Welke versies van Windows 10 zijn beschikbaar

Windows 10 is vandaag vrijgegeven door Microsoft, het nieuwe OS van Microsoft beschikt over vele verschillende versies. Welke varianten voor Windows 10 zijn er nu precies en welke moet je hebben?

Windows-10-interface

Windows 10 Home

De Home editie van Windows 10 is de standaard versie en ook voor de meeste gebruikers prima geschikt. Windows 10 Home is de versie die je op laptops en computers geleverd krijgt. De versies is ook de meest uitgeklede variant, waarbij de minste functionaliteiten aanwezig zijn.

Windows 10 Home is ook de versie welke standaard in de winkel wordt geleverd, als je Windows 10 Home los koopt kost de versie eenmalig 100 euro. Wel is er een nadeel aan de Home versie van Windows 10, zo installeert Windows 10 Home automatisch updates.

Windows 10 Pro

Windows 10 Pro lijkt veel op Windows 10 Home, maar heeft wel een aantal extra functionaliteiten. Zo beschikt de versie over geavanceerde malware bescherming en secure boot, waarmee je de pc kunt beschermen tegen het installeren van programma’s via usb-sticks. Ook is het met de Windows 10 Pro versie mogelijk om de software te laten installeren door één beheerder.

Windows 10 Enterprise

Windows 10 Enterprise is een versie welke is gericht op grote bedrijven, waarvan de systeembeheerders veel systemen tegelijk moeten gaan beheren, het grootste verschil met Pro is de mogelijkheid om voor beheerder specifiek updates uit te voeren.

Bovenstaand de meest gebruikte Windows versies, verder zijn ook onderstaande versies beschikbaar:

  • Windows Mobile
  • Windows 10 Education ( vergelijkbaar met Windows 10 Enterprise, maar voor een aantrekkelijke prijs )
  • Windows 10 Mobile Enterprise
  • Windows IoT core ( raspberry Pi )
Vorig artikelVertraging bij uitrol 4G voor Tele2-klanten
Volgend artikelIs Windows 10 echt gratis te downloaden tot 29 juli 2016?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in