Twitter Moments toont belangrijkste gebeurtenissen

Twitter heeft een nieuwe functie aan Twitter toegevoegd, het gaat hierbij om Twitter moments. Met Twitter Moments kunnen gebruikers een verzameling opvallende tweets bekijken. Dit is bijvoorbeeld bij een groot nieuws-item of sportevenement. Amerika is als eerste aan de beurt voor de nieuwe functie, andere landen volgen later. 

Wie Moments gebruikt, kan een onderwerp selecteren en door een visuele tijdlijn bladeren. De visuele tijdlijn kan bestaan uit bewegende beelden of alleen tekst. Daarnaast is het ook mogelijk om meerdere onderwerpen te volgen.

Het overzicht wordt samengesteld door een speciaal team, Twitter krijgt de content aangeleverd door een aantal mediabedrijven zoals bijvoorbeeld BuzzFeed of The New York Times. Hierdoor is er geen algoritme aanwezig voor de sectie.

Moments moet Twitter weer aantrekkelijk maken en zo weer nieuwe gebruikers zien binnen te behalen. Het bedrijf kampt al langere tijd met een matige groei. Of de nieuwe functie veel nieuwe gebruikers gaat aantrekken is afwachten. Twitter zal binnenkort de cijfers van het tweede kwartaal publiceren, maar hierin is de nieuwe functie nog niet meegenomen.

Vorig artikelMicrosoft onthult nieuwe Surface Pro 4
Volgend artikelNieuwe Microsoft Band 2 aangekondigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in