XIAOMI REDMI Note 3: 5,5-inch smartphone met Helio X10

De nieuwe Xiaomi Redmi Note 3 is zeker geen gewone smartphone, het gaat hierbij om de nieuwe smartphone van Xiaomi, zoals bekend bij Xiaomi staan de smartphone bekend om de goedkope verkoop prijs en de zeer goede specificaties van de smartphone. 

redmi-note-3

De nieuwe Xiaomi Redmi Note 3 is de meest recente smartphone van Xiaomi welke de beschikking heeft over een groot 5.5-inch scherm. Het scherm beschikt over een resolutie van 1920×1080 pixels, dit is goed voor een PPI van 403.

Intern is er een krachtige Helio X10 Octa Core chipset te vinden welke zijn werkt doet op een snelheid van 2.0Ghz. De CPU wordt bijgestaan door 2GB aan RAM bij de 16GB variant of 3GB aan RAM bij het 32GB exemplaar. Qua GPU is er een PowerVR G6200 aanwezig. Over het algemeen krachtige specificaties voor een smartphone. Zoals de naam al aangeeft moet de Redmi Note 3 de Redmi Note 2 opvolgen, en dat is qua specificaties zeker gelukt. Zo is er een krachtigere processor aanwezig en het design aangepast.

High-end specificaties voor de prijs van een mid-range smartphone

Uiterlijk

Qua uiterlijk heeft de smartphone een aluminium behuizing, de smartphone is verkrijgbaar in verschillende varianten waaronder Silver, Gold en Dark Grey. Qua design heeft de smartphone wat weg van de iPhone 6, zo zijn de hoeken rondom afgerond en is er een vingerprintscanner aanwezig, dit keer niet aan de voorzijde maar aan de achterzijde van de smartphone onder de camera.

Aan de achterzijde is er een 13 megapixel camera te vinden, aan de voorzijde is er een 5 megapixel camera te vinden.

Overige hardware

Qua aansluitingen zit het prima, zo zijn de vele gebruikelijke aansluitingen te vinden op de smartphone, waaronder 4G, intern is er een 4000mAh accu te vinden welke het geheel moet voorzien van stroom.

Android

De smartphone draait op Android 5.1 met de MIUI 7 interface, dit is de gebruikelijke interface van Xiaomi, qua aanpassingen is de nieuwe Android schil redelijk zichtbaar, wel in positieve richting, aangezien de software voornamelijk is gericht op de software van de hardware van het apparaat.

13d6eea1f2412eeeed66b58d36811b94

Bij MIUI is het over het algemeen goed zoeken naar overeenkomsten met standaard Android. De interface is zeer ruim aanwezig. Het grote voordeel van de aangepaste schil is de ruime aanpasbaarheid van het OS, het is namelijk mogelijk om het OS bijna volledig naar eigen wens aan te passen. In MIUI 7 zijn ook vijf nieuwe standaard-thema’s opgenomen.

Xiaomi zegt heel veel optimalisaties te hebben doorgevoerd in MIUI 7. Het gaat hierbij onder andere om de accu verbetering en de algemene prestaties, zo is de smartphone in vergelijking met een standaard Android ROM sneller en worden de apps sneller geopend in vergelijking met de voorgangers en MIUI 6.

MIUI 7 heeft ook nieuwe functies voor ouders. Met Child Mode kun je je telefoon door je kinderen laten gebruiken zonder dat er items verwijderd worden. het is namelijk eenvoudig om een eigen rechten groep te configureren waarmee je de smartphone eenvoudig kan gebruiken.

Beschikbaarheid

De Xiaomi Redmi Note 3 wordt verkocht voor een bedrag van $179.79 bij Gearbest, hiervoor krijg je het 16GB exemplaar. Indien je de 32GB met 3GB aan RAM wil bestellen, kan je dat bij Gearbest doen voor een bedrag van $209.79

Vorig artikelcCloud: Popcorn Time voor TV zenders
Volgend artikelXs4all kampt met landelijke internetstoring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in