Facebook begonnen met live video functionaliteit

Gebruikers van Facebook kunnen sinds vandaag live video uitzenden en bekijken via de app van Facebook. Vooralsnog is de nieuwe Live Video functionaliteit alleen beschikbaar in Noord-Amerika, maar de komende weken zal de dienst verder uitgebreid worden.  

Facebook Live Video:

Facebook Live video

In de Verenigde Staten is het per direct mogelijk om een livestream op de iPhone te beginnen en deze direct te delen over het sociale netwerk. Eind augustus verscheen de Facebook Live Video functionaliteit al voor beroemdheden en belangrijke personen. Sinds december is de functionaliteit ook te gebruiken voor bedrijven en organisaties.

Gebruikers kunnen de livestream functionaliteit starten door op het Live Video icoontje te klikken bij de statusupdate. Het is onder andere mogelijk om een korte beschrijving toe te voegen aan de video. Tijdens de stream is het ook mogelijk om te zien hoeveel gebruikers er naar de beelden kijken.

De live stream video functie is vooralsnog alleen te vinden voor iOS, op termijn komt de functie ook naar Android, al heeft Facebook niet bekend gemaakt wanneer dit zal gebeuren. Facebook gaat zo volop in op de huidige trend van livestreaming.

Vorig artikel‘Elektronicaketen Foto Klein failliet’
Volgend artikelAfbeeldingen Samsung Galaxy S7 opgedoken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in