Lenovo Zuk Z1 waardige iPhone 6S Plus concurrent?

De Lenovo Zuk Z1 is een Android smartphone welke de beschikking heeft over een aantal behoorlijke specificaties. De Lenovo Zuk Z1 is een smartphone welke vooral qua design veel weg heeft van de iPhone 6S en iPhone 6 Plus

reservationV2-pic6

De ZUK Z1 is een toestel dat gemaakt wordt door de Chinese start-up ZUK dat wordt gefinancierd door Lenovo. Hierdoor beschikt de smartphone zowel over de ZUK als Lenovo  merknaam. Het toestel heeft de beschikking over een 5,5-inch IPS full-HD scherm met een Snapdragon 801 processor van Qualcomm. Tevens beschikt de smartphone over een USB 3.0 C aansluiting en een flinke accu met een capaciteit van 4100mAh. Gezien de specs een prima smartphone welke met de concurrentie mee kan gaan.

reservationV2-pic7-660x492

De Lenovo Zuk Z1 heeft 64GB intern geheugen en is 8,9mm dik. Aan de voorkant is ook een vingerafdrukscanner te vinden die daarnaast nog meer functies bevat, er zijn namelijk een aantal gestures aanwezig in de vingerafdrukscanner. Eén keer licht drukken zorgt ervoor dat je een stapje terug kan gaan in het menu, langer indrukken zorgt ervoor dat de smartphone terugkeert naar het homescreen. Twee keer tikken op de homeknop toont de lijst met draaiende applicaties en een horizontale swipe-beweging resulteert in het wisselen tussen deze applicaties, daarmee zijn er een aantal extra functionaliteiten aanwezig.

Opvallend is de 4100mAh accu, deze accu moet zorgen voor een zeer lange accuduur aangezien 4100mAh vrij veel is voor een 5,5-inch smartphone. Volgens Lenovo is de smartphone goed voor 12 uur browsen en 15 uur video.

Intern is er een dual sim 4G module te vinden met ondersteuning voor twee Nano SIM kaarten welke je in standby volledig kan gebruiken.

Camera

reservationV2-pic5-660x330

Aan de achterzijde van de smartphone is er een 13 megapixel camera te vinden terwijl er aan de voorzijde van de smartphone een 8 megapixel camera te vinden is. Aan de achterzijde is er een flitser te vinden en de camera wordt ondersteund door de ‘Anti Shake’ functie welke trillingen moet tegen houden.

Software

De smartphone draait op het bekende CyanogenMod 12.1 OS welke is gebaseerd op Android 5.1.1, vooral op gebied van aanpassingen is CyanogenMod zeker bekend, een aantal concurrenten waaronder de OnePlus One beschikken ook standaard over een Cyanogenmod versie.

CyanogenMod voegt een aantal unieke functionaliteiten toe aan de smartphone, waaronder de multi-user account functionaliteiten en de scherm opname.

Design

Qua design kunnen we kort zijn, de smartphone heeft veel weg van de iPhone 6 Plus. Zo is de smartphone verkrijgbaar in ‘White’ en ‘Dark grey’ en beschikt de smartphone over een U-Touch vingerscanner.

Beschikbaarheid

Helaas is de smartphone lastig verkrijgbaar in Nederland, via de webshop Gearbest.com is het mogelijk om de smartphone te bestellen voor een bedrag van tijdelijk $299,00 dollar. Normaal gesproken wordt de smartphone verkocht voor $320,00 dollar. Bestellen kan met de couponcode: LZUKZ1

Hiervoor krijg je een smartphone welke de strijd aan kan met het high-end segment en beschikt over high-end specificaties. Bestellen kan via de webshop van Gearbest.com

 

 

Vorig artikelRose gouden iPhone 6s blijkt enorm populair
Volgend artikelWindows 10 Mobile komt in december

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in