Nikon D500-dslr uitgesteld tot eind april

Nikon Japan heeft laten weten dat de introductie van de toekomstige D500-dslr is uitgesteld tot eind april. De camera werd eerder dit jaar tijdens de CES al aangekondigd en zou in maart op de markt verschijnen, maar dat is volgens Nikon Japan niet haalbaar. 

Nikon-D500

Nikon D500 DSLR

Nikon heeft laten weten dat het niet haalbaar is om genoeg exemplaren te kunnen leveren van de Nikon D500-dslr voor een introductie in maart. Om de voorraad te verhogen zal Nikon de camera in april op de markt brengen, naast de DSLR worden ook de wifi-transmitter, batterijgreep en de overige accessoires uitgesteld tot april.

De Nikon D500 is de nieuwe langverwachte opvolger van de populaire D300s spiegelreflexcamera, qua hardware is er een flinke verbetering zichtbaar. Zo is er een nieuwe 20,9 megapixelsensor te vinden van het aps-c formaat, er wordt gebruik gemaakt van een Expeed 5 beeldprocessor.

Beelsensor

Verder heeft de APS-C cmos beeldsensor 20,9 megapixels, de ISO waarden lopen van 100 tot 51.200, deze zijn nog uit te breiden tot 1.640.000. Het autofocus systeem is vergelijkbaar met de D5, zo zijn er 153 scherpstelpunten en 99 kruissensoren.

De verwachtingen van de Nikon D500 zijn hoog, de camera is gericht op de professionele markt. De professionele Nikon D500 vult het gat op tussen de fullframe profmodellen en de exemplaren voor de hobbycamera’s.

Beschikbaarheid

In de benelux zal de camera verkocht worden voor een bedrag van 2369, dit is alleen voor de body. Er komt ook een kit met 16-80mm f/2.8-4E-objectief op de markt voor 3389 euro. Helaas moeten we nog wel even wachten tot maart, nu opzoek naar een camera? Bezoek de website van Cameratools voor het huidige assortiment van onder andere Nikon.

 

Vorig artikeliPhone 6 kapot na onofficiële reparatie aan vingerafdrukscanner
Volgend artikelTips om tickets te scoren voor Tomorrowland 2016

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in