Windows 10 verwijdert ongevraagd apps

Windows 10 verwijdert ongevraagd apps welke niet compatibel zijn tijdens de update van Windows 10. Zonder toestemming zal Microsoft de apps verwijderen tijdens de update naar een nieuwere versie. Microsoft stelt de stabiliteit en veiligheid van het systeem boven alles.

Windows-10-screenshot

Eerder deze maand verscheen er op internet een grote Windows 10 upgrade welke beschikt over een aantal nieuwe functionaliteiten, de nieuwe update heeft ook een sterk verbeterd beveiligingsbeleid.

De controle welke aanwezig is kijkt of er apps op het systeem aanwezig zijn welke problemen kunnen geven of niet compatibel zijn met de nieuwe update. Microsoft stelt zelf dat het applicaties verwijderd als deze niet compatibel zijn met Windows 10, de gebruiker krijgt hiervan geen melding, de apps worden gewoon verwijderd.

Op dit moment zijn er vele klachten van gebruikers nadat er na de update veel applicaties niet meer aanwezig zijn, het gaat bijvoorbeeld om driver software, en verschillende tools, zoals CPU-Z en CCleaner. Microsoft heeft momenteel nog niet gereageerd op de klachten.

 

Vorig artikelBlack Friday bij Everbuying: 20% korting op alles
Volgend artikelOnePlus 2 dit weekend zonder invite te bestellen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in