Net zo veel tablet als pc bezitters in Nederland

Het aantal Nederlanders welke beschikken over een tablet is momenteel net zo groot als het aantal dat in het bezit is van een desktop computer. Dat blijkt uit een onderzoek van marktanalysebureau GFK. Het aantal bezitters van een vaste computer is gedaald van 8,3 miljoen naar 7,9 miljoen, de tabletbezitters is juist met acht procent toegenomen. 

ipad-606766_1920Wel is de groei van de tablets wat afgevlakt omdat een groot deel van de Nederlanders momenteel beschikt over een tablet. In 2013 groeide het aantal tabletbezitters nog met 13 procent, het afgelopen jaar was dat 8 procent. Alleen onder 65+’ers groeit deze categorie nog hard: in 2013 had 43 procent van deze mensen een tablet en nu is dat omhoog geschoten naar 56 procent.

Ondanks het aantal tabletbezitters gaat het niet goed met de tabletmarkt in Nederland, in de eerste helft van het jaar krompen de verkopen forst ten opzichten van dezelfde periode in 2013. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de langzame vervangingscyclus bij tablets.

 

Vorig artikelSynology introduceert nieuwe DS2015xs en DS3615xs opslagsystemen
Volgend artikelFacebook beschermt je voor gênante foto-uploads

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in