Microsoft gaat investeren in Cyanogen Android software

Microsoft gaat mogelijk investeren in Cyanogen, dit is het bedrijf achter de populaire custom Android-versie CyanogenMod. Het zou gaan om een kleine bijdrage, ook zouden beide bedrijven in gesprek zijn over een aangepaste versie welke beter werkt met de Microsoft diensten. 

Cyanogenmod

De geruchten over de investering zijn afkomstig van The Wall Street Journal. Microsoft zou een van de investeerders zijn geweest die een geldbedrag heeft beloofd aan CYanogen tijdens de investeringsronde. In totaal is er voor ruim 70 miljoen dollar omgehaald, hiermee wordt Cyanogen gewaardeerd op vele honderden miljoenen dollar volgens The Wall Street Journal.

Voornaamste reden voor Microsoft om te investeren zijn de diensten die het bedrijf aanbiedt. Cyanogen werkt al langere tijd aan een versie welke niet draait op het platform van Google. Microsoft wil graag dat Cyanogen de voorkeur geeft aan diensten zoals Bing, Bing Maps, Outlook, Office, OneDrive en dergelijke. Op dit moment wordt de Cyanogenmod versie door 50 miljoen mensen gebruikt, maar dit aantal stijgt zeer snel. Cyanogen probeert smartphone-fabrikanten zover te krijgen om hun Android-versie mee te leveren op de smartphones net zoals wat OnePlus met de O nePlus One heeft gedaan.

 

Vorig artikelJolla tablet komt ook in 64GB variant
Volgend artikelSamsung verklapt komst grotere tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in