikelAantal verkochte iPad’s neemt af

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in