Nieuwe chip kan smartphone in 10 minuten opladen

Een wetenschapper van de universiteit van Singapore heeft een nieuwe smartphone chip ontwikkeld welke de smartphone in minder dan tien minuten volledig kan opladen. De man hoopt dat de technologie ook gebruikt kan worden voor andere objecten, zoals bijvoorbeeld elektrische auto’s. 

Rachid Yazami. © NTU Singapore.
Rachid Yazami. © NTU Singapore.

De chip is zeer klein en kan daardoor eenvoudig ingebouwd worden in bijna alle types accu. Dankzij de nieuwe sensor zouden batterijen op een hoge snelheid kunnen herladen, omdat de chip berekent hoeveel energie de batterij nog overheeft. Door de nieuwe techniek is het mogelijk om de smartphone binnen 10 minuten op te laden.

Op dit moment in de huidige chip, is er nog een kans van één op een miljoen dat de batterijen exploderen. Er wordt gewerkt aan een nieuwe chip waar geen gevaar aanwezig is, en welke gewoon te gebruiken is in de smartphone. Hij werkte vijf jaar aan de chip, die vanaf eind 2016 zal verkocht worden om in batterijen te gebruiken.

Vorig artikelCyber Monday bij Everbuying: Flinke korting op smartphones en tablets
Volgend artikelDroomfoto van ijsvogel na 750.000 pogingen en zes jaar

2 REACTIES

  1. Aangezien je een piekstroom van meer dan 50 ampère bereikt om een batterij in tien minuten op te laden, mag iedereen met een iPhone of tablet wel accukabels in de binnenzak houden.

    • Inderdaad Ben, lijkt me nogal stug, een gemiddelde 2500mAh batterij in 10 minuten is al minstens 15 A voor nodig, hoe warm wil je de batterij hebben?!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in