Android Lek maakt kraken smartphone via mms mogelijk

Android gebruikers moeten de komende tijd extra goed opletten bij het afgeven van hun telefoonnummer, er is een nieuw lek ontdekt in Android waarbij hackers alleen het 06 nummer nodig hebben om de telefoon binnen te dringen, zo melden Amerikaanse beveiligingsonderzoekers. 

Android-malware

Kwaadwillenden kunnen toegang krijgen door malware in een video welke wordt verstuurd via een mms bericht. Gebruikers kunnen dit niet tegenhouden aangezien er geen controle op mms berichten wordt uitgevoerd.

Mensen die Google’s eigen berichten-app Hangouts gebruiken, zijn extra kwetsbaar voor het lek. Dat programma verwerkt namelijk ontvangen video’s en foto’s zonder dat de gebruiker de app heeft geopend, bij de standaard berichten app krijgen de hackers pas toegang als het bericht wordt geopend.

Er zouden 950 miljoen Android-toestellen vatbaar zijn voor het lek. Volgens de onderzoekers het grootste lek ooit voor Android. Update: Google laat in een reactie weten dat het lek is gerepareerd en dat de nieuwe software naar fabrikanten en telefoonproviders is verstuurd.

Vorig artikelOnePlus Two : Dit zijn de afbeeldingen en informatie
Volgend artikelNieuwe Samsung-monitor kan smartphones draadloos opladen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in