Google Doodle: Valentijnsdag 2016

Google heeft voor 14 februari weer een actieve Doodle, het gaat hierbij om een Doodle welke is gericht op Valentijnsdag 2016. In de Doodle is een animatie verwerkt. 

Google-Doodle

Google heeft al sinds 2000 de traditie om met Valentijnsdag een Google Doodle te publiceren. Voor vandaag heeft Google een aantal verschillende logo’s ontwikkeld, door telkens de homepage van de zoekmachine te verversen of opnieuw te bezoeken zal er telkens een ander logo worden getoond.

Wat is een Google Doodle?

Een Google Doodle is een aangepast logo dat regelmatig bij speciale gebeurtenissen wordt gebruikt op de homepagina van Google. Het speciale logo heeft altijd een speciale betekenis en is gericht aan speciale evenementen zoals Thanksgiving en Kerstmis. Google plaats regelmatig interactieve doodles, waarmee het bijvoorbeeld mogelijk is om er een spel mee te spelen. Een voorbeeld hiervan is de Pac Man Doodle en de Doodle tijdens de Olympische spelen. Het bereik van de deze Google Doodle is op enkele landen na wereldwijd beschikbaar.

De eerste Google-doodle was ter ere van het Burning Man Festival in 1998. De doodle was ontworpen door Larry Page en Sergey Brin om de gebruikers van hun afwezigheid op de hoogte te stellen indien de servers zouden crashen. Inmiddels is er een vaste designer bij Google werkzaam welke de Doodles speciaal ontwikkeld.

Vorig artikelWalkera Furious 320: Binnenkort verkrijgbaar
Volgend artikelFacebook test sms-integratie voor Messenger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in