PDF documenten versturen mogelijk via Whatsapp

De nieuwste versie van Whatsapp beschikt over de optie om PDF-bestanden te versturen, de ontvanger kan de PDF documenten binnen de app lezen. Het wordt binnenkort waarschijnlijk mogelijk om ook andere documenten te versturen via Whatsapp zoals Word-, excel en Powerpoint bestanden. 

Voor nu is het alleen mogelijk om PDF documenten te versturen via de chatapplicatie, in de chatsessie wordt het document getoond als preview, ook wordt aangegeven hoeveel pagina’s het document heeft.

Het is vooralsnog niet bekend wanneer andere type documenten verzonden kunnen worden met de messenger-app, maar zeker omdat het nu mogelijk is om PDF documenten te versturen zullen we hier niet al te lang op hoeven te wachten. Naar verwachting komt er ook ondersteuning voor Word-, Excel- en Powerpoint bestanden. De nieuwe functionaliteit is onder andere te vinden op het iOS als Android platform.

Qua werking is de nieuwe functionaliteit eenvoudig, tijdens het chatten kan je via de optie ‘Deel document’ een PDF document delen, vervolgens heb je de keus op een opslagdienst te selecteren. Je krijgt een pop-up of je het document echt wilt versturen. selecteer de optie ‘stuur’ en het document wordt binnen een paar seconden verzonden.

Vorig artikel‘Huawei P9 wordt op 9 maart gepresenteerd’
Volgend artikelInstagram blokkeert links naar social media

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in