Google Doodle: Lucy de Australopithecus

Google heeft vandaag weer een aangepaste Google Doodle geplaatst op de homepagina, het gaat hierbij om een doodle betreft; Lucy de Australopithecus. De Doodlge is gericht op het 41-jarige jubileum op de ontdekking van Lucy. Het bereik van de Doodle is op enkele landen na wereldwijd.

Google-Doodle

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig bij speciale gebeurtenissen wordt gebruikt op de homepagina van Google. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen. Het bereik van deze Doodle is in een aantal landen toegankelijk.

De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Inmiddels is er een vaste designer bij Google werkzaam welke de Doodles speciaal ontwikkelt.

Vorig artikelSamsung Galaxy S6 krijgt in januari Android 6.0
Volgend artikelBlack Friday bij Everbuying: 20% korting op alles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in